تلاش برای بهبود شاخص‌های کسب و کار مناطق زلزله زده

۱۳۹۷/۰۹/۱۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۴۵۹۱
تلاش برای بهبود شاخص‌های کسب و کار مناطق زلزله زده

گروه بنگاه‌ها|

در روزهای پایانی هفته و در شرایطی که مردم کرمانشاه بعد از وقوع زلزله اخیر این شهر نیازمند حمایت و مساعدت بیشتر مسوولان ارشد کشورند؛ معاون اول رییس‌جمهوری راهی استان کرمانشاه شد تا از نزدیک فرآیند بازسازی و برنامه‌ریزی برای عبور از چالش‌ها را مورد برسی و بازدید قرار دهد. سفری که در جریان آن ضمن بازدید از روند خدمت‌رسانی به مردم آسیب‌دیده برنامه‌ریزی برای بهبود شاخص‌های اقتصادی و معیشتی استان و بهبود فضای کسب و کار نیز در دستور کار قرار گرفت.

جهانگیری عدم تلفات جانی در زلزله ۶.۴ ریشتری اخیر استان کرمانشاه را نشان‌دهنده توان مهندسی کشور در بازسازی و احداث واحدهای جدید دانست و گفت: عدم تخریب واحدهای مسکونی جدید این پیام را دربردارد که اگر واحدهای مسکونی استاندارد ساخته شود و نظام مهندسی مسوولیت را به خوبی قبول کند، تلفات زلزله پایین می‌آید.

معاون اول رییس‌جمهوری در جریان سفر به استان کرمانشاه، در جلسه ستاد مدیریت بحران این استان که در قصرشیرین و پس از بازدید از مناطق زلزله زده استان برگزار شد، با اشاره به نقش ارزنده مردم استان کرمانشاه در دوران دفاع مقدس اظهار کرد: مردم این استان حق بزرگی بر گردن ما دارند و نقش آنها در حراست و حفاظت از مرزهای کشور بسیار تعیین‌کننده بوده است.

جهانگیری با بیان اینکه در ساخت واحدهای مسکونی باید استاندارد و مقاومت بنا بطور ویژه مورد توجه قرار گیرد تا با یک زلزله دچار خسارت جدی و ریزش نشوند، از زلزله سال گذشته استان کرمانشاه به عنوان حادثه‌ای تلخ برای ملت ایران یاد کرد و افزود: در این حادثه احساسات همه مردم کشور جریحه‌دار شد و شکوه بزرگی از بسیج همه مردم ایران برای کمک به زلزله‌زدگان کرمانشاه به نمایش گذاشته شد.

معاون اول رییس‌جمهور افزود: مردم ایران همواره در روزهای سخت نشان داده‌اند که از یک عقبه تمدنی بزرگ برخوردارند و اتحاد و انسجام خود را در دنیا به نمایش گذاشته‌اند.

او همچنین با اشاره به حضور رهبر معظم انقلاب در مناطق زلزله زده و نیز حضور رییس‌جمهور، اعضای هیات دولت و سایر مسوولان کشور، تصریح کرد: انسجام مردم و مسوولان در کمک به زلزله‌زدگان استان کرمانشاه تحسین برانگیز و قابل تقدیر است.

    ساماندهی مناسب آسیب دیدگان

جهانگیری با اشاره به سازماندهی مناسب و امدادرسانی فوری در تمام روستاهای استان کرمانشاه، گفت: گروه‌های امداد و نجات تا ساعت ۱۱ روز بعد از حادثه بیش از ۲۰۰۰ مصدوم را از زیر آوار خارج کردند و این سرعت عمل در امداد و اسکان موقت، توزیع چادرها و نیز در ساخت و ساز واحدهای مسکونی قابل توجه است. معاون اول رییس‌جمهور ادامه داد: در حادثه زلزله کرمانشاه بیش از صد هزار واحد مسکونی دچار آسیب شد که اتفاق افتاد و ظرف مدت یکسال، احداث بیش از ۲۰ هزار واحد و بازسازی و تعمیر ۶۰ هزار واحد کار بزرگی است که با همت و تلاش شبانه روزی انجام شد.

او با قدردانی از تلاش‌های گسترده مجموعه دولت و دیگر نهادهای مسوول، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، جمعیت هلال احمر، نیروهای مسلح و دست اندرکاران بهداشت و درمان به خاطر اقدامات خوب و موثر در رسیدگی فوری به زلزله‌زدگان و روند بازسازی اضافه کرد: این حجم از ساخت و ساز در زمان یک سال اتفاقی بزرگ و استثنایی در کشور است اما برخی تلاش می‌کنند با کوچک‌نمایی اقدامات صورت گرفته دل ملت ایران را خالی کنند که این جفایی بزرگ در حق دولت، ملت و مدیرانی است که عاشقانه خدمت می‌کنند.

او با تاکید بر لزوم سرعت بخشیدن به روند ساخت و ساز در شهرهای زلزله استان و جبران عقب ماندگی ساخت و ساز مسکن مهر خاطرنشان کرد: باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود تا مردم در فصل زمستان بتوانند در منازل خود ساکن شوند.

جهانگیری خاطرنشان کرد: در سفر قبل سقف تسهیلات پنج میلیون تومان افزایش یافت و در صورتی که ارزیابی ستاد مدیریت بحران این باشد که لازم است سقف تسهیلات باز هم افزایش پیدا کند، با توجه به توانایی نظام بانکی در این خصوص تصمیم‌گیری خواهد شد.

معاون اول رییس‌جمهور با اشاره به درخواست مردم و مسوولان استان برای بازگشایی مرز خسروی افزود: باید با همکاری دولت عراق تدبیری پایدار برای بازگشایی مرز خسروی در نظر گرفته و اجرا شود.

وی همچنین از کولبری به عنوان حمل یک بار سنگین توسط یک انسان یاد کرد و با بیان اینکه کولبری کاری سخت و طاقت فرساست که مورد تایید ما نیست، خاطرنشان کرد: دولت برای حفظ کرامت مرزنشینان برنامه‌های خوبی دارد تا درآمد مناسبی برای مردم مناطق مرزی ایجاد شود.

معاون اول رییس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه استان‌های مرزی کشور نقش بی‌نظیری در اقتصاد ملی ایفا می‌کنند گفت: استان کرمانشاه نیز نقش بسیار مهمی در مبادلات تجاری کشور دارد و یکی از امتیازات در دوران تحریم، کشورهای همسایه‌ای هستند که که مرز طولانی با جمهوری اسلامی ایران دارند.

    اهمیت فعالیت اقتصادی مناطق مرزی

جهانگیری افزود: استان‌های مرزی کشور باید آنچنان مبادلات تجاری قوی و گسترده با کشورهای همسایه برقرار کنند که امریکایی‌ها حتی تصور نکنند که می‌توانند کشور بزرگی مانند ایران را که با پانزده کشور همسایگی دارد حبس و تحریم کرده و آن را تسلیم خود کنند.

معاون اول رییس‌جمهور کشور عراق را یکی از کشورهای دوست جمهوری اسلامی ایران برشمرد و با اشاره به رابطه صمیمانه میان تهران و بغداد گفت: با وجود کشورهای دوست و برادر در اطراف ایران می‌توانیم همه نیازها و کمبودهای خود را تامین کنیم.

وی تصریح کرد: استان‌های مرزی باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند و سطح مبادلات تجاری را افزایش دهند که امریکا متوجه شود نمی‌تواند با زبان تهدید و تحریم با ملت ایران سخن بگوید.

جهانگیری ادامه داد: آنها باید با زبان احترام و تعامل پیش بیایند تا بتوانند با ملت ایران که ملتی اهل منطق است گفت‌وگو کنند؛ اما اگر بخواهند با زبان تهدید سخن بگویند ما موظف هستیم که در مقابل آنها بایستیم و نشان خواهیم داد که ملت ایران ملتی شکست ناپذیر است

    بازگشایی مرز خسروی تسکینی بر آلام مردم مرزنشین مناطق زلزله‌زده است

 در همین خصوص استاندار کرمانشاه نیز با اشاره به اهمیت بهبود شاخص‌های توسعه اقتصادی و معیشتی استان و بهبود فضای کسب و کار گفت: بازگشایی مرز خسروی تسکینی بر آلام مردم مرزنشین مناطق زلزله‌زده استان است.  هوشنگ بازوند در شورای هماهنگی مدیریت بحران استان که با حضور معاون اول رییس‌جمهور در فرمانداری قصرشیرین برگزار شد، با مطلوب دانستن روند بازسازی مناطق زلزله زده استان، اظهار کرد: یکی از چالش‌های اصلی ما در تسریع بازسازی مناطق زلزله‌زده، پس لرزه‌های متعدد و مستمر در منطقه است.

او گفت: با این وجود طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته تا پایان سال ۹۸ ساخت و ساز شهرهای زلزله زده به پایان می‌رسد که تمام تلاش خود را می‌کنیم این زمان کوتاه‌تر شود.

بازوند با اشاره به گسترش ساخت و سازها رد مناطق شهری زلزله زده، اظهار کرد: ۶۳۰۰ واحد مسکونی در زلزله سال گذشته در سرپل ذهاب تخریب شد، اما شهرداری تاکنون 10 هزار و 400 پروانه ساخت صادر کرده که به خوبی نشان می‌دهد تهدید زلزله، تبدیل به یک فرصت برای عمران و ساخت و ساز شهری شده است.

وی به کمک‌های خوب دولت برای بازسازی مناطق زلزله‌زده اشاره کرد و گفت: مجموعه تسهیلات پرداخت شده و سود وام‌های امهال شده به قریب یازده هزارمیلیاد تومان می‌رسد. همچنین در راستای جبران خسارت به زیرساختهای استان تاکنون ۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ابلاغ شده است.استاندار کرمانشاه به زلزله 6.4 ریشتری 4 آذر امسال نیز اشاره کرد و گفت: در این زلزله هیچ یک از واحدهای ساخته شده توسط دولت آسیب ندیدند که جا دارد از مجموعه بنیادمسکن تشکر کنم.

وی با بیان اینکه خوشبختانه این حادثه هیچ تلفات جانی نداشت، افزود: از مصدومین این زلزله نیز هم‌اکنون تنها ۹ نفر بستری هستند که هیچ یک هم با آسیب حادی مواجه نیستند.وی همچنین با تاکید بر لزوم بازگشایی مرز خسروی، گفت: بازگشایی مرز خسروی تسکینی بر آلام مردم مرزنشین مناطق زلزله‌زده است که از دکتر جهانگیری توقع داریم در این زمینه تاثیرگذار باشند.

 

 

ارسال نظر