ادامه افزایش قیمت ارز و طلا

۱۳۹۹/۰۶/۲۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۱۰۲۴

گروه بانک و بیمه | محسن شمشیری|

افزایش قیمت طلا و ارز همچنان ادامه دارد و برخی کارشناسان معتقدند که با توقف دلار سهمیه سایر که به هر نفر 2100 دلار پرداخت می‌شد، اکنون تقاضای سفته بازی باعث رشد نرخ دلار در بازار شده و دلار به 26 هزار و 350 تومان رسیده است. در نتیجه با فاصله 3 هزار تومانی با دلار صرافی و فاصله 4 تا 5 هزار تومانی با نیما، باعث می‌شود که صادرکنندگان تشویق شوند که بخشی از دلار را در بازار آزاد بفروشند و همین موضوع وضعیت عرضه ارز و رشد قیمت دلار در بازار آزاد را بانوسان بیشتری مواجه می‌کند. همچنین با نزدیک شدن به آبان ماه و انتخابات امریکا، این وضعیت باعث می‌شود که فصل پاییز با نوسان و تحولاتی در بازار ارز و طلا مواجه شود.  روز یکشنبه، 23 شهریور 99، قیمت دلار با افزایش نسبت به قیمت‌های پایانی روز کاری قبل 26 هزار و 450 تومان، یورو 31 هزار تومان و درهم امارات 7 هزار و 210 تومان اعلام شده است. صرافی‌های بانک‌ها قیمت دلار را برای فروش به گروه‌های هدف با 140 تومان افزایش نسبت به قیمت‌های پایانی روز کاری قبل 23 هزار و 300 تومان اعلام کرده‌اند. این صرافی‌ها دلار را از مردم با قیمت 23 هزار و 200 تومان خریداری می‌کنند.قیمت فروش یورو در صرافی‌های بانک‌ها نیز با 140 تومان افزایش نسبت به قیمت‌های پایانی روز کاری قبل 27 هزار و 500 تومان اعلام شده است؛ قیمت خرید یورو در این صرافی‌ها 27 هزار و 400 تومان درج شده است. در بازار طلا با افزایش قیمت دلار و همچنین اعلام اونس جهانی به قیمت 1940 دلار، هر مثقال طلا 5 میلیون و 170 هزار تومان، قیمت طلای ۱۸ عیار هرگرم یک میلیون و ۱۹۲ هزار تومان، قیمت سکه تمام بهار آزادی طرح جدید ۱۲ میلیون و 650 هزار تومان و قیمت سکه طرح قدیم 11 میلیون و 850 هزار تومان، قیمت نیم سکه بهار آزادی 6 میلیون و 450 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی 3 میلیون و 600 هزار تومان و سکه گرمی یک‌میلیون و 900 هزار تومان به فروش می‌رسد. فعالان بازار، علت اصلی افزایش قیمت طلا و سکه در روزهای اخیر را افزایش چشم گیر قیمت ارز می‌دانند و می‌گویند: از یکی دو روز گذشته تقاضا برای خرید طلای خام و سکه در بازار افزایش یافته و همین امر موجب افزایش حباب سکه شده است.

رییس اتحادیه طلا و جواهر با بیان اینکه شرط اصلی ثبات قیمتی در بازار طلا و سکه آرامش در بازار ارز است، گفت: حباب سکه متاسفانه به بیش از ۹۶۰ هزار تومان رسیده است. ابراهیم محمدولی درباره وضعیت بازار طلا و سکه در روز جاری اظهار داشت: قیمت‌ها در بازار طلا و سکه همچنان با نوسان صعودی همراه بوده و نسبت به روز قبل نیز افزایش یافته است. وی علت اصلی افزایش قیمت طلا و سکه در بازار را افزایش قیمت ارز و افزایش تقاضا برای خرید طلای آبشده و سکه دانست و گفت: نوسانات ارزی بازار طلا و سکه را نیز متشنج کرده و همین امر هم باعث افزایش تقاضا برای خرید طلای آبشده و سکه شده است. دیروز حباب سکه باتوجه به افزایش تقاضا در بازار به بیش از 960 هزار تومان رسید. رییس اتحادیه طلا و جواهر با بیان اینکه وضعیت موجود در بازار به ضرر صنعت طلاست، تصریح کرد: قیمت‌ها باید ثبات داشته باشد تا داد و ستدها نیز رونق گیرد ولی الان اصلا وضعیت بازار قابل پیش بینی نیست. محمدولی درباره آینده بازار طلا و سکه اینطور توضیح داد که تازمانی که بازار ارز آرام نگیرد وضعیت بازار طلا و سکه نیز مشابه الان و صعودی خواهد بود ولی اگر بازار ارز آرامش داشته باشد از نوسانات قیمتی هر دو بازار کاسته می‌شود. وی با تأکید براینکه نوسانات طلای جهانی، قیمت ارز در بازار آزاد و تقاضا برای خرید مهم‌ترین عوامل تعیین‌کننده قیمت طلا و سکه در بازار است، افزود: البته به تازگی فعالیت اتاق‌های معاملاتی در فضای مجازی نیز در نوسانات بازار دخیل هستند البته ما نامه‌نگاری‌ها را برای ممنوعیت فعالیت این اتاق‌ها انجام داده و منتظر اقدام دستگاه‌های مسوول هستیم. گفتنی است، در ماه‌های اخیر با تشدید نوسانات ارزی، قیمت دلار رکورد 26 هزار تومان را هم زده بود ولی بعد از مدتی با ورود بانک مرکزی به بازار قیمت‌ها تا کانال 20 هزار تومان هم بازگشت و مدتی نیز در محدوده 22 هزار تومان در نوسان بود. اما از روزهای گذشته بار دیگر نوسان صعودی در بازار ارز شکل گرفته است و قیمت ارز وارد کانال جدید قیمتی شد.

اختلاف نرخ ارز در بازار آزاد و صرافی‌های بانکی در روزهای اخیر موجب تشکیل صف‌های طولانی خرید ارز مقابل این صرافی‌ها شده بود؛ عده‌ای به نیت کسب سود حدوداً 4 میلیونی ساعات طولانی در صف خرید ارز مقابل این صرافی‌ها منتظر می‌ماندند؛ فروش ارز سهمیه‌ای در صرافی‌های بانکی در روزهای اخیر با جنجال‌هایی همراه بود. بنابراین، صف‌های طولانی و البته جنجال‌برانگیز خرید ارز سهمیه‌ای از صرافی‌های بانکی واکنش بانک مرکزی را به‌همراه داشت و موجب متوقف‌شدن فروش 2200 دلار ارز سهمیه‌ای به هر فرد شد. باتوجه به تأکید بانک مرکزی برای تأمین ارز نیازهای واقعی مشتریان، صرافی‌های بانکی نسبت به تأمین ارز مورد نیاز مصارف 24 گانه خدماتی از جمله مسافران، بیماران، دانشجویان و ... اقدام می‌کنند و تنها فروش ارز سهمیه‌ای با کارت ملی را متوقف کرده‌اند.

 

ارسال نظر