کاهش ۳۰۰ تومانی نرخ خرید دلار و یورو در صرافی‌ها

۱۳۹۹/۰۴/۲۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۸۹۸۳
کاهش ۳۰۰  تومانی  نرخ  خرید  دلار  و  یورو  در صرافی‌ها

گروه بانک و بیمه| محسن شمشیری|

کاهش ۳۰۰ تومانی در نرخ خرید و ثبات در نرخ فروش، مهم‌ترین اتفاقی بود که روز سه‌شنبه صرافی‌های بانکی با اعمال آن به دنبال کنترل قیمت دلار و یورو بودند. فروش دلار ۲۲ هزار و ۷۵۰ تومان قیمت خورد و نرخ خرید هر دلار در صرافی‌های بانکی ۲۲ هزار و ۲۵۰ تومان بود. نرخ خرید یورو نیز در صرافی‌ها با کاهش ۳۰۰ تومانی به بهای ۲۴ هزار و ۵۵۰ تومان معامله شد و بهای فروش ۲۵ هزار و ۵۰ تومان ثبت شد.

به گزارش «تعادل»، در سامانه سنا نیز بهای فروش هر یورو در بازار معاملاتی دوشنبه، ۲۳ هزار ۹۷۹ تومان اعلام شد. در این سامانه میانگین بهای فروش هر دلار نیز با کاهشی ۲ هزار تومانی ۲۰ هزار و ۶۷۷ تومان اعلام شد.در سامانه نیما نیز برای  روز معاملاتی گذشته، هر حواله فروش یورو با قیمت ۱۸ هزار و ۴۳۲ تومان و هر حواله فروش دلار به نرخ ۱۷ هزار و ۵۴۱ تومان معامله شد. 

براین اساس، با توجه به قیمت دلار 23650 تومانی بازار آزاد و معاملات نقدی، اکنون اختلاف دلار نیمایی و دلار صرافی به 5209 تومان رسیده است. اختلاف دلار نیمایی و دلار آزاد نیز به 6109 تومان شده است.  در بازار رسمی ارز نیز، بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را اعلام کرد و از این میان ۱۹ ارز شاهد کاهش و ۱۱ ارز شاهد افزایش قیمت بودند.هر دلار امریکا، مانند روزهای گذشته ۴۲ هزار ریال قیمت خورد، هر پوند انگلیس ۵۲ هزار و ۷۱۱ ریال و هر یورو نیز ۴۷ هزار و ۶۳۴ ریال ارزش‌گذاری شد.

در بازار طلا نیز با اعلام نرخ دلار در بازار آزاد به قیمت 23650 تومان و نرخ اونس طلای جهانی به قیمت 1796 دلار، قیمت طلا و سکه افزایش یافت و مظنه مثقال طلای 17 عیار یا آبشده به 4 میلیون و 362 هزار، هر گرم طلای 18 عیار 1 میلیون و 7 هزار، سکه طرح جدید 10 میلیون و 860 هزار، سکه بهار آزادی 10 میلیون، نیم سکه 5 میلیون و 400 هزار، ربع سکه 3 میلیون و 150 هزار، سکه گرمی 1 میلیون و680 هزار تومان داد و ستد شد. 

    افزایش ۱۰۰ تومانی سکه در روز رکوردشکنی

در روز رکوردشکنی بازار طلا، قیمت هر گرم طلا از یک میلیون گذر کرد، سکه طرح قدیم به ۱۰ میلیون تومان رسید و سکه بهار آزادی طرح جدید هم ۱۰ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان معامله شد. 

بهای طلا و سکه همچنان روند رو به افزایش خود را حفظ کرد و بهای هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید با افزایشی ۱۰۰ هزار تومانی ۱۰ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان به فروش رسید. همچنین سکه تمام طرح قدیم هم به کانال ۱۰ میلیون رسید و ۱۰ میلیون تومان معامله شد. نیم سکه پنج میلیون و ۴۰۰ هزار تومان، ربع سکه ۳ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان و هر قطعه سکه یک گرمی یک میلیون و ۶۹۰ هزار تومان قیمت خورد. طلای خام ۱۸ عیار هم مرز یک میلیون تومان را گذراند و به ازای هر گرم یک میلیون و ۴ هزار تومان معامله شد. هر مثقال طلا نیز ۴ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان به فروش رسید. اونس جهانی کاهش قیمت ۱۰ دلاری داشت و به بهای یک هزار و ۷۹۹ دلار معامله شد.

   آغاز به کار کارگروه ساماندهی بازار

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: برآورد ما این است با توجه به هماهنگی شکل گرفته میان قوای مقننه، مجریه و قضاییه، در روزهای آینده خبرهای خوبی درباره مدیریت بازار ارز خواهیم داشت.

به گزارش ایبِنا، محمدرضا پورابراهیمی با اشاره به اینکه روز دوشنبه نخستین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی کشور با حضور ترکیب جدید مجلس یازدهم برگزار شد، افزود: در این جلسه مباحث نشست نمایندگان مجلس با رهبر معظم انقلاب و محورهای مهم بسته اقتصادی مردمی، مطرح و اقدامات لازم برای این منظور آغاز شد.بازار ارز به عنوان یکی از مهم‌ترین موضوعات در دستور کار مجلس به ویژه کمیسیون اقتصادی مجلس است و صبح امروز (دیروز) جلسه مفصلی با حضور رییس کل بانک مرکزی، وزرای جهاد کشاورزی، نفت و صمت داشتیم که جمع‌بندی بسیار خوبی انجام شد.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه تلاش کردیم هماهنگی‌های لازم برای مدیریت بازار انجام شود، گفت: برگزاری جلسات مستمر شورای عالی هماهنگی با حضور سران قوا و اعضا انجام خواهد شد.پیشنهادهایی در بخش ساماندهی و مدیریت بازار ارز و نحوه تسویه حساب ارزی صادرکنندگان و تعیین تکلیف ثبت سفارش‌ها و چگونگی دسترسی به منابع ارزی خارج از کشور مطرح شد و مجموعه‌ای از اقدامات لازم برای بهبود عملکرد بازار و کاهش التهابات ارزی در دستور کار قرار گرفت.قرار است کارگروه مشترکی با حضور نمایندگان قوای مقننه، قضاییه و با محوریت دولت، کار خود را برای ساماندهی بازار ارز آغاز کند.

وی با اشاره به ظرفیت و توان بانک مرکزی افزود: با هماهنگی و همراهی سران قوا، امیدواریم به زودی برنامه جامع و بسته پیشنهادی به ویژه در حوزه مشوق‌های صادراتی داشته باشیم.در بخش تخصیص ارز برای بخشی از کالاهای اساسی، فعلاً همان مسیر اعلامی دولت، ادامه خواهد داشت و اولویت تخصیص ارز به کالاهای اساسی خواهد بود. همراه با الزامات بخش خصوصی برای بازگرداندن ارز حاصل از صادرات، باید هماهنگی‌های لازم برای ایجاد بسته‌های مشوقی داشته باشیم.

    ۴ عامل موثر در نوسان بازار ارز

 یک کارشناس بانکی با تشریح عوامل موثر در نوسانات بازار ارز گفت: اگر سیاست‌های هوشمندانه بانک مرکزی نبود بازار ارز شرایط نابسامانی را تجربه می‌کرد. حسین مهری مدیرعامل بانک صنعت و معدن در گفت‌وگو با ایبِنا، با اشاره به نوسانات بازار ارز اظهار داشت: در ماه‌های اخیر چند عامل دست به دست هم داده و موجب شده که نرخ ارز افزایش پیدا کند و نوساناتی در بازار ایجاد شود که در چنین شرایطی لازم بود که بانک مرکزی سیاست‌هایی را از جمله تاکید بر بازگشت ارز حاصل از صادرات برای برقراری ثبات در بازار اتخاذ کند.

وی با اشاره عوامل موثر در نوسانات بازار ارز تاکید کرد: تحریم‌های ظالمانه امریکا مسائل و مشکلاتی را برای صادرات و واردات ما ایجاد کرده است و هزینه‌های سنگینی از این بابت به ما تحمیل می‌شود که موجب شده در جابه‌جایی پول، تراکنش‌های مالی و حمل کالا بین ۱۵ تا ۲۰ درصد هزینه بالاسری به تولیدکنندگان، صنعتگران و کشور وارد شود.

مهری ادامه داد: عامل دوم شیوع بیماری کرونا در دنیا است که تقریباً تمام مراودات و اقتصاد دنیا را تحت تأثیر خود قرار داده و کشور ایران نیز از این تاثیرات مستثنی نبوده است، که از این بابت هم تجارت خارجی ما از این نظر به ویژه در ماه‌های ابتدایی مورد آسیب قرار گرفت و هم هزینه‌هایی بابت تعطیلی کسب و کارها به اقتصاد کلان وارد شد.

مدیرعامل بانک صنعت و معدن با بیان اینکه عامل بعدی کاهش قیمت نفت و فرآورده‌های نفتی در دنیا است که از این بابت نیز شوکی به اقتصاد ما وارد شد، گفت: همچنین از اردیبهشت ماه مکاتباتی از طریق بانک‌های دنیا با بانک‌های ایرانی می‌شود و قرار گرفتن در لیست سیاه FATF اثرات خود را به مرور در اقتصاد ایران نشان داده است.تاثیرپذیری از این چهار عامل موجب شده که با این شرایط اداره کردن کشور بسیار سخت شود، اما اقدامات بانک مرکزی هوشمندانه بوده و اگر مکانیسم‌هایی که بانک مرکزی برای بازگشت ارز حاصل از صادرات قرار داده نبود، امروز مشخص نبود که بازار ارز چه شرایطی را تجربه می‌کرد.در شرایط فعلی کشور همه باید از سیاست‌های اتخاذ شده برای بازگشت ارز حاصل از صادرات حمایت کنند تا کشور بتواند از این شرایط سخت عبور کند و آینده خوبی را برای کشور متصور باشیم.

    ایجاد زمینه بازگشت ارزهای صادراتی  به کشور

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس معتقد است باید زمینه بازگشت ارز صادراتی به چرخه اقتصاد فراهم شود تا به این ترتیب نرخ‌ها به کانال‌های قبلی برگردد.

شهباز حسن‌پور بیگلری در گفت‌وگو با ایبِنا با تاکید بر اینکه تعیین تکلیف نقدینگی‌های سرگردان برای کمک به ساماندهی وضعیت بازار ارز لازم است، ‌افزود: در شرایط فعلی اگر دولت و بانک مرکزی هر طرحی برای ساماندهی بازار اجرا کنند، اما با تعیین تکلیف نقدینگی‌های سرگردان همراه نباشد به‌طور حتم آینده مطلوبی نخواهد داشت.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم، با بیان اینکه باید مردم سرمایه‌های خود را به سمت امور مولد هدایت کنند، تصریح کرد: ساماندهی بازار ارز در برهه‌های گذشته نشان داد که سرمایه‌گذاری در ارز آینده مناسبی ندارد، از این‌رو مردم باید از تجربه‌های گذشته استفاده کرده و جلوی نابودی سرمایه‌های خود را بگیرند.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مجلس به ویژه کمیسیون اقتصادی با دعوت از رییس کل بانک مرکزی موضوع ساماندهی ارزی را پیگیری می‌کند، گفت: متاسفانه اکنون مردم خود عامل اصلی حباب نرخ‌ها هستند، زیرا تمایل به خرید اجازه برقراری تعادل میان عرضه و تقاضا را نمی‌دهد.

حسن پور بیگلری با بیان اینکه باید مولفه‌های تاثیرگذار در نابسامانی بازار ارز احصا شده و به ترتیب چاره‌ای برای خنثی‌سازی آنها در نظر گرفته شود، افزود: البته تعطیلی چندماهه بازار و لغو مراودات بین‌المللی نیز در بروز شرایط فعلی بی‌تاثیر نبوده و نباید مورد غفلت واقع شود.باید زمینه بازگشت ارز صادراتی به چرخه اقتصاد فراهم شود تا به این ترتیب نرخ‌ها به کانال‌های قبلی برگردد.

    دلار در معاملات خارجی بالا رفت

شاخص دلار در معاملات صعودی شد.به گزارش رویترز، با وجود آنکه با بازگشایی تدریجی اقتصاد، شاخص‌های کلان اقتصادی وضعیت بهتری پیدا کرده‌اند اما رییس بانک مرکزی امریکا گفته است چالش‌های کاملا محسوسی بر سر راه اقتصاد وجود دارد.

داده‌های منتشرشده توسط وزارت بازرگانی امریکا نشان می‌دهد فعالیت‌های صنعتی این کشور در ماه ژوئن به میزان کاملا محسوسی تقویت شده و در حال بازگشت به سطوح قبل از بحران کرونا است. روند اشتغال‌زایی در بازار کار نیز کماکان مثبت باقی مانده و نرخ بیکاری رو به کاهش است.

از سوی دیگر با بازگشایی مجدد کسب و کارها شاهد اوج‌گیری شیوع کرونا بوده‌ایم و در برخی از نقاط چین محدودیت‌های رفت و آمدی مجددا به اجرا درآمده‌اند تا جلوی شیوع بیشتر ویروس کرونا که طبق اعلام مقامات بهداشتی چین دارای برخی رفتارهای متفاوت از ویروس اولیه آن است گرفته شود. طبق اعلام مقامات چینی ویروس کرونای جدید از طریق اروپا وارد چین شده است. در برخی از نقاط انگلیس و استرالیا نیز محدودیت‌هایی برای جلوگیری از شیوع بیشتر کرونا در نظر گرفته شده است.

در حال حاضر با بازگشایی مجدد کسب و کارها، شمار مبتلایان به کرونا در بزرگ‌ترین اقتصاد جهان بار دیگر رو به فزونی رفته است و این مساله چشم‌انداز نامطمئنی را پیش روی فعالان اقتصادی قرار داده است. نتایج یک نظرسنجی از مدیران مالی ۵۰۰ شرکت بزرگ امریکایی که توسط دانشگاه یورک انجام شده است نشان می‌دهد اکثر آنها نسبت به باقی ماندن سطح تقاضای مصرف‌کنندگان در سطوح پایین نگران‌اند. 

رودریگو کارتیل، استراتژیست مسائل ارزی در «بانک ملی استرالیا» گفت: افزایش مجدد شمار مبتلایان به کووید-۱۹ در جهان ممکن است سیاست‌گذاران را به تغییر ریل سیاست بازگشایی اقتصادها سوق دهد و این مساله برای بازارها بسیار تلخ خواهد بود. لازم است بدانیم تاثیر قرنطینه فاز نخست بر روی اقتصادها به ویژه روی اقتصاد امریکا چه قدر بوده است. با توجه به افزایش مخارج دولت، روند صعودی بدهی و کسری بودجه در امریکا ادامه دارد؛ میزان بدهی‌های امریکا تا پایان ماه ژوئن ۲۰۲۰ به ۲۶ تریلیون و ۳۲۳ میلیارد و ۸۹۴ میلیون دلار رسیده است. کسری بودجه دولت امریکا نیز تا پایان ماه ژوئن به شش تریلیون و ۲۵۱ میلیارد و ۸۳ میلیون دلار رسیده است.

کارل شاموتا - استراتژیست ارشد بازارهای ارز در موسسه «کمبریج گلوبال پیمنتس» - گفت: به‌طور واضحی شاهد بهبود اطمینان معامله گران نسبت به ریسک‌های موجود بر سر راه اقتصاد جهانی بوده‌ایم و مقامات امریکا و چین حمایت‌های خوبی از بازارهای مالی خود کرده‌اند، با این حال به ویژه در حوزه پولی سیاست‌گذاری‌ها با آنچه در طول بحران مالی ۲۰۰۹ اتفاق افتاد، تفاوت دارد.

دور تازه تنش‌های امریکا و چین بر سر مساله هنگ‌کنگ حالا ممکن است به حوزه ارزی نیز کشیده شود و برخی از منابع آگاه گفته‌اند شماری از مقامات دولت امریکا به ترامپ پیشنهاد داده‌اند تا اتصال دلار هنگ‌کنگ به دلار امریکا را ملغی اعلام کند. با این حال برخی از کارشناسان نگران‌اند چنین اقدامی باعث شود تا چین با فروش بخشی از اوراق قرضه خزانه‌داری امریکا که در اختیار دارد، فشار روی بازدهی این اوراق را تشدید کند.

چین دومین دارنده بزرگ اوراق قرضه وزارت خزانه داری امریکا در جهان، پس از ژاپن است اما تاکنون از این سلاح استفاده نکرده است. از سوی دیگر مایک پمپئو، وزیر خارجه امریکا از احتمال ممنوعیت فعالیت اپلیکیشن‌های محبوب چینی نظیر تیک تاک در امریکا خبر داده است.

چین به تازگی اعلام کرده است چهار مقام و دفتر سیاسی امریکایی را در واکنش به تحریم‌های اخیر امریکا تحریم کرده است که در بین آنها نام سناتورهای ارشد جمهوری‌خواه، تد کروز و مارکو روبیو و همچنین دفتر امور چین در کنگره دیده می‌شود. پیش از این امریکا یک مقام ارشد حزب کمونیست چین را به بهانه نقض حقوق مسلمانان اویغور تحریم کرده بود.

یوکیو ایشیزوکی- استراتژیست ارزی در موسسه «دایوا سکیوریتیز» - گفت: روز به روز رفتار معامله‌گران تغییر می‌کند و الگوی ثابتی ندارد. حالا همه به خاطر ویروس (کرونا) مجددا دست به عصا شده‌اند. چون که هنوز ویروس را تحت کنترل در نیاورده‌ایم ریسک‌های جدید نظیر ریسک جنگ ارزی بین پکن و واشنگتن می‌تواند به سرعت با واکنش منفی بازار مواجه شود.

 

ارسال نظر