خبر

۱۳۹۹/۰۸/۰۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۲۳۸۵

بررسی ارزهای دیجیتال در ۸۰ درصد بانک‌های جهان

رییس فدرال‌رزرو می‌گوید: ۸۰ درصد از بانک‌های مرکزی جهان در حال بررسی ارزهای دیجیتال هستند. به گزارش کیتکو، جروم پاول، رییس فدرال‌رزرو در میزگردی که صندوق بین‌المللی پول در اوایل این هفته برگزار کرد، گفت که ۸۰ درصد از بانک‌های مرکزی در سراسر جهان در حال بررسی ایده انتشار ارز دیجیتال بانک مرکزی هستند، اگرچه بانک فدرال ایالات متحده هنوز به پیروی از این پرونده در این زمان تصمیمی نگرفته است. بیانیه پاول، یک گزارش تحقیقاتی است که توسط بانک تسویه حساب‌های بین‌المللی در ژانویه منتشر شد و بیان داشت که در حال حاضر ۸۰ درصد از بانک‌های مرکزی در حال توسعه ارز دیجیتال بانک مرکزی هستند، در حالی که در سال گذشته ۷۰ درصد بود.در اوایل ماه اکتبر، بانک مرکزی اروپا بیانیه‌هایی صادر کرد و گفت که در حال بررسی استفاده از یوروی دیجیتال برای تکمیل یوروی نقدی است. بانک مرکزی اروپا در بیانیه‌ای مکتوب در وب سایت خود گفت: یوروی دیجیتال مزایایی را که یورو برای همه ما فراهم می‌کند حفظ می‌کند. این به شما کمک می‌کند تا با شرایطی که مردم دیگر پول نقد را ترجیح نمی‌دهند، کنار بیایید. این به شما کمک می‌کند تا اثرحوادث شدید - مانند بلایای طبیعی یا بیماری‌های همه گیر - که ممکن است خدمات پرداخت سنتی دیگر کار نکنند، کاهش یابد. همچنین بسیار مهم خواهد بود اگر مردم بخواهند به روش‌های پرداخت دیجیتال خارجی متوسل شوند، این امر ممکن است ثبات مالی و حاکمیت پولی را در منطقه یورو تضعیف کند.

بانک‌های مرکزی، از جمله بانک مرکزی اروپا، باید آماده سازگاری با سیستم بدون پول نقد شوند. اگر و زمانی که تحولات اطراف ما صدور یوروی دیجیتال را ضروری می‌کند ما باید خود را برای آن آماده کنیم. در ماه‌های آینده، با شنیدن و تجربه کردن در موقعیتی قرار می‌گیریم که تصمیم کاملا آگاهانه‌ای درباره توسعه و راه‌اندازی یوروی دیجیتال اتخاذ کنیم.

بانک مرکزی اروپا چاره‌ای جز انتشار ارزهای دیجیتال یا ارزهای جایگزین ندارد، زیرا هنوز مقدار زیادی بدهی در منطقه یورو وجود دارد که باید ادغام شود. اکنون، آنها به‌طور اساسی مجبور به این کار شده‌اند، زیرا دریافته‌اند که هیچ راهی وجود ندارد که دولت‌های این اقتصادهای بزرگ بتوانند با این میزان کم نرخ بهره، وام بگیرند، اما مشکل بزرگ‌تر این است که تمام بدهی‌های گذشته را نمی‌توان به‌طور مداوم جمع کرد زیرا خریداری وجود ندارد.

نیاز مستقیم به دلار در نتیجه تهاتر کالا کم می‌شود

یک عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: انجام تهاتر کالا نیاز مستقیم به دلار و انتقال آن به بانک‌ها یعنی معاملاتی که نیاز به چرخش دلار دارد را کمتر خواهد کرد و در تامین بخشی از نیازهای اساسی کمک می‌کند.

روبرت بگلریان عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایبِنا در رابطه با این مساله که تهاتر کالا تا چه اندازه فشارهای تحریم را کمرنگ می‌کند؟ گفت: با توجه به اظهارنظر آقای همتی چنین مستفاد می‌شود که یک طرف این تهاتر، کالاها نفتی است و طرف دیگر کالاهایی خواهد بود که بنا بر نیاز کشور صورت می‌گیرد. در هر صورت بار اصلی آن بر روی وزارت نفت می‌افتد و تکلیف از یک طرف مشخص است.

معنای جمله بالا این است که از حیث نحوه محاسبات و ارزش‌گذاری کالاها قضیه روشن است و این خود کمک‌کننده محسوب می‌شود، اما در راستای این مساله چنانچه تعدادی از کشورها راضی به انجام این کار شوند که این اتفاق هم روی خواهد داد، نیاز مستقیم به دلار و انتقال آن به بانک‌ها یعنی معاملاتی که نیاز به چرخش دلار دارد، کمتر خواهد شد و در تامین بخشی از نیازهای اساسی خود به خصوص در حوزه کالاهای واسطه‌ایی که می‌توانند در راستای تولید به کار گرفته شوند، کمک می‌کند.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس در خصوص کالاهای مورد نظر اظهار داشت: نوع کالاها بستگی به کشورهایی دارد که درصدد معامله با آنها برآمده‌ایم. به این معنا باید دید آنها توانایی عرضه چه کالاهایی را در شرایط موجود خواهند داشت. مساله مورد اشاره بستگی به نوع دیپلماسی، ارتباط با دیگر کشورها و حجم کالا دارد. دولت باید واردات کالا را اولویت‌بندی کند، اما از آنجا که بحث جهش تولید هم مطرح است، به نظر می‌رسد کالاهای واسطه‌ای وارد شود. به این معنا کالاهایی مورد توجه قرار گیرد تا تولیدکنندگان هم برای اشتغال، سرمایه‌گذاری و گردش چرخ تولید بتوانند آن را مورد استفاده قرار دهند. نکته مهم در رابطه با واردات کالاهای اساسی این است که امید می‌رود تا در این خصوص رانت به وجود نیاید. درست است که به عنوان تهاتر از آن نام برده می‌شود، ولی این احتمال وجود دارد که در ثبت حسابداری، نقل و انتقال و تعیین بازرگانان دخیل مشکلاتی پیش آید که در نتیجه آنها شاید منافع مردم، جامعه و کشور کمتر دیده شود.کشورهایی که با ایران می‌توانند تهاتر کالا انجام دهند، تنوع کالایی آنها بسیار بالا است، از مصرفی تا سرمایه‌ای تولید می‌کنند. باید سیاست‌ها درست جهت‌گیری شود که در این زمینه نیاز است تا دیپلماسی، ارتباطات و امکاناتی که در آن کشورها داریم به درستی مورد استفاده قرار گیرد. از سوی دیگر باید کالاهای اساسی مدنظر قرار گیرد که تهیه آنها به دلار نیاز دارد.

 

ارسال نظر