افزایش عملکرد تولید محصولات کشاورزی در هر هکتار

۱۳۹۸/۱۰/۲۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۱۴۴۵
افزایش عملکرد تولید محصولات کشاورزی در هر هکتار

گروه بنگاه‌ها|

گردهمایی ملی مدیران ستادی و استانی سازمان مرکزی روستایی ایران به مدت یک روز و با حضور جمعی از نمایندگان مجلس دهم، معاونین و سرپرست وزارت جهاد کشاورزی و مدیران عامل اتحادیه‌های تعاونی تولید و سهامی زراعی استان‌ها در محل سازمان مرکز تعاون روستایی ایران برگزار شد. نشستی که در جریان آن تلاش شد تا تصویری از مهم‌ترین راهبردهای اجرایی کشور در سال‌های اخیر در استان‌ها مورد بررسی تحلیلی قرار بگیرد، ضمن اینکه چشم‌اندازی از توسعه بخش کشاورزی طی سال‌های آینده نیز ارایه شود. سرپرست وزارت جهاد کشاورزی یکی از چالش‌های بخش کشاورزی را پایین بودن عملکرد عمومی در این بخش دانست و گفت: «در نظر داریم طی پنج سال عملکرد تولیدات کشاورزی در هکتار افزایش پیدا کند.»

 عباس کشاورز دیروز در گردهمایی ملی مدیران ستادی و استانی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران درباره افزایش بهره وری آب و عملکرد محصولات کشاورزی افزود: با توجه به اینکه آب مورد نیاز بخش کشاورزی در استان‌های گلستان، خوزستان و آذربایجان غربی فراهم است اما جز تولیدکنندگان پیشرو مابقی کشاورزان ما با مشکل پایین بودن عملکرد تولید روبرو هستند که همین امر در درامدزایی آنان نیز موثر است.

وی اظهارداشت: طی پنج سال آینده باید از هر متر مکعب آب، ۱.۵ کیلوگرم گندم تولید شود به‌طوری که تولید گندم در هر هکتار به هفت تن و پنبه به پنج تن برسد تا تولید اقتصادی شود.

 تعاون روستایی متولی تجارت کشاورزی است

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه عرضه و تقاضا باید متعادل شود تصریح کرد: سازمان تعاون روستایی به عنوان متولی تجارت بخش کشاورزی پرچمدار انسجام تعاونی‌ها و تشکل‌های کشور است به‌طوری که بدون تقاضا و بازار هیچ تولیدی پایدار نیست. وی براین باور است که سازمان مرکزی تعاون روستایی در بازار رسانی محصولات کشاورزی نقش مهمی دارد بنابراین هر اتفاقی برای قیمت محصولات کشاورزی بیفتد به عملکرد این سازمان برمی‌گردد. وی اضافه کرد: طی سال‌های گذشته دولت تولید پنبه را رها کرده بود اما تعاونی‌ها و تشکل‌ها توانستند باعث سرپا ماندن این بخش شوند.

  بخش کشاورزی ایران چهار چالش دارد

وی، تامین امنیت غذایی، حفاظت از منابع پایه و افزایش درآمد بخش کشاورزی را سه انتظار دنیای امروز از بخش کشاورزی برشمرد و گفت: دولت‌ها وظیفه تامین امنیت غذایی کشورشان را دارند، اکنون جز دو کشور هلند و لوکزامبورگ که تولیدکننده تجهیزات کشاورزی هستند اما مبادله محصول نمی‌کنند، اما تامین‌کننده امنیت غذایی کشور خودشان هستند. در بحث حفاظت از منابع پایه همچون آب و خاک، این مسوولیت تکلیف زیست محیطی برای دولت و همه مردم ایجاد می‌کند. کشاورز درباره افزایش درآمد کشاورزان اظهارداشت: تلاش داریم غرامت کشاورزان افزایش یابد وقتی درآمد فعالان اقتصادی (کشاورزان، کارخانجات و صنایع) افزایش پیدا نکند امکان پس انداز وجود ندارد زیرا توسعه از راه تزریق منابع دولتی اتفاق نمی‌افتد بلکه باید با پس انداز انجام شود. وی ادامه داد: دولت‌ها با منابع موجود فقط می‌توانند زیربناها و زیرساخت‌ها را فراهم کنند. سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه بخش کشاورزی با بیش از پنج چالش قابل حل نیست گفت: کشاورزی کشور ما با سه تا چهار چالش بهره وری آب، کاهش عملکرد و بهره وری، پایین بودن درامد و ناپایداری منابع روبرو است که به نظر من با دانش و تکنولوژی امروز قابل حل است. وی با تاکید براینکه هیچ کس فارغ از مساله آب نباید به توسعه فکر کند افزود: آب چالشی جدی است که کسی نمی‌تواند از آن فرار کند. به‌طور عمومی عملکرد و بهره وری در بخش کشاورزی پایین است ما نمی‌توانیم از مصرف یک کیلوگرم کود یا یک مترمکعب آب به اندازه کافی پول در بیاوریم. کشاورز درباره ناپایداری منابع اظهارداشت: امروز خاک‌‌های ما در معرض فرسایش و تخریب هستند ضمن اینکه در بحث ناپایداری اقتصادی نیز با ناپایداری قیمت‌ها و درآمد کشاورزان نیز روبرو هستیم اما هنوز به امر بازار و تقاضا در بخش کشاورزی نپرداخته‌ایم. وی فاصله بین تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان را زیاد دانست و گفت: هیچ تولیدکننده‌ای بدون تفکر به مصرف‌کننده نباید به امر تولید بپردازد این فاصله به نفع طرفین نیست و باید کاهش یابد. این مقام مسوول چالش اقتصادی بخش کشاورزی را افزایش جمعیت و تامین امنیت غذایی عنوان کرد و افزود: ما فکر می‌کنیم که این بخش فقط جای کشاورزی چی‌ها است، در حالی که کشاورزی، یک موضوع اقتصادی است و بدون تقاضا، هیچ تولیدی امکان پذیر نیست. وی براین باور است بخش کشاورزی می‌تواند در اشتغال زایی و کاهش بیکاری نقش بسزایی داشته باشد گفت: مشکل آب در بخش کشاورزی قابل حل است اما اشتغال را دولت باید حل کند و بخش کشاورزی می‌تواند این مشکل را برطرف کند.

  تک‌نرخی شدن ارز

به نفع بخش کشاورزی است

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی درباره واقعی شدن نرخ ارز نیز گفت: طی سال‌های گذشته پایین نگه داشتن نرخ ارز علاوه بر سرکوب بخش کشاورزی موجب ضرر و زیان این بخش شده بود.

کشاورز با بیان اینکه تحریم‌ها برغم مشکلات عدیده موجب واقعی شدن نرخ ارز شد افزود: معتقدم تک نرخی شدن ارز به نفع بخش کشاورزی کشور باشد زیرا این بخش دارای قابلیت صادراتی است و در شرایط امروز می‌توان درامد زایی خوبی داشت. وی در پایان با تاکید براین که کوچک‌سازی به نفع دولت است گفت: با کوچک‌سازی دولت موافقم و باید بخش عمده فعالیت‌ها به بخش خصوصی و تشکل‌ها واگذار شود تا دولت بتواند به فعالیت‌های زیربنایی و زیرساختی و حاکمیتی خود بپردازد.

  محصولات کشاورزی در بورس بالاترین رکورد فروش را از آن خود کرد

بعد از صحبت‌های کشاورز سرپرست جهاد کشاورزی نوبت به مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران رسید تا درباره مهم‌ترین شاخص‌های تاثیرگذار در رشد بخش کشاورزی صحبت کند. شیرزاد گفت: این سازمان در دو سال گذشته با خرید توافقی و حمایتی محصولات کشاورزی رکورد فروش و ترنور در بورس کالا را از آن خود

کرد. «حسین شیرزاد» افزود: شبکه تعاون روستایی کشور بخش عمده محصولات کشاورزی از جمله شیرخشک، خرما، زعفران، گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی را به صورت حمایتی و توافقی از کشاورزان خریداری کرده است.

وی با بیان اینکه بخش عمده این محصولات در بورس کالا عرضه و حتی صادر شده است اظهارداشت: اکنون به دنبال صادرات محصولات کشاورزی هستیم

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران تصریح کرد: اقدامات سازمان تعاون روستایی منجر به کنترل سونامی قیمت گوجه فرنگی و جلوگیری از افت بیش از حد قیمت زعفران شد که این مهم در بهبود شرایط اقتصادی کشاورزان تاثیر داشته است. وی ادامه داد: اکنون تدارک ورود هشت محصول کشاورزی دیگر به بورس کالا را داریم که به زودی انجام می‌شود

 

ارسال نظر