افزایش نرخ تسعیر دارایی ارزی بانک‌ها به شرط معافیت مالیاتی

۱۴۰۰/۰۲/۰۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۷۹۰۵
افزایش نرخ تسعیر دارایی ارزی بانک‌ها به شرط معافیت مالیاتی

گروه بانک و بیمه |

 در حالی که سهامداران بانک‌ها در بورس، خواستار افزایش نرخ تسعیر دارایی ارزی بانک‌ها شده‌اند تا ارزش دارایی‌ها بالاتر رفته وروی درآمد و سود این بانک‌ها اثرگذار باشد، اما برخی صاحب نظران معتقدند که این افزایش نرخ، قابل دست یابی نیست زیرا بخشی از دارایی‌های ارزی مسدود است و بخش دیگری نیز مطالبات بانک‌ها از بنگاه‌ها و شرکت‌ها است و لذا افزایش نرخ تسعیر جز افزایش مالیات، سود دیگری نخواهد داشت و عملا درآمدی موهوم و اسمی است و نشانه تقویت دارایی‌های بانک‌ها نخواهد بود و تنها به صورت اسمی دارایی‌های آنها را با نرخ بالاتر نشان می‌دهد و ممکن است روی ارزش سهام آنها اثرگذار باشد. 

در این زمینه، رییس کل بانک مرکزی از آمادگی این بانک برای اصلاح نرخ تسعیر دارایی ارزی بانک‌ها به شرط اعطای معافیت مالیات سود ناشی از تسعیر خبر داد. دکتر عبدالناصر همتی، افزود: درخصوص درخواست فعالین بازار سرمایه برای اصلاح نرخ تسعیر دارایی‌های ارزی بانک‌ها، ذکر چند نکته ضروری است: دارایی‌های ارزی بانک‌ها، عمدتا مطالبات از بنگاه‌ها هستند و بخشی از آن هم به دلیل تحریم مسدودند. وصول مطالبات ارزی بعضاً معوق، در نرخ‌های فعلی ارز در بازار، مشکلات خودش را دارد. تسعیر مطالبات ارزی بانک‌ها درنرخ بالاتر، شناسایی درآمد موهومی بیشتر و سود بی‌کیفیت و لذا، ارایه عملکرد غیرواقعی و پرداخت مالیات نقدی است.  بانک مرکزی آماده اصلاح نرخ تسعیر دارایی‌های ارزی بانک‌ها، متناسب با نرخ تسعیر متناسب با شرایط غیرتحریمی است. بانک مرکزی برای موثر واقع شدن اصلاح نرخ تسعیر ارز در قیمت سهام بانک‌ها معتقد است اعطای معافیت مالیات سود ناشی از تسعیر، تا زمان نقد شدن آنها ضروری است. از سوی دیگر، برخی مسوولان و سهامداران بورس انتظار دارند که بانک‌ها حمایت کنند و تسهیلات بانکی یا نقدینگی بیشتر به بورس تزریق نمایند و از این طریق از سقوط قیمت سهام جلوگیری شود. براین اساس، قرار است که وزیر اقتصاد و رییس کل بانک مرکزی در جلسه‌ای با حضور رییس مجلس راهکارهای برون رفت از وضعیت فعلی بورس را بررسی کنند.  بعد از ریزش‌های متوالی شاخص بورس و ضرر حداقل 50 درصدی سهامداران بازهم خبر رسیده که بناست جلسات مشترکی بین دولت و مجلس برای بررسی علل و عوامل وضعیت فعلی بورس و راه‌های برون رفت از این مشکلات، تشکیل شود.در روزهای اخیر، رییس‌جمهور بار دیگر اعلام کرده حمایت از بورس جزو اهداف اصلی دولت است البته این سخنان در شرایطی مطرح می‌شود که بعد از دعوت رییس‌جمهور و دولت از مردم برای ورود به بورس، ریزش‌های بورس آغاز شده و با گذشت چند ماه هنوز هم متوقف نشده است.ضررهای سنگین سهامداران در بورس آنهم بعد از دعوت دولت از مردم برای حضور در بورس موجب اعتراض‌های متعدد بورسی‌ها شده تا جایی که در هفته‌های اخیر به دفعات شاهد برگزاری تجمعات اعتراضی از سوی این گروه بودیم.بعد از سقوط بی‌سابقه بورس، سران قوا نیز در جلساتی به بررسی موضوع بورس پرداختند ولی نتیجه‌ای عاید سهامداران نشد؛ مشابه این جلسات بین دولت و مجلس هم برگزار شده بود که نتایج آنها هم هیچ بوده است!

با این وجود اما خبر رسیده که بناست جلسه مشترکی بین وزیر اقتصاد و رییس کل بانک مرکزی با رییس مجلس در خصوص موضوع بازار سرمایه تشکیل شود.محسن علیزاده عضو ناظر شورای عالی بورس در همین ارتباط به تسنیم گفت: جلسه‌ای با سازمان بورس داشتیم در خصوص بازار سرمایه، موضوعاتی را که بحث کردیم بناست در جلسه مشترک رییس مجلس با وزیر اقتصاد و رییس کل بانک مرکزی مطرح شود؛ در صورت تصویب به شورای سران قوا می‌رود. وی در تشریح موضوعات مطرح شده در جلسه بورسی‌ها گفت: یکی از موارد این بود که تخفیفی در نرخ خوراک شرکت‌های پالایشی بگیریم؛ موضوع دیگر مالیات نقل و انتقال سهام که بلافاصله به حساب سازمان مالیاتی واریز می‌شود را در حساب جداگانه‌ای نگه داریم و بعد در صندوق حمایت از بازار مورد استفاده قرار دهیم. ضمن اینکه پیگیری جدی برای واریزیک درصد از منابع صندوق توسعه ملی نیز مورد بحث بود.باید منتظر ماند و دید که جلسه رییس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد با رییس مجلس دستاوردی برای بازار سرمایه خواهد داشت یا روال مانند ماه‌های قبل خواهد بود!

 

ارسال نظر