اخبار

۱۳۹۹/۰۲/۱۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۶۷۲۲

سهام شرکت‌ها را با 20   درصد تخفیف از بانک تجارت بخرید 

 بانک تجارت باقیمانده سهام دولت در بانک‌های تجارت، ملت، صادرات و بیمه‌های البرز و اتکایی امین را بدون نیاز به کد بورسی پذیره‌نویسی می‌کند. به گزارش روابط عمومی بانک تجارت، وزارت اقتصاد در اطلاعیه‌ای، فراخوان واگذاری و پذیره‌‌نویسی واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق سرمایه‌‌گذاری قابل معامله( ETF ) «واسطه‌گری مالی یکم» را منتشر کرده و از طریق این واگذاری، به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران، باقیمانده سهام خود در بانک‌های ملت، تجارت و صادرات ایران و بیمه‌های البرز و اتکایی امین را واگذار می‌کند.  در همین راستا بانک تجارت به منظور سهولت در فرآیند پذیره نویسی و حفظ سلامتی هموطنان به سبب شیوع بیماری کرونا با ایجاد درگاه‌های پرداخت غیرحضوری شامل پایگاه اینترنتی بانک به نشانی www.tejaratbank.ir (اینترنت بانک، همراه بانک، ست و پات و همچنین حضوری از طریق شعب بانک تجارت، امکان پذیره‌نویسی سهام دولت در بانک‌های تجارت، ملت، صادرات و بیمه‌های البرز و اتکایی امین را بدون نیاز به کدبورسی و تنها با کدملی از طریق صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله فراهم کرده است. پذیره‌نویسی از بامداد روز یکشنبه 14 اردیبهشت 1399 آغاز و تا ساعت 24 چهارشنبه 31 اردیبهشت 1399 ادامه دارد. حداقل مبلغ پذیره‌نویسی برای هر یک از اشخاص حقیقی دارای کد ملی 100 هزار ریال و حداکثر مبلغ 20 میلیون ریال قابل انجام است و محدودیت سنی برای متقاضیان وجود ندارد. قیمت هر واحد سرمایه‌گذاری مبلغ 100 هزار ریال در نظرگرفته شده است و وجوه واریزی باید مضربی از این عدد باشد. از مزایای این خرید، بهره‌مندی هموطنان از تخفیف 20درصدی است. قیمت سهام تشکیل‌دهنده واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق در روز آغاز پذیره‌نویسی، متوسط قیمت سهام در سی روز گذشته (منتهی به انتشار این آگهی) با احتساب 20 درصد تخفیف (که 5 واحد درصد از آن به عنوان دارایی سرمایه‌‌گذاران و به‌منظور انجام عملیات بازارگردانی نزد صندوق نگهداری خواهد شد) است.

واگذاری سهام شرکت‌های وابسته به بانک‌ها در بورس

رییس کل بانک مرکزی به تشریح موضوعات وام بنگاه‌های آسیب‌دیده از کرونا، ضرورت واگذاری سهام شرکت‌های وابسته به بانک‌ها در بورس و انتشار اوراق بدهی پرداخت.  به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، عبدالناصر همتی به سه نکته زیر درباره شرایط کنونی اشاره کرده است: در اجرای تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا، سیستم بانکی تاکنون بیش از 19.3 هزار میلیارد تومان وام قرض‌الحسنه به خانوارهای یارانه‌بگیر پرداخت کرده و درحال تدارک منابع لازم جهت اجرای مرحله دوم طرح و پرداخت تسهیلات۱۲درصدی به بنگاه‌ها و واحدهای آسیب دیده از کرونا می‌باشیم.   باتوجه به اقبال مردم به حضور در بازار سرمایه، عرضه سهام شرکت های دولتی و بانک‌ها و تکمیل سهام شناور شرکت‌های بورسی از ضرورت‌های ایجاد تعادل در عرضه و تقاضا و عمق بخشیدن به بازار سرمایه است. در راستای اجرای ضوابط قانونی کاهش بنگاهداری بانک‌ها، بخشنامه‌ای را درخصوص ضرورت واگذاری سهام شرکت‌های وابسته به بانک‌ها در بورس صادر کردم. نحوه اقدام و عملکرد بانک‌ها، شاخص مهم ارزیابی عملکرد مدیران بانک‌ها در همراهی با سیاست‌های اقتصادی دولت است.  در‌خصوص کسری بودجه دولت، ناشی  از سقوط شدید قیمت نفت و فرآورده‌های نفتی، برای چندمین بار تأکید می‌کنم؛ در شرایط حاضر اقتصادی، انتشار اوراق بدهی روش مناسب‌تری برای تأمین کسری و نیز جلوگیری از پولی کردن کسری بودجه و تورم است. بانک مرکزی آماده استفاده گسترده از عملیات بازار باز، برای کمک به دولت و رشد اقتصادکشوراست. دولت با انتشار اوراق بدهی، نه تنها می‌تواند نیازهای خود را پوشش دهد، بلکه به تعمیق بازار بدهی و اصلاح ترازنامه بانک‌ها نیز کمک کرده و ابزار کنترل بهتر تورم را در اختیار بانک مرکزی قرار می‌دهد. سطح پایین بدهی‌های دولت نسبت به استاندارهای دنیا، و روند آتی نرخ سود حقیقی و رشداقتصادی، افق مناسبی در پیش روی دولت برای استفاده از این ابزار قرار داده است.

تاثیر مثبت تعویق ۳ ماهه اقساط قرض‌الحسنه بانک‌ها

 عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بیان داشت: مصوبه تعویق سه ماهه پرداخت اقساط وام‌های قرض‌الحسنه می‌تواند شرایط زندگی را برای قشر اعظمی از خانوارها تسهیل کند. شهاب نادری در گفت‌وگو با ایبِنا با اشاره به مصوبه بانک مرکزی مبنی بر تعویق اقساط وام‌های قرض‌الحسنه گفت: گزارش‌گیری از بانک‌ها درخصوص نحوه برخورد با مشتریان و همچنین اجرای مصوبه استمهال سه ماهه اقساط باید در دستور کار بانک مرکزی قرار بگیرد تا به این ترتیب بانک‌های قانون‌مدار مورد تشویق و حمایت‌های لازم قرار بگیرند. وی با تاکید بر اینکه اقساط بانکی بخش مهمی از زنجیره معیشت یک خانوار را تشکیل می‌دهد، تصریح کرد: همین مصوبه تعویق سه ماهه پرداخت اقساط وام‌های قرض‌الحسنه می‌تواند شرایط زندگی را برای قشر اعظمی از خانوارها تسهیل کند. این نماینده مردم در مجلس دهم همچنین با اشاره به تصمیم دولت برای قرص الحسنه شدن وام یک میلیون تومانی گفت: دولت حتی می‌تواند با افزایش یارانه‌های خود به بانک مرکزی ارایه این نوع وام را به صورت بلاعوض برای مردم در نظر بگیرد. وی با بیان اینکه شیوع ویروس کرونا در کشور همه مشاغل را دستخوش رکود کرده است، افزود: لازم است دولت حمایت‌های مستمری را از زنجیره تولید و همچنین مشاغل مختلف در دستور کار خود قرار دهد.

 

ارسال نظر