ضرورت تولید و سرمایه‌گذاری مشترک در عراق

۱۳۹۸/۰۵/۱۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۹۹۱۶
ضرورت تولید و سرمایه‌گذاری مشترک در عراق

گروه بنگاه‌ها|

دبیر ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران با عراق و سوریه و مشاور معاون اول رییس‌جمهور تاکید می‌کند که دوره صرف صادرات به عراق در حال اتمام است و باید به فکر سرمایه‌گذاری و تولید مشترک در بازار این کشور بود. حسن دانایی‌فر در جلسه بررسی موانع و مشکلات فراروی تجار و صادرکنندگان استان فارس با اعلام این اظهارات بیان کرد: ١٥ کشور پیرامونی ایران، در سال ٢٠١٨ حدود هزار میلیارد دلار واردات داشتند که ٢.٥ درصد از آن سهم ایران بوده که از این میزان، ٩ میلیارد دلار آن به عراق رفته و همین عدد ما را به یک قضاوت می‌رساند.وی افزود: باید شرایط محیطی را تشخیص دهیم و اگر تصورمان این باشد که صادراتمان به عراق همانند سال‌های ١٩٩٠ باشد، اشتباه است؛ چرا که یک دوره بعد از ٢٠٠٣ و سقوط صدام و پس از آن دوره پسا داعش را داریم.دبیر ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران با عراق و سوریه با تاکید بر اینکه باید بدانیم که عراق یک کشور رقابتی است و مشکلی برای واردات از هیچ کجای دنیا ندارد، ابراز کرد: باید خود را متناسب با شرایط تنظیم کنیم، زیرا نمی‌شود گفت تا ابد می‌خواهیم نمک و بستنی به عراق صادر کنیم، بلکه باید خود را به جای مسوولان عراقی بگذاریم.دانایی‌فر اظهار کرد: باید در نظر داشت که اگرچه فسادهایی وجود دارد و با هر کیفیتی کالا به عراق ارسال شده اما امروز در دوره پسا داعش، اولویت عراق، کنترل واردات و تنظیم بازار است.وی ادامه داد: در موضوع صادرات به عراق نیاز به مشاوره داریم، چرا که وضعیت عراق متفاوت شده و باز هم تغییر خواهد کرد.

   ۱۳ سال قبل ۷۶۰ میلیون دلار صادرات کالا داشتیم الان ۱۲.۵ میلیارد دلار

به گفته مشاور معاون اول رییس‌جمهور، ایران

١٣ سال قبل ٧٦٠ میلیون دلار صادرات داشت اما امروز به صادرات ٩ میلیارد دلاری تنها در بخش کالا رسیده و با احتساب بخش انرژی به صادرات ١٢.٥ میلیارد دلاری رسیده است که نشان از برنامه و اراده دارد.

دانایی‌فر یادآور شد: در گذشته تنها سه گذرگاه صادراتی داشتیم اما امروز به ١٨ گذرگاه افزایش یافته است.وی گفت: حدود ٨٧ پرواز هر هفته بین ایران و عراق انجام می‌شود و از نظر سازمان هواپیمایی عراق مشکلی نداریم.دبیر ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران با عراق و سوریه همچنین بیان کرد: گردشگری سلامت و درمان به ساز و کار نیاز دارد؛ فارس قطب درمان کشور است و کسی در آن تردید ندارد و ما نیز از راه‌اندازی شرکت‌های گردشگر سلامت و سیاحت حمایت می‌کنیم. دانایی‌فر پیشنهاد کرد که نمایشگاهی از صنایع دستی فارس در عراق برپا شود.

    با حذف ویزا تعاملات ایران و عراق پررنگ‌تر شده است

از سوی دیگر دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق نیز موضوع حذف روادید میان 2 کشور را یکی باعث شکوفایی اقتصادی دو کشور ارزیابی می‌کند و با اعلام اینکه شهرک‌های صنعتی مشترک آزاد در مرزهای مشترک دو کشور راه‌اندازی خواهد شد، گفت: با حذف ویزا تعاملات دو کشور پررنگ‌تر شده است.

سیدحمید حسینی دیروز در جلسه بررسی موانع و مشکلات فراروی تجار و صادرکنندگان استان فارس، اظهار کرد: سال گذشته فرصت‌هایی از بازار عراق، سوریه، قطر و افغانستان ایجاد شد که از فرصت بازار عراق به خوبی استفاده کردیم.وی با یادآوری اینکه استفاده از فرصت بازار عراق موجب شده که امروز صدها شغل در ایران به صادرات این کشور وابسته باشد، افزود: زیرساخت‌های عراق نابود شده و نیاز به بازسازی دارد.دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق ادامه داد: زیرساخت‌های نیروی انسانی عراق دچار تزلزل شده و با بروز جنگ، تعداد قابل توجهی از نیروهای متخصص، این کشور را ترک کرده‌اند.حسینی خاطرنشان کرد: هنوز امنیت کامل در عراق برقرار نشده و فضا برای حضور سرمایه‌گذار خارجی آماده نیست، علاوه بر آن فضای نامساعد کسب و کار و بروکراسی در این کشور، فرصت خوبی برای ایران ایجاد کرده است.به گفته وی، نمودار تجاری ایران و عراق روند صعودی را نشان می‌دهد و در حال حاضر ایران رتبه اول صادرات به عراق را دارد و پس از ما چین و ترکیه در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

 صادرات ۹۰۰۰ قلم کالا توسط ۲۰۰۰ صادرکننده ایرانی به عراق

دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با بیان اینکه بازار عراق به اندازه سه بازار عمان، قطر و سوریه است و بهترین فضا برای صادرات واحدهای کوچک صنعتی کشور به وجود آورده است ابراز کرد: در حال حاضر ۹۰۰۰ قلم کالا توسط ۲۰۰۰ صادرکننده ایرانی به عراق صادر می‌شود. حسینی همچنین یادآور شد که بازار عراق یک بازار

 ٦٥ میلیارد دلاری وارداتی است و ٢٥ درصد سرمایه‌گذاری پیش‌بینی شده برای بهسازی و نوسازی عراق در بخش تولید مسکن خواهد بود.

وی افزود: جمعیت عراق تا سال ٢٠١٨، نزدیک به

 ٣٨ میلیون نفر اعلام شد که ٦٥ درصد آن زیر ٢٥ سال است. دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق همچنین با بیان اینکه تزانزیت به عراق بطور جدی در حال پیگیری است، گفت: این موضوع راه ما را به بازار سوریه و لبنان در شرایط تحریم باز می‌کند و ٥٥ ساعته از تهران به لبنان می‌رسیم. وی همچنین این نوید را به صادرکنندگان جدید به عراق داد که در کنار ارایه اطلاعات و ارتباطات، لابی‌گری در بازار پیچیده عراق برای صادرکنندگان انجام خواهد شد. حسینی گفت: با حذف مُهر ویزا، تعاملات ایران و عراق دوطرفه و پررنگ‌تر شده است.

 

ارسال نظر