کاهش قیمت دلار و سکه به دنبال تعطیلی دو هفته‌ای بازار طلا

۱۴۰۰/۰۱/۲۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۷۳۳۵
کاهش قیمت دلار و سکه به دنبال تعطیلی دو هفته‌ای بازار طلا

گروه بانک و بیمه | محسن شمشیری |

 روز شنبه، قیمت دلار 24 هزار و 800 تومان، قیمت یورو 29 هزار و 800 تومان و درهم امارات 6 هزار و 900 تومان اعلام شده است. به دلیل شیوع کرونا و اعلام شرایط قرمز در تهران، بازار طلا و جواهر تهران نیز به مدت 2 هفته تعطیل اعلام شده است؛ و براین اساس نرخ طلا و سکه براساس نرخ‌های اعلامی از سوی اتحادیه طلا و جواهر کاهش یافته است. همچنین با کاهش قیمت دلار به 24800 تومان، قیمت طلا و سکه کاهش یافته و قیمت طلای ۱۸عیار هرگرم یک میلیون و ۴۲ هزار تومان، قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید ۱۰ میلیون و ۴۶۰ هزار تومان، قیمت سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز 10 میلیون و 300 هزار تومان، نیم‌سکه بهار آزادی 6 میلیون و 200 هزار تومان، ربع‌سکه بهار آزادی 4 میلیون تومان و سکه یک گرمی 2 میلیون و 200 هزار تومان، قیمت طلای 24عیار در هر گرم یک‌میلیون و 390 هزار تومان و هر مثقال طلا 4 میلیون و 515 هزار تومان ارزش‌گذاری شد. نوسان قیمت در بازار ارز درحالی رخ داده که در تعطیلات نوروز، با تلاش سفته بازان، قیمت دلار به مرز 26 هزار تومان هم رسیده بود اما انتشار خبرهای مربوط به مذاکرات هسته‌ای و ... باعث عقب‌نشینی دلار از این سطح قیمتی شده است. به اعتقاد کارشناسان دو باور در بازار ارز وجود دارد که موجب نوسانات قیمتی می‌شود، ‌نخست اینکه با مذاکره و بازگشت به برجام و ... قیمت ارز کاهش چشم‌گیری خواهد داشت و دوم اینکه حتی مذاکره هم نمی‌تواند مانع از واقعیات موجود اقتصاد ایران شود و امکان کاهش چشمگیر قیمت ارز وجود ندارد و نهایتا دلار در کانال 23-22 هزار تومان جا خوش می‌کند. در صرافی‌های بانکی قیمت‌ دلار و یورو نسبت به روز کاری قبل افزایش یافته است؛ برهمین اساس، قیمت فروش دلار 24 هزار و 252 تومان و قیمت خرید دلار از مردم 23 هزار و 772 تومان تعیین شده است. قیمت فروش یورو نیز معادل 28 هزار و 583 تومان و قیمت خرید یورو نیز 28 هزار و 17 تومان اعلام شده است. نرخ خرید و فروش دلار و یورو در صرافی‌های بانکی و بازار متشکل ارزی متغیر است و متناسب با نوسانات بازار آزاد در طول روز چند بار تغییر می‌کند.

   کاهش ۱۵۰ هزار تومانی نرخ سکه 

هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در بازار تهران با کاهش ۱۵۰ هزار تومانی نسبت به آخرین روز کاری هفته گذشته (پنجشنبه) به رقم ۱۰ میلیون و ۴۴۰ هزار تومان و سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان معامله شد.نیم‌سکه بهار آزادی ۶ میلیون و۲۲۰ هزار تومان، ربع سکه چهار میلیون تومان و سکه یک گرمی هم ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قیمت خورد.علاوه بر این، در بازار طلا نیز نرخ هر گرم طلای ۱۸ عیار به یک میلیون و ۳۹ هزار تومان رسید.هر مثقال طلا نیز به قیمت چهار میلیون و ۵۰۵ هزار تومان معامله شد.اونس جهانی طلا نیز امروز یک‌هزار و ۷۴۴ دلار و ۳۲ سنت فروخته شد.

   افت قیمت دلار در کانال ۲۴ هزار تومانی

نرخ دلار در صرافی‌های بانکی با ۳۶ تومان کاهش در مقایسه با آخرین روز کاری هفته گذشته به رقم ۲۴ هزار و ۲۵۲ تومان رسید.قیمت فروش یورو با افزایش ۳۴ تومانی نسبت به قیمت‌های پایانی پنجشنبه گذشته ۲۸ هزار و ۵۸۳ تومان شد.قیمت خرید هر دلار ۲۳ هزار و ۷۷۲ تومان و نرخ خرید هر یورو نیز ۲۸ هزار و ۱۷ تومان بود.علاوه بر این، نرخ خرید دلار در بازار متشکل ارزی ۲۳ هزار و ۹۹۴ تومان و نرخ فروش آن ۲۴ هزار و ۲۳۴ تومان اعلام شد. همچنین نرخ یورو در این بازار ۲۸ هزار و ۲۲۸ تومان و نرخ فروش آن نیز ۲۸ هزار و ۵۱۰ تومان اعلام شد. براساس این گزارش، در سامانه سنا در روز معاملاتی گذشته (پنجشنبه)، هر یورو به قیمت ۲۸ هزار و ۴۷۵ تومان و هر دلار ۲۴ هزار و ۳۱۳ تومان به فروش رسید.همچنین روز کاری گذشته در سامانه نیما، حواله یورو به قیمت ۲۷ هزار و ۵۶۷ تومان فروخته و حواله دلار به قیمت ۲۳ هزار و ۱۹ تومان معامله شد.

    افزایش خرید طلا در هند و چین

هند و چین با شروع بهبودی بازار از همه‌گیری، خرید طلا را افزایش دادند. براساس داده‌های صنعت، تقاضا برای طلا در فصل بهار در هند، چین و سایر کشورهای آسیایی بسیارافزایش یافت. آمار نشان می‌دهند که هند، یکی از بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان طلا، ۱۶۰ تن از این فلز زرد را در ماه مارس وارد کرد، که ۵.۷ برابر بیشتر از ماه مشابه سال قبل است، زمانی که این کشور در تعطیلی‌های سختگیرانه بود. خرید طلا در این کشور عملاً در ماه‌های آوریل و می‌۲۰۲۰ متوقف شد، اما از اواخر سال رشد مجدد خود را آغاز کرد. در هند، طلا به صورت نمادین بسیار ارزشمند است. بخش زیادی از مردم پس انداز خود را به شکل طلا نگه می‌دارند.

اطلاعات نشان داد که خرید جواهرات در چین نیز، ۲.۶ برابر سال گذشته در فوریه افزایش داشته است. در آغاز سال گذشته، تقاضا در بزرگ‌ترین مصرف‌کننده طلا در جهان به دلیل بحران کرونا به پایین‌ترین سطح چند ساله سقوط کرد. طبق داده‌های شورای طلای جهانی، تقاضای جهانی طلا در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۰ به کمترین میزان خود از سال ۲۰۰۹ کاهش یافته است، که بخشی از آن ناشی از کاهش تقاضا در آسیا است. این همه‌گیری خریداران سنتی را مجبور به خرید کرده و سرمایه‌گذاران را به حفظ دارایی‌ها مجبور کرده است، در حالی که تعطیلی‌ها به بازار طلا و جواهر صدمه زده است. چین و هند در سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ به ترتیب ۲۵ و ۴۸ درصد کاهش تقاضا داشته‌اند.

  بیت‌کوین روی سرعت گیر

ارزش بیت‌کوین در بین شک و تردیدهای معامله گران از روند روزهای آتی، رشد کمی داشت.در ادامه روند ورود شرکت‌های بزرگ به بازار ارزهای دیجیتالی، این‌بار نوبت به یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های چینی رسیده است. طبق اعلام مدیران شرکت میتو، این شرکت ۱۰۰ میلیون دلار در بیت‌کوین و اتریوم سرمایه‌گذاری خواهد کرد. این اقدام در راستای تنوع بخشی به دارایی‌های این شرکت در زمان همه‌گیری کرونا و کاهش آسیب‌پذیری به سبد دارایی‌های نقدی این شرکت انجام می‌شود. پس از آنکه صرافی کوین بیس موفق شد مجوز عرضه اولیه سهام خود در بورس نیویورک را از کمیسیون بورس و اوراق بهادار امریکا کسب کند، حالا دیگر صرافی بزرگ ارزهای دیجیتالی به نام کراکن نیز اعلام کرده که در تدارک عرضه سهام خود در بورس برای سال ۲۰۲۲ میلیاردی است. این صرافی اکنون چهارمین صرافی بزرگ دنیا محسوب می‌شود و بیش از ۶ میلیون مشتری دارد. جسی پاول، مدیرعامل این صرافی پیشتر گفته بود بیت‌کوین پتانسیل رسیدن به یک میلیون دلار را دارد. مجموع ارزش بازار ارزهای دیجیتالی اکنون به چیزی در حدود دو تریلیون دلار رسیده که این به معنای ارزش بازاری معادل ارزش بازار شرکت اپل به عنوان دومین شرکت بزرگ در جهان است. مجموع ارزش ارزهای دیجیتالی در حال حاضر همچنین از مجموع ارزش بازار شرکت‌های گوگل و تسلا نیز بیشتر است. انتظار می‌رود به زودی ارزهای دیجیتالی به با ارزش‌ترین بازار جهان تبدیل شوند.  مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی در حال حاضر ۱۹۶۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود که این رقم نسبت به روز قبل ۱.۱۲ درصد بیشتر شده است. در حال حاضر ۵۷ درصد کل بازار ارزهای دیجیتالی در اختیار بیت کوین و ۱۴ درصد در اختیار اتریوم است. بیت‌کوین ۱۲ سال پیش توسط گروه گمنامی از معامله‌گران بر بستر بلاک‌چین ایجاد شد و از سال ۲۰۰۹ معاملات اولیه آن شکل گرفت. 

 

ارسال نظر