اخبار

۱۳۹۹/۰۹/۱۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۳۷۸۳

۴  تصمیم بانکی در حمایت از واحدهای آسیب دیده از کرونا

معاون اقتصادی رییس‌جمهوری گفت: در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا چهار تصمیم اقتصادی برای واحدهای آسیب دیده از اعمال محدودیت‌ها گرفته شد. «محمد نهاوندیان» روز (شنبه) در پایان جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا در جمع خبرنگاران با اشاره به خروج بسیاری از شهرها از شرایط قرمز، اظهار داشت: رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی باید به‌طور جدی برای تداوم وضعیت بهبود ادامه یابد.

وی با اشاره به اخذ چهار تصمیم اقتصادی در ستاد ملی مقابله با کرونا با توجه به آثار و آسیب‌های ایجاد شده از محدودیت‌ها برای واحدهای اقتصادی، خاطرنشان‌کرد: نخست، طبق مصوبه تسهیل بدهی بدهکاران شبکه بانکی مجلس شورای اسلامی در سال ۹۷، اشخاص حقیقی و حقوقی مهلت یافتند تا بدهی معوقه خود را تا پایان سال ۹۸ پرداخت کنند.

وی افزود: بر این اساس اشخاص حقیقی تا ۵۰۰ میلیون تومان و اشخاص حقوقی تا ۲ میلیارد تومان می‌توانستند از این مهلت استفاده کرده و با شرایط معین شده بدهی خود را بپردازند، اما اسفندماه سال ۹۸ با شیوع ویروس کرونا همزمان بود و بسیاری از واحدهای تولیدی نتوانستند از این شرایط بهره‌مند شوند. نهاوندیان بیان‌داشت: به پیشنهاد بانک مرکزی و کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، امروز در ستاد ملی کرونا تصویب شد که مهلت تعیین شده تا پایان سال گذشته تا اسفندماه سال ۹۹ تمدید شود. وی تاکید کرد: فرصت مراجعه واحدهای تولیدی به بانک‌ها و موسسات اعتباری تا پایان آذرماه تعیین شده است تا پس از بررسی حساب متقاضیان، در اسفندماه پرداختی‌ها انجام شود. معاون اقتصادی رییس‌جمهوری‌، مصوبه دوم ستاد ملی مقابله با کرونا را مربوط به آسیب اعمال محدودیت برای کسب‌وکارها عنوان کرد و گفت: واحدهای اقتصادی که با اعمال محدودیت‌های شدید در شهرهای قرمز و نارنجی مجبور و متحمل آسیب شده‌اند در کنار برخی تسهیلات، برای پرداخت سهم کارفرمایی بیمه تامین اجتماعی آنها ۲ ماه مهلت تعیین شد و البته بررسی‌های انجام شده تا سازمان تامین اجتماعی از این تصمیم دچار مشکل نشود. وی با بیان اینکه سومین مصوبه اقتصادی ستاد ملی مقابله با کرونا مربوط به حوزه ورزش بود، اظهار داشت: تسهیلاتی برای این بخش در نظر گرفته شده که متقاضیان واجد شرایط می‌توانند تا پایان دی‌ماه نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند و اقساط تسهیلات نیز از اول خردادماه سال آینده آغاز خواهد شد. نهاوندیان خاطرنشان‌کرد: همه کمک‌ها و حمایت‌هایی که به صورت تسهیلات بانکی یا بلاعوض به خانوارها و واحدهای اقتصادی پرداخت شده است با تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا «مستثنیات دین» تلقی می‌شوند، به این معنی که محدودیت‌های ماده (۵) اصلاح قانون صدور چک شامل این گروه‌ها نمی‌شود.بر همین اساس ممنوعیت افتتاح حساب و قطع باقی خدمات به‌طور استثنایی در مورد این پرداخت‌ها و تسهیلات اعمال نخواهد شد. معاون اقتصادی رییس‌جمهوری اظهار امیدواری کرد که این گام‌های کوچک بتواند کمکی برای واحدهای اقتصادی باشد و همه ما با یک وحدت ملی از این شرایط عبور کنیم. «علی‌رضا رییسی» سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره وضعیت رنگ‌بندی شهرها گفت: محدودیت‌های جدید کرونایی از شنبه اول آذر در ۴۴۸ شهر شامل ۱۶۰ شهر با وضعیت قرمز، ۲۰۸ شهر با وضعیت نارنجی و ۸۰ شهر با وضعیت زرد به مدت دو هفته به اجرا در آمده بود. در حال حاضر ۶۴ قرمز، ۲۷۸نارنجی و ۱۰۶ زرد داریم.

روند نزولی دلار تا ۲۰۲۱ 

بیش از دو سوم تحلیلگران ارزی حاضر در نظرسنجی رویترز معتقد به تضعیف بیشتر ارزش دلار هستند. نظرسنجی انجام شده توسط رویترز از تحلیلگران ارزی نشان می‌دهد روند نزولی دلار در بازارهای جهانی احتمالا تا اواسط سال ۲۰۲۱ ادامه خواهد داشت. از ۷۲ تحلیلگر ارزی که در این نظرسنجی حضور داشته‌اند ۵۱ نفر معتقد بوده‌اند که تا نیمه سال ۲۰۲۱ دلار باز هم تضعیف خواهد شد. حدود ۱۴ میلیون نفر در امریکا به کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند و امیدواری‌ها به رونمایی از بسته حمایتی جدید باعث تضعیف دلار در هفته‌های اخیر شده است تا جایی که تنها در این ماه ارزش دلار مقابل سبد ارزهای معتبر جهانی سه درصد کاهش یافته است. این رقم برای مجموع سال ۲۰۲۰ به ۶ درصد می‌رسد. کیت جوکیس- استراتژیست ارزی بانک سوسیت ژنرال گفت: به زبان ساده از نظر معامله گران ارزش فعلی دلار بیش از حدی است که باید باشد و برای همین فکر می‌کنم روزهای بد دلار ادامه دارد. بازارها به آنچه در حوزه سیاست‌گذاری پولی رخ می‌دهد واکنش نشان می‌دهند و با وضعیت فعلی فشار زیادی روی دلار است. در مقایسه با ماه‌های ابتدایی سال جذابیت دلار برای بسیاری از معامله گران کاهش پیدا کرده است. برخلاف دلار، یورو امسال را رویایی سپری کرده است تا جایی که ارزش ارز واحد اروپایی مقابل دلاراز ابتدای امسال تاکنون بیش از هشت درصد رشد داشته است و برای نخستین بار در سه سال اخیر، نرخ برابری هر یورو از ۱.۲ دلار نیز عبور کرده است. متوسط نرخ پیش‌بینی شده برای یورو توسط تحلیلگران این نظرسنجی تا پایان امسال معادل ۱.۲۳ دلار بوده است. با وجود آنکه ابتدای امسال ارزهای نوظهور تحت تاثیر شیوع کرونا با افت شدیدی مواجه شدند اما در دو ماه اخیر ارزش دلار مقابل آنها نیز عمدتا نزولی بوده و انتظار این است که این روند کماکان ادامه داشته باشد.

 

ارسال نظر