وضعیت اقتصادی کشور باید جراحی‌ شود

۱۳۹۷/۰۶/۲۰ - ۰۱:۱۳:۰۷
کد خبر: ۱۲۹۳۶۹
وضعیت اقتصادی کشور باید جراحی‌ شود

رییس مجلس دهم معتقد است: «وضعیت اقتصادی کشورمان به گونه‌ای است که نیاز به جراحی اقتصادی بیشتر از هر زمان دیگری ضروری به نظر می‌رسد.» جراحی عاجلی که از منظر لاریجانی باید برای بهبود شاخص‌های زیربنایی اقتصاد انجام شود تا پیکره اقتصادی کشورمان یک‌بار دیگر در وضعیت نرمال قرار بگیرد. رییس مجلس دهم مهم‌ترین راهبرد کشور برای بهبود شاخص‌های اقتصادی را روان‌سازی تولید و صادرات ارزیابی کرد؛ ضرورتی که از منظر لاریجانی برای دستیابی به آن قبل از هر عامل دیگری باید بر روی حذف قوانین دست و پاگیر در فضای اقتصادی اقدام کرد. ارتباط موثر با فعالان اقتصادی و کلونی‌های صنعتی برای جذب سرمایه‌گذاری‌های مولد؛ راهکار دیگری بود که لاریجانی درباره آن صحبت کرد و اعلام کرد که برای رونق تولید باید اقتصادی دولتی تبدیل به اقتصادی مردمی شود.

به گزارش خانه ملت؛ علی لاریجانی که دیروز به شهرستان استهبان استان فارس سفر کرده بود، در نشست شورای اداری این شهرستان با بیان اینکه بسیاری از نابسامانی‌های اجتماعی و اقتصادی ریشه در نداشتن تعهد دینی دارد، گفت: مشکل کشور در زمینه آب مخصوصا در شهر‌های مرکزی بسیار شدیدتر است، مشکل بی‌آبی جدی است و باید همه‌جانبه به آن نگاه کنیم.

رییس قوه مقننه با اشاره به اینکه یکی از موارد مدیریت مصرف آب، آبیاری تحت فشار است، ادامه داد: از موارد نادری که رهبر معظم انقلاب اذن می‌دهند از صندوق توسعه ملی برداشت داشته باشیم، آبیاری نوین و تحت فشار است.او با تاکید بر اینکه باید مدیریت تقاضای آب را جدی بگیریم، عنوان کرد: یکی از راه‌های مدیریت تقاضای آب سیستم‌های گلخانه‌ای و آبیاری تحت فشار است، برای احیای اقتصاد روستا حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت قرار دادیم، حدود ۲۵ درصد از این میزان تخصیص داده شده که این موضوع نشان از اشکال در سیستم اداری دارد، یکی از موارد استفاده از این تسهیلات به منظور اجرای سیستم‌های گلخانه‌ای است.

 سرمایه‌گذاری روی آب

رییس مجلس دهم با بیان اینکه سهم خود را از اعتبارات در نظر گرفته شده دریافت کنید، تصریح کرد: شیرین کردن آب دریا پرهزینه است که مواردی از آن آغاز شده، مشکل آب عمیق است و باید بیشتر روی آن تمرکز کنیم. ۹۰ درصد آب مصرفی کشور در زمینه کشاورزی است، به وزیر نیرو اعلام کرده‌ایم تا طرح آمایش آب را ارایه کند تا مشخص شود برای هر سرزمین چه برنامه‌ای داریم، زیرا برخی مناطق مشکلات حادتری دارند.

او با اشاره به اینکه موضوع تکمیل بیمارستان امام خمینی(ره) را به وزیر بهداشت منتقل می‌کنم، ادامه داد: مساله بهداشت و درمان از موضوعات مهم کشور است.

لاریجانی با بیان اینکه کشاورزی و باغداری بخش‌هایی از کشور دچار خشکسالی و سرمازدگی شده است که منابعی برای آنها در نظر گرفته شد، اما تاکنون در همه مناطق این اعتبارات اختصاص داده نشده است، گفت: در شرایطی قرار داریم که فشار بین‌المللی بر کشور وارد می‌شود و مشکلات داخلی نیز داریم، وضعیت کشور از نظر اقتصادی به گونه‌ای است که باید جراحی‌هایی در آن صورت بگیرد.

او با تاکید بر اینکه برای حل مشکلات اقتصادی باید بدانیم که اگر مشکلات داخلی را حل کنیم مشکلات خارجی نمی‌توانند اثرگذاری لازم را داشته باشند، اظهار داشت: پس از انقلاب بسیاری از منابع به سمت روستا‌ها رفت که از جهت روحیه عدالتخواهانه انقلاب بسیار خوب بود، اما چون متناسب با آن چرخه اقتصادی سامان پیدا نکرد ناهماهنگی‌هایی را در این چرخه شاهد هستیم.

 تلاش برای رونق تولید

رییس قوه مقننه با بیان اینکه مساله ما روان‌سازی اقتصادی از نظر تولید است، گفت: کشور ما از نظر روان‌سازی تولید رتبه ۱۰۰ را از بین ۱۸۰ کشور جهان دارد، زمانی می‌توانیم تولید روان داشته باشیم که مقررات دست و پاگیر حذف شود، مقررات بسیار زیادی داریم که مشکلاتی را ایجاد می‌کند.

رییس مجلس دهم با اشاره به اینکه درب اتاق مسوولان باید به روی سرمایه‌گذاران باز باشد و مشکلات آنها را برطرف کند، اضافه کرد: یکی از مباحث مهم مطرح شده در نشست سران قوا فراهم کردن تسهیلات برای سرمایه‌گذاران است، اگر قصد دارید در این مصاف کشور موفق شود باید اقتصاد در دست مردم باشد.

رییس قوه مقننه در پایان اضافه کرد: برخی از زنجیره‌های تولید کامل نیست بطور مثال اگر کارخانه بسته‌بندی انجیر در این شهر باشد، ارزش افزوده بیشتری به دست می‌آید.

 

ارسال نظر