زنجیره‌های تولید و فرآوری، ضامن ایجاد ارزش افزوده در کشاورزی است

۱۳۹۸/۱۱/۲۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۳۵۵۱

معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در بخش کشاورزی تولید می‌کنیم ولی به فکر پس از تولید نیستیم، گفت: برای اینکه محصولات به ثمن بخس از دست کشاورزان خارج نشود، این وزارتخانه برای ایجاد ارزش افزوده، به دنبال تشکیل زنجیره‌های تولید و فرآوری تولیدات است.

محمدعلی طهماسبی در آیین تجلیل از کشاورزان نمونه استان زنجان افزود: اگر ایجاد زنجیره‌های تولید و فرآوری در محصولات مختلف اتفاق بیفتد، درآمد حاصل شده در کشاورزی نصیب تولید‌کننده می‌شود.وی با بیان اینکه کشاورزان نمونه و پیشرو باید سردمدار ایجاد زنجیره‌های تولید و فرآوری باشند، اظهار داشت: از ۱۶۶ کشاورز نمونه ملی در سال جاری، ۱۰ نفر از استان زنجان بودند و این حاکی از ظرفیت این استان در حوزه کشاورزی است. وی وارد شدن خسارت به کشاورزان بر اثر بلایای طبیعی را از مشکلات عمده برشمرد و گفت: می‌توان در محصولاتی مثل گردو و انگور با بهره‌گیری از رقم‌های اصلاح شده که دیر برگ‌ده هستند و نسبت به رقم‌های کنونی دیرتر شکوفه می‌دهند، از خسارت‌های سرمازدگی جلوگیری کرد .

طهماسبی به لزوم استفاده از ماشین آلات ضد سرمازدگی هم اشاره کرد و گفت: برای تامین این نوع ماشین آلات، تسهیلات با کارمزد ۱۵ درصد به کشاورزان پرداخت می‌شود. معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه به برکت انقلاب اسلامی اکنون تولید محصولات کشاورزی در کشور به ۱۲۶ میلیون تن در سال رسیده است، گفت: قبل از انقلاب در حوزه محصولات باغی و گلخانه‌ای سه میلیون و چهارصد تن تولید داشتیم ولی اکنون تولید در این بخش به بالای ۲۳ میلیون تن رسیده است.وی ادامه داد: قبل از انقلاب میزان تولید آبزیان در کشور ۳۲ هزار تن بود ولی هم‌اکنون میزان تولید در این بخش بیش از یک میلیون و ۱۳۰ هزار تن است.  طهماسبی اظهار داشت: سطح زیر کشت محصول زیتون در کشور قبل از انقلاب حدود پنج هزار و ۴۰۰ هکتار بود ولی این میزان در زمان حاضر به بیش از ۱۰۰ هزار هکتار رسیده است. وی خاطرنشان کرد: در زمینه تولید گندم، ارایه خدمات کشاورزی و مکانیزاسیون، جهش‌های بسیار بزرگی در کشور نسبت به قبل ازانقلاب ایجاد شده است.

 

ارسال نظر