رییسی: بانک مرکزی از حالت توصیه خارج شود

۱۴۰۰/۰۶/۰۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۸۱۳۷۱

به گفته رییس‌جمهور، نظام بانکی با همکاری مجلس و صاحب‌نظران اقتصادی باید اصلاح شود. بانک مرکزی نیز باید از حالت توصیه دادن خارج شود و به وظیفه نظارتی خود به صورت جدی بپردازد.

رییس‌جمهور کشورمان ضمن تأکید بر اینکه آسیب به اعتماد عمومی یکی از مسائل مهم کشور است، گفت: من به عنوان یک خدمتگزار و دولت هدفم آن است که به وعده‌ها عمل کنم و مجلس شورای اسلامی نیز مساعدت کند و در رسانه‌ها، صحن و کمیسیون‌ها نقطه نظرات ارزشمند خود را بیان کنند تا دولت موفق به عمل به وعده‌های خود شود.

به گزارش خانه ملت؛ حجت‌الاسلام سید ابراهیم رییسی در نشست علنی نوبت دوم مجلس شورای اسلامی در بخش دوم بررسی برنامه‌های کلان دولت و وزرای پیشنهادی خود در پاسخ به سوالات و برخی انتقادات ابتدا ضمن تشکر از تمامی نمایندگان، رییس مجلس شورای اسلامی و همه موافقان و مخالفان، چه آنانی که فرمایشات خود را مطرح و چه آنانی که در جلسات بعدی نقطه نظرات خود را مطرح خواهند کرد، گفت: یکی از مشکلات کشور غیر از بحث معیشت و کسب و کار که بسیار آسیب دیده، موضوع مهم اعتماد است.

رییس‌جمهور کشورمان خطاب به نمایندگان مجلس ادامه داد: این اعتماد باید بازگردد و بازسازی شود، برگشت این اعتماد در گرو عمل به وعده‌ها است. من به عنوان یک خدمتگزار و دولت هدفم آن است که به وعده‌ها عمل کنم و مجلس شورای اسلامی نیز مساعدت کند و در رسانه‌ها، صحن و کمیسیون‌ها نقطه نظرات ارزشمند خود را بیان کنند تا دولت موفق به عمل به وعده‌های خود شود.

وی تأکید کرد: آن جلوه از صداقت را که مردم شاهد آن هستند و آنچه گفته می‌شود باید عملیاتی شود تا بار دیگر اعتماد بازسازی شود. بدانید چه در دوره انتخابات و چه در جلسات بعد از انتخابات بنای من عمل به وعده‌ها بوده است. این موضوع هم با یک ادعا نمی‌شود، اثبات کرد، جز اینکه مردم عزیز در هر کوی و برزنی عمل به وعده‌ها را توسط مسوولان و دولت ببینند. بر این اساس از خداوند متعال برای عمل به وعده‌ها مدد می‌جوییم.

رییسی اظهار کرد: این موضوع که کسی تصور کند که این وعده تنها برای دوره انتخابات و به منظور ایجاد هیجاناتی بوده است، درست نیست، ما در محضر خداوند متعال و ارواح مطهر شهدا قرار داریم و سخنی که می‌گوییم باید با باور و بنا بر عمل باشد.

رییس قوه مجریه در پاسخ به برخی انتقادات نسبت به برنامه دولت به ویژه از سوی حجت‌الاسلام بحرینی گفت: آنچه تقدیم مجلس کردم بر اساس اعلامی که به من مبنی بر ارایه برنامه دولت به صورت خلاصه و ارسال برنامه کلان به مجلس در آینده نزدیک بود، انجام شد بنابراین تنها برنامه دولت را در 5 الی 6 صفحه تقدیم مجلس کردم و تمامی برنامه دولت در این تعداد صفحات کم گنجانده نمی‌شد.

رییس‌جمهور کشورمان تأکید کرد: تمامی برنامه دولت سیزدهم در این چند صفحه خلاصه نمی‌شد و در این 6 صفحه تنها به صورت اجمالی رویکردهای دولت گنجانده شده بود و خلاصه آن را برای شما نمایندگان قرائت کردم. دولت دارای یک برنامه کوتاه‌مدت شامل حدود 60 تا 65 است که این برنامه آنی و کوتاه‌مدت و با محوریت برنامه پیش روی دولت مانند موضوع کرونا، بازار سرمایه، کسری بودجه و .... است که این برنامه را در محضر رهبر معظم انقلاب عرض کردم.وی ادامه داد: برنامه دولت سیزدهم با 30 مساله کشور که برخی از این موضوعات مربوط به دستگاه‌ها نیست و فراوزارتخانه‌ای و بخشی است. در این برنامه هم نسبت به مساله خوب پرداخته شده و هم مشکل و راهکارهای برون رفت از آن به خوبی مد نظر قرار گرفته و احصا شده است.

رییسی گفت: مسوولیت هر وزارتخانه و هر وزیر مشخص است، لذا زمان‌بندی برای انجام همه برنامه‌ها نیز تبیین شده است؛ برنامه تحولی دولت سیزدهم تا چند روز آینده تقدیم نمایندگان و نخبگان خواهد شد تا پیش نویس آن پس از کسب نظرات منتخبان ملت و نخبگان نهایی شود.

وی ادامه داد: مساله مسوولیت هر کدام از اعضای دولت به صورت عام و به صورت خاص مشخص شده، لذا همه باید پاسخگو باشند و نمی‌توانند رفع مسوولیت کنند. در حوزه اقتصاد، وزیر، بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه، وزارت صمت، وزارت جهاد کشاورزی و... همگی در برابر خداوند، قانون، مردم و مجلس پاسخگو هستند. البته این جمع برای تحقق اهدافش نیاز به هماهنگی دارد که بنده و معاون اول در این راستا انجام وظیفه خواهیم کرد.رییس‌جمهوری تصریح کرد: در واقع برای ایجاد هماهنگی در میان اعضای تیم اقتصادی و جلوگیری از چند آهنگی که در گذشته نیز به نسبت به دولت‌های قبل مورد ایراد قرار می‌گرفت، تیم مشخصی را ایجاد کرده تا همکاری و هم افزایی تحقق یابد.وی اظهار داشت: اصلاح نظام بانکی همواره از برنامه‌های دولت‌های مختلف بوده، زیرا مهم و محوری است؛ این دغدغه باید حل شود، لذا برای این امر خصوصاً بانک‌های خصوصی راهکارهایی احصا شده که لازم است دیدگاه وزیر، بانک مرکزی و تیم اقتصادی با کمیسیون‌های تخصصی مجلس به اشتراک گذاشته شود تا نهایتاً اقدام و عمل صورت گیرد. به عبارتی نظام بانکی با همکاری مجلس و صاحب نظران اقتصادی باید اصلاح شود. بانک مرکزی نیز باید از حالت توصیه دادن خارج شود و به وظیفه نظارتی خود به صورت جدی بپردازد.رییسی بیان کرد: در حوزه صندوق‌های بازنشستگی که نمایندگان مجلس نسبت به آن دغدغه‌هایی را مطرح کردند، همگی خوب می‌دانیم چه وضعیتی دارند و اگر بودجه‌ای که برای آنها اختصاص می‌یابد، کم باشد یا نباشد، چه اتفاقی رخ می‌دهد. بنابراین برای رفع این موضوع نیاز به همکاری دولت و مجلس و برنامه‌ریزی وجود دارد.بالاترین مقام قوه مجریه کشور گفت: شاخص‌های اقتصادی بعضا مورد ابهام و تردید قرار دارد که باید مورد بازنگری قرار بگیرند. این شاخص‌ها باید اصلاح و مورد راستی‌آزمایی قرار بگیرند، تا نهایتاً دولت، مجلس و نخبگان و دانشگاهیان بتوانند از آن استفاده کنند.

 

ارسال نظر