اخبار

۱۴۰۰/۰۵/۱۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۸۱۱۲۸

تخصیص به‌موقع ارز مورد نیاز واردات واکسن کرونا

رییس کل بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی با همکاری بانک‌ها توانسته به موقع ارز لازم برای واردات واکسن کرونا را خصوصا طی ماه‌های اخیر فراهم کند. اکبر کمیجانی رییس کل بانک مرکزی ضمن بازدید از مرکز واکسیناسیون بانک ملی ایران اظهار کرد: همزمان که واکسیناسیون در تهران در حال انجام است، در سایر استان‌ها نیز به کمک درمانگاه‌های بانک ملی برای پرسنل بانک ملی و سایر بانک‌ها در جریان است. این واکسیناسیون در اواسط هفته گذشته آغاز شده و در برخی از استان‌ها نیز به اتمام رسیده است.وی در ادامه بیان کرد: در حال حاضر در ۱۷ نقطه از تهران واکسیناسیون در حال انجام است. امیدواریم ظرف هفته جاری به اتمام برسد و یک ایمنی خاطر در میان همکاران بانک‌ها ایجاد شود. در یک ماه آینده نیز دوز دوم انجام خواهد شد. با توجه به اینکه بیش از ۲۶۰ نفر از همکاران بانکی در اثر ابتلا به این ویروس فوت شدند، دیگر شاهد چنین وقایع تلخی نباشیم.رییس کل بانک مرکزی در پاسخ به اینکه تاکنون چه میزان ارز برای واردات واکسن تخصیص داده شده و چه میزان نیز پرداختی صورت گرفته است؟ بیان کرد: از سال گذشته روند تامین ارز آغاز شده است. بانک مرکزی با همکاری بانک‌ها توانسته به موقع ارز لازم را خصوصا طی ماه‌های اخیر فراهم کند. اجازه بدهید عدد را بیان نکنم. اما تلاش‌ها در جریان است تا هرگونه مشکلی برای تامین ارز وجود داشته، برطرف شود. هیچ مشکلی برای تامین ارز نداریم و ارز کافی در اختیار داریم. راه‌های تامین این ارز نیز مهیاست.

وی افزود: امیدواریم که هیچ گونه کمبودی در تامین ارز تا پایان واکسیناسیون نداشته باشیم. این مقام مسوول ادامه داد: واردات واکسن در اختیار ستاد مرکزی وزارت بهداشت و درمان قرار می‌گیرد و توزیع در سراسر کشور نیز با مدیریت وزارت بهداشت و درمان انجام می‌شود. هر نوع واردات با مدیریت و مسوولیت وزارت بهداشت و درمان است. کمیجانی در پاسخ به اینکه اقدامات حقوقی بانک مرکزی درباره مسائل پیش آمده با کشور بحرین چیست؟ اظهار کرد: متاسفانه تصمیماتی اتخاذ شده و دادگاهی در بحرین ادعا کرده که بانک مرکزی، بانک‌هایی را که در ارتباط با فیوچر بانک بوده و از اوایل دهه ۸۰ با مجوز بانک مرکزی بحرین آغاز به کار کرده و فعالیت آن نیز بسیار خوب و درخشان بوده است. کوچک‌ترین نقصی در امور فعالیتی این بانک در زمانی که در جریان بود، شناسایی نشده بود. متاسفانه با اهدافی غیر حرفه‌ای اتهاماتی واهی به این بانک زده شد و فعالیت این بانک از سال ۲۰۱۵ متوقف شده است. بانک مرکزی با مشورت و هماهنگی که با دولت و امور حقوقی و بین‌المللی انجام داده، اعلام موضع کرده و این مساله پیگیری خواهد شد.

مبادلات با چک رونق گرفت

با توجه به افزایش تعداد و ارزش چک‌های برگشتی در سومین ماه امسال، تعداد و ارزش چک‌های مبادله شده در این ماه نسبت به مقطع مشابه در سال گذشته و ماه قبل افزایش یافته است که حکایت از رونق مبادلات اقتصادی همراه با افزایش اعتبار چک‌ها دارد.  به گزارش ایسنا، تازه‌ترین آماری که بانک مرکزی از جریان مبادلات چک منتشر کرده است، نشان می‌دهد که در خرداد سال جاری حدود هشت میلیون فقره چک به ارزش ۲۲۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان مبادله شده که در مقایسه با ماه قبل از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب ۶.۴ و ۱۴.۶ درصد افزایش یافته است.  از سوی دیگر، حدود ۷.۲ میلیون فقره با ارزش ۱۹۴ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان از چک‌های مبادله‌ای وصول شده است که در مقایسه با ماه قبل از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب ۵.۵ و ۱۳.۵ درصد افزایش دارد.   در کنار چک‌های وصولی ۷۷۳ هزار فقره چک برگشت خورده که از نظر تعداد و مبلغ چک‌های برگشتی به ترتیب با ۱۵.۳ و ۲۰.۷ درصد افزایش داشته است.  البته، آمارها حاکی از آن است در سومین ماه سال ۱۴۰۰ نسبت چک‌های برگشتی به چک‌های مبادله‌ای افزایش یافته است؛ به‌طوری که در خرداد ماه سال جاری تعداد چک‌های برگشتی به ۹.۷ درصد رسید تا نسبت به ماه گذشته رشد را تجربه کند.    این آمار حاکی از آن است که وضعیت وصول چک‌ها در خرداد ماه وضعیت نامطلوب‌تری را تجربه کرده است. اما با وجود رشد چک‌های برگشتی در خرداد ماه نسبت به اردیبهشت، نسبت به مدت مشابه سال گذشته شاهد بهبود چشمگیری در این آمار هستیم. در خرداد ماه سال گذشته نسبت چک‌های برگشتی به چک‌های مبادله‌ای تقریبا ۱۱.۱ درصد بوده که این نسبت در خرداد ماه سال جاری کاهش یافته است.  از سوی دیگر، افزایش تعداد چک‌های مبادله در خرداد سال جاری نسبت به ماه قبل نشان می‌دهد که وضعیت سومین ماه بهار نسبت به ماه گذشته روبه بهبود بوده و رشد ۶.۲۵ درصدی در تعداد چک‌های صادر شده نشان از رونق گرفتن اقتصاد دارد. علاوه بر این، ارزش چک‌های مبادله شده در خرداد ماه سال جاری نسبت به اردیبهشت ماه رشد ۱۲.۷ درصدی داشته است و ارزش چک‌های مبادله شده در سومین ماه سال جاری نسبت به خرداد سال گذشته، ۳۰.۶ درصد زیاد شده که نشان می‌دهد حجم معاملات نسبت به مدت مشابه پارسال و ماه گذشته رشد کرده است.  همچنین، آمار چک‌ها در استان تهران نشان می‌دهد که حدود ۲.۵ میلیون فقره چک با ارزشی ۱۱۱ هزار میلیارد تومان مبادله شده که بیانگر صدرنشینی استان تهران در مبادله چک در سطوح کشور است. 

 

ارسال نظر