معافیت شرکت‌های دانش‌بنیان از پرداخت بیمه

۱۳۹۷/۰۳/۲۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۳۶۶۳
معافیت شرکت‌های دانش‌بنیان از پرداخت بیمه

گروه بنگاه‌ها   

 براساس توافق معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی کلیه قراردادهایی که مجریان آن شرکت‌های دانش‌بنیان باشند با تایید معاونت علمی، از محاسبه ضرایب و پرداخت حق بیمه پیمانکاری معاف می‌شوند.

به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، برای تسهیل کسب‌وکارهای دانش‌بنیان جلسه‌یی مشترک با حضور ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، برگزار و تصمیماتی برای رفع مشکلات و موانع کسب ‌و کارهای دانش‌بنیان اتخاذ شد.

طبق اعلام محمد حسن‌زاده معاون بیمه‌یی سازمان تامین‌اجتماعی، براساس مصوبات این نشست مشترک کلیه قراردادهایی که مجری آنها شرکت‌های دانش‌بنیان باشند و در حوزه فعالیت‌های دانش‌بنیان آن شرکت تعریف ‌شده باشند با معرفی و تایید معاونت علمی از محاسبه ضرایب و پرداخت حق بیمه پیمان معاف خواهند بود و صدور مفاصا حساب منوط به اخذ تعهد حسابرسی از دفاتر خواهد بود.

همچنین برای رسیدگی تخصصی به امور بیمه‌یی شرکت‌های دانش‌بنیان شعبه‌های خاصی در تهران برای ثبت‌نام و رسیدگی به اعتراضات فعالان این عرصه ایجاد خواهد شد.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری در ابتدای این نشست در سخنانی با اشاره به اجرای قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: تلاش معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری همواره بر پایه حمایت از کسب‌وکارهای دانش‌بنیان بوده است.

ستاری افزود: تاکنون با دستگاه‌های مختلفی همچون مالیات، گمرک و ستاد کل نیروهای مسلح مسیرهای خاص و ویژه‌یی برای گردش روان‌تر کار کسب‌وکارهای دانش‌بنیان طراحی و اجرا شده است.

ستاری نقش وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و سازمان تامین‌اجتماعی در تسهیل فضای کسب‌وکار دانش‌بنیان را بسیار تاثیرگذار دانست و خاطرنشان کرد: به‌دلیل نوپا بودن اغلب کسب‌وکارهای دانش‌بنیان، مشکلاتی در تعامل با سازمان تامین‌اجتماعی وجود دارد که نیازمند ارائه راه‌حل‌های مناسب است.

 اهمیت دانش‌بنیان‌ها

علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این نشست با تاکید بر اهمیت کسب‌‌وکارهای دانش‌بنیان گفت: موضوع اشتغال یکی از مسائل اصلی کشور است و باید به‌صورت ویژه برای اشتغال فارغ‌التحصیلان در برنامه توسعه اشتغال فراگیر و برنامه توسعه اشتغال روستایی و عشایری مسیر ویژه‌یی را تدارک دید.

او با اشاره به تجربیات گذشته کشور در زمینه توسعه اشتغال تاکید کرد: باید از زنجیره‌های صنعتی و تولیدی و شرکت‌های بازاریابی و فروش در جهت ایجاد تحرک هر چه بیشتر بنگاه‌ها و افراد حمایت کرد.

ربیعی آمادگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تامین‌اجتماعی برای حمایت از شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان را مورد تاکید قرار داد و گفت: در حوزه حق بیمه قرارداد و ایجاد شعبه تخصصی برای انجام کل امور بیمه‌یی شرکت‌های دانش‌بنیان، دستور ویژه‌یی صادر خواهد شد و سعی می‌شود مشکلات در این زمینه با همکاری معاونت علمی به حداقل برسد.

عیسی منصوری معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، محمد حسن‌زاده معاون بیمه‌یی سازمان تامین‌اجتماعی، علی‌رضا دلیری معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی، مهدی الیاسی معاونت سیاست‌گذاری و توسعه معاونت علمی و همچنین محمد صاحبکار رییس مرکز شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان معاونت علمی ازجمله حاضران این نشست بودند.

 توافق برای رفع موانع بیمه‌ای

 در همین خصوص وزارتخانه‌های تعاون، کار و رفاه اجتماعی و ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره رفع موانع بیمه‌یی کسب و کارهای نوپا به توافق رسیدند.

استارت‌آپ یا همان کسب و کار نوپا، یک سازمان موقت است که با هدف یافتن یک مدل کسب و کار تکرارپذیر و مقیاس‌پذیر، حول ایده‌های نوآورانه و خلاقانه بنا می‌شود؛ در واقع فرد یا افراد خوشفکر با ایده‌های نو، در جست‌وجوی روش‌هایی برای کسب درآمد از آن ایده و تولید انبوه محصولات یا خدمات مبتنی بر آن ایده هستند؛ به ویژه با نوآوری در بازار یا نوآوری در محصولات و خدمات.

برای راه‌اندازی یک استارت‌آپ، حرکت در بستر فناوری به دلیل لازم نبودن سرمایه زیاد، امور را آسان‌تر می‌کند.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حاشیه دیدار با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: مقرر شد تمام موارد بیمه‌یی مانند نحوه رسیدگی، مشوق‌ها و معافیت‌های بیمه‌یی در این تفاهمنامه گنجانده شود و هماهنگی برای رفع موانع این نوع از کسب و کارهای نوپا صورت گیرد.

علی ربیعی همچنین در مورد آخرین وضعیت رفع مشکلات و موانع پیش روی کسب و کارهای نوپا خاطرنشان کرد: موانع در حال برطرف شدن است اما از آنجا که کارهای جدید به‌طور معمول با ساختارهای اجرایی موجود همخوانی ندارند از این رو باید در روش اجرا هماهنگی‌هایی صورت گیرد.

او در مورد رفع مشکلات مالیاتی نیز گفت: باتوجه به توافق این دو وزارتخانه باید از طریق مجلس یا دولت شمول معافیت‌های مالیاتی خدمات مولد را برای این نوع از کسب و کارها گسترش داد تا مالیات صفر برای آنها درنظر گرفته شود.

براساس آمارهای مرکز توانمندسازی و تسهیل‌گری کسب‌ و کارهای نوپا «فاوا»، این کسب ‌و کارها در مقایسه با سال 1392، تا 32 برابر رشد کرده و شمار آنها در چهار سال گذشته به بیش از 41 هزار مورد رسیده‌ است.

برخی پیشگامان این عرصه معتقدند استارت‌آپ‌ها در ایران بیشتر افزایش یافته‌اند تا رشد؛ زیرا رشد، یک مفهوم کیفی است و با شاخص‌های مختلفی ارزیابی می‌شود اما به هر روی، در سه سال گذشته با ورود برخی سرمایه‌گذاران و البته استارت‌آپ‌های موفق، این بازار رشد کرد و همچنان در مسیر صعود قرار دارد.

 

ارسال نظر