مردم در مدیریت مصرف آب با دولت مشارکت کنند

۱۳۹۶/۱۰/۱۹ - ۰۰:۲۸:۱۱
کد خبر: ۱۱۴۵۴۶
مردم در مدیریت مصرف آب با دولت مشارکت کنند

گروه بنگاه‌ها|

در شرایطی که موضوع آب به عنوان یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیش روی کشورمان از سوی کارشناسان مطرح می‌شود، جلسه شورای عالی آب با موضوع مشارکت مردم در پروژه‌های آب کشور دیروز به ریاست معاون اول رییس‌جمهور برگزار شد.

به گزارش پاد، اسحاق جهانگیری در این جلسه مساله کمبود آب را از چالش‌های مهم و بزرگ پیش روی کشور برشمرد و گفت: مدیریت مصرف آب باید به دستور کار جدی و دایمی همه دستگاه‌های اجرایی کشور تبدیل شود تا با همت و مشارکت همگانی از مشکلات ناشی از کمبود منابع آب عبور کنیم.

معاون اول رییس‌جمهور همچنین با تاکید بر اینکه کمیته تخصصی شورای عالی آب باید فعال‌تر از گذشته وارد میدان شود، تصریح کرد: دبیرخانه شورای عالی آب مباحث اصلی را در جلسات کمیته تخصصی شورا با حضور نمایندگان دستگاه‌های مرتبط مورد بررسی قرار دهند و توافق‌های لازم را برای مصوبات پیشنهادی حاصل کنند تا زمینه سرعت بخشیدن به روند سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری‌ها در جلسات شورای عالی آب فراهم شود. وی با اشاره به گزارش رییس سازمان هواشناسی کشور در جلسه مبنی بر کاهش ۵۸درصدی بارش کل کشور در بلندمدت و کاهش ۳۵درصدی این شاخص نسبت به سال گذشته اظهار داشت: با توجه به کاهش میزان بارش‌ها باید برای مدیریت عرضه و تقاضای آب تصمیمات جدی اتخاذ کنیم و تدابیر ویژه‌یی برای مدیریت مصرف آب در بخش‌های مختلف شرب، کشاورزی و صنعت بیندیشیم. جهانگیری از وزارت نیرو و سازمان هواشناسی کشور خواست با توجه به اینکه خشکسالی تقریبا به وضعیت ثابت کشور در چند سال اخیر تبدیل شده است، با اطلاع‌رسانی دقیق به مردم در خصوص کاهش بارش‌ها، آحاد جامعه را به مشارکت جدی در مدیریت مصرف آب و همکاری با دولت دعوت کنند. معاون اول رییس‌جمهور افزود: البته دولت نیز از تمام ابزارها و راهکارهای موجود برای تامین آب استفاده خواهد کرد و دانش و تجربیات جهانی در این زمینه را نیز به‌کار خواهد گرفت تا آب شرب مناسب همواره در اختیار مردم قرار گیرد. وی از دبیرخانه شورای عالی آب خواست، موضوع باروری ابرها و نیز استفاده از منابع آب ژرف را نیز در دستور کار جلسات کمیته تخصصی شورا قرار دهد تا امکان تامین آب از این‌گونه روش‌ها نیز مورد بررسی قرار گیرد. جهانگیری در ادامه جلسه با اشاره به گزارش مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور مبنی بر وجود تنش آب در برخی شهرها خاطرنشان کرد: لازم است، وزارت نیرو تمام پیش‌بینی‌های لازم را برای تامین آب شرب شهرهایی که با تنش آبی مواجه هستند، انجام دهد و سازمان برنامه و بودجه نیز مکلف است، اعتبارات مورد نیاز در این زمینه را فراهم کند. وزیر نیرو نیز در این جلسه با اشاره به پررنگ شدن چالش آب در سطح جهان از آغاز قرن ۲۱ ‌گفت: مدیریت منابع و کیفیت آب از موضوعات پراهمیت جهانی است و عملکرد دولت‌ها در این زمینه معرف سطح توسعه‌یافتگی کشورها قلمداد می‌شود. اردکانیان افزود: برای مدیریت مصرف و کیفیت آب لازم است، سازوکاری ایجاد شود تا پیوستگی و همبستگی دستگاه‌های اجرایی افزایش پیدا کند و همه دستگاه‌های مرتبط، مشارکت و همراهی خود را با وزارت نیرو بالا ببرند.

در این جلسه که رییس سازمان حفاظت محیط زیست نیز حضور داشت، رییس سازمان هواشناسی کشور گزارشی از الگوهای تحلیل بارش و دمای کشور و پیش‌بینی آنها برای زمستان سال جاری ارائه کرد و به تشریح آخرین وضعیت خشکسالی و کم بارشی در کشور پرداخت. بر اساس این گزارش مجموع بارش کل کشور از ابتدای مهرماه سال جاری تا ۱۷دی‌ماه به میزان ۳۲ میلیمتر بوده که این مقدار در مقایسه با همین بازه زمانی در بلندمدت حدود ۵۸درصد و در مقایسه با سال گذشته حدود ۳۵درصد کاهش داشته است. نماینده وزارت نیرو نیز در این جلسه به تشریح آخرین وضعیت بارندگی و مقایسه درصد اختلاف بارش مهرماه تا ۱۵دی‌ماه استان‌های کشور پرداخت و توضیحاتی در خصوص وضعیت سدهای مهم کشور و نیز وضعیت بهره‌برداری مخازن این سد‌ها از ابتدای مهرماه تا ۱۷ دی‌ماه سال جاری ارائه کرد.

 

 

ارسال نظر