لزوم خودکفایی در ساخت و تولید کشتی

۱۳۹۷/۰۶/۱۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۸۶۹۷
لزوم خودکفایی در ساخت و تولید کشتی

وزیر صنعت می‌گوید: دستاورد‌های سازمان صنایع دریایی افتخار جامعه صنعتی بوده و باید در ساخت و تولید کشتی خودکفا باشیم.

به گزارش تعادل به نقل از روابط عمومی وزارت دفاع، محمد شریعتمداری در آیین رونمایی از طرح تحول صنعت دریایی کشور مبتنی بر اقتصاد مقاومتی و خط تولید شناورهای این طرح که در سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع برگزار شد، اظهار داشت: دستاوردهای سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع باعث افتخار کشور و جامعه صنعتی است و بسیار خوشحالم که امروز در این مراسم حضور دارم تا طرح تحول صنعت دریایی با پیشتازی وزارت دفاع آغاز شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به رویکرد دولت برای نوسازی ناوگان حمل و نقل دریایی کشور افزود: با اجرای طرح تحول صنایع دریایی کشور، اتفاقات خوبی در صنعت دریایی کشور خواهد افتاد و خوشحالیم که وزارت دفاع به عنوان پیشتاز و پیشرو این طرح اقدامات و کارهای بزرگی را انجام داده است.

او با اشاره به تدوین و پیگیری ابلاغ سند برنامه راهبردی صنایع دریایی کشور با رویکرد حمایت از صنایع داخلی تصریح کرد: در این طرح جایگزینی شناورهای سنتی و فرسوده، جایگزینی شناورهای پشتیبانی خدمات نفتی استیجاری خارجی و شناورهای صیادی مدنظر است.

شریعمتداری با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره بهره‌مندی از مزایای دریا خاطرنشان کرد: در این سال‌ها اقدامات بسیاری در راستای خواست رهبر معظم انقلاب در خصوص بهره مندی از مزایای دریا برداشته شده است، اما باید تلاش بیشتری صورت بگیرد تا به هدف مدنظر ایشان برسیم.

او با اشاره به توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران در حوزه دریایی ادامه داد: برای بهره مندی بیشتر از دریا باید در صنعت ساخت و تولید کشتی خودکفا باشیم و خداوند بزرگ را شاکریم که به برکت انقلاب اسلامی و تلاش‌های متخصصان داخلی، توانسته ایم به دانش تولید و ساخت شناورهای مورد نیاز دست پیدا کنیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به ساخت چند کشتی بزرگ در کشور یادآور شد: در این حوزه وضع خوبی داریم اما باید گام‌های بزرگ‌تری برداشته شود تا در عرصه جهانی در حوزه دریا حرفی برای گفتن داشته باشیم.

وی با بیان اینکه در حوزه شناورهای نظامی بحمدالله با فرماندهی رهبر معظم انقلاب به عنوان فرمانده معظم کل قوا وضع بسیار مطلوبی داریم، گفت: در حوزه شناورهای نظامی با حرکات جهادی گام‌های خوبی برداشته شده و شناورهای به روزی تحویل نیروهای مسلح شده است اما در حوزه شناورهای آزاد کار بیشتری نیاز داریم و همه باید با وحدت در این حوزه تلاش کنیم.وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به ظرفیت عظیم خلیج فارس و دریای عمان اظهار داشت: نیروهای مسلح به ویژه وزارت دفاع می‌توانند از این ظرفیت عظیم نهایت بهره را برای توسعه این منطقه و حضور بخش خصوصی ببرند.

وی با بیان اینکه صنعت دریایی یکی از عرصه‌هایی است که اگر فعال شود می‌تواند ظرفیت اشتغال بالایی برای کشور داشته باشد، گفت: باید با همکاری سازمان‌های مختلف، موانع پیش رو در این حوزه را برداشت و مقدمه ساخت و تولید در عرصه دریا را ایجاد کرد.

شریعتمداری با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران از شمال و جنوب به دریا راه دارد، خاطرنشان کرد: باید با گسترش صنایع کوچک و بزرگ وابسته به دریا، زمینه رشد، پیشرفت و بهره‌مندی بیشتر از مزایای دریا را فراهم آوریم.

وی با بیان اینکه می‌توانیم در ساخت و توسعه صنایع دریایی و ارایه خدمات به سایر کشورها اقدام کنیم، گفت: ساخت و تحویل نفتکش به ونزوئلا، یکی از نمونه‌های موفق این حوزه است که باید با قدرت ادامه یابد و معتقدم این ظرفیت را با حمایت دولت خواهیم داشت.وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه کشورهای توسعه یافته از بودجه‌های عمومی برای توسعه بخش دریا استفاده اهرمی می‌کنند، ادامه داد: در کشور ما هم باید از بودجه عمومی برای توسعه زیرساخت‌های دریایی نهایت بهره را ببریم.

وی با تاکید بر حمایت از صنعتگران داخلی خاطرنشان کرد: تا روزی که در این حوزه هستم به جد از تولیدات صنعتگران دریایی کشور حمایت خواهم کرد و از تمام دستگاه‌ها می‌خواهم در این مسیر ما را حمایت کنند تا بتوانیم جلوی واردات شناورهای خارجی را بگیریم.

در پایان این مراسم، تفاهم‌نامه همکاری میان وزارت راه و شهرسازی، سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و وزارت صنعت، معدن و تجارت امضا شد.

بر اساس این تفاهم‌نامه، سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح طراحی و تولید

۷۰ فروند شناور را در دستور کار خود قرار داد.

 

ارسال نظر