دریچه

۱۳۹۹/۰۹/۰۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۳۳۹۸

مبنای هدفگذاری نرخ تورم دوازده‌ماهه است

هدف‌گذاری تورم برای شاخص تورم دوازده‌ماهه است و نه تورم نقطه به نقطه، بنابراین برای ارزیابی هدف تورمی اعلامی در اردیبهشت ماه سال جاری، باید نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به اردیبهشت ماه سال آینده را ملاک عمل قرارداد و هنوز شش ماه از آن موعد فاصله داریم. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، در واکنش به انتشار اخباری درباره هدف تعیین شده برای تورم در اردیبهشت امسال و مقایسات صورت گرفته نرخ تورم نقطه به نقطه با تورم مورد هدف، دکتر پیمان قربانی، معاون اقتصادی بانک مرکزی، ضمن بیان اینکه اصولاً هدفگذاری تورم برای شاخص تورم سالانه انجام می‌شود و تورم نقطه به نقطه به دلیل نوسانات زیاد آن نمی‌تواند مبنای مناسبی برای هدفگذاری تورم باشد، تصریح کرد: هدف‌ تورمی که از سوی رییس‌کل بانک مرکزی اعلام شده است، برای تحقق در بازه یک سال پیش‌رو از زمان اعلام آن در اردیبهشت ماه بوده که درحال حاضر شش ماه از آن فاصله داریم. وی عنوان داشت که در ادبیات هدفگذاری تورم، تعیین هدف تورمی بر اساس ارزیابی‌ها از روند متغیرهای تاثیرگذار برتورم در زمان انجام پیش‌بینی‌ها و تعیین هدف، صورت می‌پذیرد و البته ممکن است به دلیل وقایع پیش‌بینی نشده و خارج از کنترل سیاست‌گذار، تورم تحقق یافته از تورم هدف فاصله بگیرد و طبق رویه معمول در کشورها، در این حالت این دلایل توسط سیاست‌گذار تشریح و توضیح داده می‌شود و لذا بروز انحراف از مسیر مورد هدف در عمل امری محتمل است. وی با تاکید بر این نکته که در اردیبهشت ماه سال جاری، سطح تورم هدف ۲۲ درصدی با یک بازه ۲ ± درصدی تعیین شده است، افزود: در ادبیات هدفگذاری تورم، انحرافات از سطح هدف به دلیل شوک‌های برون‌زا و یا عوامل غیرمنتظره امری غیرطبیعی نیست. به‌طور خاص، در ماه‌های گذشته به دلیل تشدید تحریم‌ها و انتظارات و التهابات روانی و نوسانات ناشی از آن و نیز شیوع بیماری کرونا و تبعات آن بر اقتصاد و تجارت خارجی کشور، شاهد بروز نوسانات در بازار ارز بودیم و قیمت کالاها و خدمات و بالطبع نرخ تورم تحت تاثیر قرار گرفت. قربانی ادامه داد: بانک مرکزی همواره فعالیت خود را در خصوص رصد و پایش متغیرهای اقتصادی ادامه می‌دهد و در این زمینه، تحولات اقتصاد کلان را به اطلاع عموم رسانده و عوامل و ریسک‌هایی را که باعث می‌شوند روند تورم دستخوش تغییر و انحراف از مسیر مورد نظر شود را بیان و تشریح می‌کند. این عضو هیات عامل بانک مرکزی تاکید کرد: هدف اصلی بانک مرکزی مهار تورم است و علی‌رغم انحرافات ایجاد شده در مسیر تورم، این بانک همه تلاش خود را در ماه‌های پیش رو به کار می‌بندد تا با مدیریت ریسک‌های تحت کنترل خود و با استفاده از ابزارهای پولی و ارزی موجود، تورم را به سطح هدف نزدیک کند.

بدهی‌های خارجی ایران کاهش یافت

میزان کل بدهی‌های خارجی در ۳ ماهه نخست امسال ۸۶۵۵ میلیون دلار و در مدت مشابه سال گذشته، ۸۶۷۸ میلیون دلار ثبت شد. اداره آمار و تعهدات ارزی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در گزارش شاخص‌های عمده اقتصادی سه ماهه اول ۱۳۹۹، میزان کل بدهی‌های خارجی را ۸۶۵۵ میلیون دلار اعلام کرد که این میزان در مدت مشابه سال گذشته ۸۶۷۸ میلیون دلار بود. همچنین میزان بدهی‌های خارجی کوتاه‌مدت در ۳ ماهه نخست امسال، ۱۴۹۲ میلیون دلار و در میان مدت و بلندمدت ۷۱۶۳ میلیون دلار ثبت شد که در مجموع به رقم ۸۶۵۵ میلیون دلار رسید و نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافت. براساس گزارش بانک مرکزی، میزان بدهی‌های خارجی کوتاه‌مدت ۳ ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۱۷۰۸ میلیون دلار بود با کاهش مواجه شد؛ اما در بخش میان مدت و بلندمدت شاهد افزایش میزان بدهی‌های خارجی بودیم به نحوی که این رقم در بازه زمانی فروردین تا خرداد سال ۹۸ رقم ۶۹۶۹ میلیون دلاری و در سه ماهه امسال رقم ۷۱۶۳ میلیون دلاری را ثبت کرد.

آغاز ثبت نام وام یک میلیون تومانی

ثبت نام دریافت وام بلاعوض یک میلیون تومانی معیشتی برای سرپرست خانوار آغاز شد و تا سه‌شنبه ۱۱ آذر ماه ادامه خواهد داشت.با تصویب ستاد ملی کرونا مقرر شده که در کنار حمایت از کسب‌وکارها، نزدیک به ۳۰ میلیون نفر یعنی حدود ۱۱ میلیون خانوار نیز از حمایت‌های معیشتی دولت برخوردار شوند. بر اساس این مصوبه، این ۱۱ میلیون خانوار مشمول پرداخت تسهیلات قرض­‌الحسنه یک میلیون تومانی با نرخ کارمزد ۴ درصد و بازپرداخت اقساط ۳۰ماهه از منابع یارانه معیشتی ماهانه خانوار می‌شوند. بر این اساس، تمامی افرادی که در نوبت قبل، وام کرونای معیشتی دریافت کرده‌اند و درآمد ثابت ندارند، می‌توانند متقاضی دریافت وام یک میلیون تومانی باشند اما افراد دارای درآمد ثابت از جمله کارمندان دولت، شرکت‌های دولتی یا نهادها عمومی غیر دولتی، بازنشستگان، بیمه‌پرداز سازمان تامین اجتماعی یا سایر صندوق‌های بازنشستگی شامل این طرح نمی‌شوند. متقاضیان صرفا کد ملی خود را از تلفن همراه ثبت شده به نام سرپرست خانوار به سرشماره ۶۳۶۹ ارسال کنند. مرحله اول: پیامک سرپرست خانوارها از امروز سه شنبه ۴ آذر تا سه‌شنبه ۱۱ آذر به مدت یک هفته دریافت می‌شود.مرحله دوم: پس از پایان مهلت ارسال پیامک توسط سرپرست خانوارها، یک هفته از ۱۲ آذر تا ۱۹ آذر، داده‌های اطلاعاتی پایش خواهد شد.مرحله سوم: در هفته سوم از ۲۰ آذر الی ۲۷ آذر به پیامک‌های دریافتی مشمول با سرشماره v.refah پاسخ داده می‌شود.

 

ارسال نظر