اخبار

۱۳۹۸/۰۹/۰۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۷۹۳۰

جزییات بخشنامه رفع سوءاثر چک‌های مشمول مرور زمان

یک کارشناس حقوق بانکی جزییات بخشنامه رفع سوءاثر چک‌های مشمول مرور زمان را توضیح داد.

به گزارش ایبِنا، بانک مرکزی در هفته اخیر بخشنامه‌ای به شبکه بانکی ابلاغ کرد که دراین بخشنامه نحوه احراز عدم طرح دعوی کیفری و حقوقی علیه چک توسط دارنده درخصوص چک‌هایی که سه سال از تاریخ صدور گواهینامه عدم پرداخت آنها سپری شده را اعلام و برای اجرا به شبکه بانکی ابلاغ کرد. براساس اعلام بانک مرکزی، پیرو بخشنامه 28 اسفند 97 مدیریت کل اعتبارات بانک مرکزی و بر اساس بند (و) تبصره ۳ ماده ۵ مکرر قانون اصلاح قانون صدور چک مصوب آبان ماه ۱۳۹۷، بانک‌ها باید در صورت احراز عدم دعوی کیفری و حقوقی علیه چک توسط دارنده در خصوص چک‌هایی که سه سال از تاریخ صدور گواهینامه عدم پرداخت آنها سپری شده نسبت به رفع سوءاثر چک‌های برگشتی با درج کد ۶ اقدام کنند. شایان ذکر است تا زمان راه‌اندازی سامانه استعلام طرح دعاوی کیفری و حقوقی علیه چک از سوی قوه قضاییه، بانک مربوطه باید نسبت به مکاتبه با مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه جهت اخذ استعلام و احراز عدم دعوای کیفری و حقوقی در خصوص چک‌های مشمول مرور زمان سه سال اقدام کند.

در همین راستا، علی نظافتیان، کارشناس حقوق بانکی در گفت‌وگو با ایبِنا درباره این بخشنامه، گفت: هنگامی که شخصی چک بلامحل صادر می‌کند محدودیت‌های بانکی را شامل می‌شود که از سوی بانک مرکزی اعمال می‌شود.

درگاه رمزپویا دات کام جعلی است

بانک مرکزی اعلام کرد که درگاه ramzepooya.com جعلی است و مردم باید به پیامک‌ها و لینک مندرج در آنها توجه کنند. به گزارش ایبِنا، در پی اقدام مشتریان بانکی برای اخذ رمز پویا، روابط عمومی بانک مرکزی به اطلاع می‌رساند هموطنان عزیز نسبت به دریافت پیامک‌های جعلی مراقب باشند.

در همین زمینه به آگاهی می‌رساند درگاه ramzepooya.com جعلی می‌باشد و لازم است مردم به پیامک‌ها و لینک مندرج در آنها توجه کنند. سایت بانک مرکزی cbi.ir است و هرگونه لینک در پیامک‌ها که مشتری را به صفحات ساختگی بانک مرکزی و سایر بانک‌ها هدایت کند، فیشینگ به‌همراه دارد. لذا توجه به نشانی سایت هر بانک و مراجعه مستقیم به آن ضروری است. توصیه می‌شود مشتریان محترم شبکه بانکی به سایت بانک خود یا شعبه مربوطه مراجعه و اخبار و اطلاعات رمز پویا را صرفا از سایت این بانک یا بانک‌ها و موسسات اعتباری دریافت نموده و از ارایه اطلاعات کارت خود برای فعال‌سازی رمز پویا جدا خودداری نمایند.

در پایان به اطلاع می‌رساند هیچ‌گونه فعال‌سازی رمز پویا در سایت بانک مرکزی انجام نمی‌شود.

دلیل کاهش سقف انتقال وجه در اپ‌های غیربانکی

سقف انتقال وجه برخی بانک‌ها در اپلیکیشن‌های غیربانکی از سه میلیون به یک میلیون تومان کاهش یافته که این اقدام بر اساس سیاست بانک‌های مبدأ است و به نظر می‌رسد برای سوق دادن مشتریان بانکی به سمت استفاده از اپلیکیشن‌های بانک‌ها باشد.

به گزارش ایسنا، استفاده از اینترنت برای انجام عملیات بانکی، در سال‌های گذشته در پی اقداماتی که بانک‌ها برای توسعه بانک‌داری الکترونیک انجام داده‌اند، به صورت روزافزون افزایش یافته و در همین راستا نیز بانک‌ها درصدد کاهش شعب بانکی خود برای پایین‌ آوردن هزینه‌ها برآمده‌اند.

استفاده از اینترنت برای انجام عملیات بانکی و کاهش مراجعه حضوری به شعب بانکی هرچند مزایای زیادی برای بانک‌ها و مشتریان آنها دارد، اما با فراگیرشدن بانک‌داری الکترونیک، تهدیدات این حوزه نیز بیشتر می‌شود. یکی از مواردی که این روزها مشتریان، بانک‌ها، بانک مرکزی، پلیس فتا و دستگاه قضایی درگیری زیادی با آن‌ دارند، سوءاستفاده‌ از حساب‌های بانکی و کلاهبرداری‌هایی است که به واسطه اطلاعات کم برخی افراد یا در مواردی مشکلات امنیتی طرح‌های بانکی اتفاق می‌افتد. از سوی دیگر، بانک‌ مرکزی قوانینی را نیز برای جلوگیری از انتقال پول‌های فاسد یا به عبارت دیگر پولشویی تصویب و در بانک‌ها اجرایی کرده است. از زمانی که اپلیکیشن‌های بانکی برای نقل و انتقال وجه در شبکه شتاب فعال شدند، رضایت مشتریان بانکی افزایش یافت و در همین راستا، سایر کسب و کارهای خصوصی غیربانکی نیز برای کمک به شبکه بانکی وارد کار شدند، به‌طوری‌که در حال حاضر برخی اپلیکیشن‌های غیربانکی که خدمات بانکی را ارایه می‌دهند، از اپلیکیشن‌های خود بانک‌ها طرفدار بیشتری پیدا کرده‌اند. اما بر اساس قانون بانک مرکزی سقف انتقال وجه کارتی در اپلیکیشن‌های بانک‌ها سه میلیون تومان و سقف انتقال وجه در اپلیکیشن‌های غیربانکی یک میلیون تومان تعیین شده است. حال آنکه در سال‌های اخیر بانک‌ها بسته به سیاست خود، سقف انتقال وجه برای اپلیکیشن‌های غیربانکی را نیز تا سه میلیون تومان در نظر گرفته بودند که به گفته معاون سابق فناوری‌های نوین بانک مرکزی، این موضوع بستگی به سیاست‌های بانک مبدا برای انتقال وجه دارد.

در عین حال بانک مرکزی طرح دیگری را مبنی بر اجباری شدن استفاده از رمز دوم یک‌بار مصرف برای مشتریان بانکی در دست اجرا دارد که این رمزها از دو طریق اپلیکیشن‌های بانکی و پیامک توسط مشتریان قابل دریافت است.

 

ارسال نظر