بررسی طرح نظام بانکداری با حضور مدیران عامل بانک‌ها

۱۳۹۸/۰۷/۱۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۴۵۰۶
بررسی طرح نظام بانکداری با حضور مدیران عامل بانک‌ها

گروه بانک و بیمه |محسن شمشیری|

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس از بررسی طرح نظام بانکداری جمهوری اسلامی با حضور مدیران عامل بانک‌های کشور خبر داد.به گزارش «تعادل»، الیاس حضرتی با اشاره به جلسه اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با مدیران عامل بانک‌های کشور، گفت: در این جلسه طرح نظام بانکداری جمهوری اسلامی مورد بررسی قرار گرفت؛ این طرح یکی از مهم‌ترین طرح‌هایی است که کمیسیون اقتصادی به بررسی آن می‌پردازد.وی افزود: کمیسیون اقتصادی مجلس به منظور تعمیق مباحث کارشناسی درباره طرح نظام بانکداری جمهوری اسلامی جلسات مکرر با کارشناسان بانک مرکزی، وزارت امور اقتصادی و دارایی و تمامی مدیران عامل بانک‌ها اعم از دولتی و خصوصی برگزار کرد تا نظرات کارشناسی این سازمان‌ها در بررسی این طرح منظور شود.رییس کمیسیون اقتصادی در مجلس در گفت‌وگو با خانه ملت، اظهار داشت: در جلسه مذکور کارشناسان و مدیران عامل بانک‌ها نظرات خود را درباره طرح نظام بانکداری جمهوری اسلامی مطرح کردند که این نظرات در کمیسیون اقتصادی مدنظر قرار گرفته و در بررسی طرح مذکور به آنها توجه می‌شود.

طرح اصلاح ساختار بانکداری در 13 فصل و 205 ماده یکی از مفصل‌ترین لوایح قانونی و اقتصادی کشور است که با تغییرات و موضوعات مختلفی نسبت به قانون قبلی روبه‌رو است و از آنجا که در دوره فعلی نسبت به 50 سال پیش، تغییرات عمده‌ای در بانکداری الکترونیک، استانداردهای بانکی، نظارت بانک مرکزی، شورای فقهی، قوانین بانکداری اسلامی، معضلات نظام بانکی، نرخ سود بالا، مطالبات معوق، بدهی مردم و دولت به بانک‌ها و... ایجاد شده، در نتیجه تصویب و بررسی و اجماع نظر در مورد این مواد کاری بسیار دشوار است. همچنین از آنجا که رویه بررسی این قانون به صورت اصل 85 قانون اساسی در کمیسیون اقتصادی خواهد بود و کمیسیون در ماه‌های آخر مجلس فعلی با قوانین مختلف مالیات بر ارزش افزوده، قانون تجارت و... مواجه است در نتیجه در بررسی و تصویب قانون بانکداری نیز کاری وقت گیر، با دغدغه و سخت را پیش رو خواهد داشت. براین اساس شایسته است که کمیسیون اقتصادی و مدیران بانک‌ها در جهت بررسی بهتر این قانون و تصویب قانونی در شان نظام بانکی و اقتصاد ایران، زبده‌ترین کارکنان و مدیران و کارشناسان خود را که تجربه عملی 40 سال اخیر را دارند، انتخاب کنند تا در کار بررسی و تصویب این قانون کمیسیون اقتصادی مجلس را یاری دهد.

از جمله در ماده 138 این طرح آمده است: شورای فقهی متشکل از رییس کل و معاون حقوقی بانک مرکزی، پنج فقیه، یک حقوقدان و یک اقتصاددان آشنا به مسائل پولی و بانکی، تشکیل می‌شود. اعضای غیر موظف شورا با حکم رییس کل برای مدت 7 سال منصوب می‌شوند. صلاحیت فقهی مجتهدان عضو شورا به تایید اکثریت فقهای شورای نگهبان خواهد رسید. مصوبات شورای فقهی لاز‌م الرعایه است. این مواد جدید، نیازمند پیگیری، بررسی، مشورت و اجماع نظر فقها، مراجع، مدیران بانکی و مجریان قانون است تا در جهت کارآمد شدن چنین قوانینی تلاش کنند. پیش از این عده‌ای از مخالفت‌های گسترده با طرح اصلاح قانون بانکداری خبر داده‌اند که در تصویب طرح و رفع شبهات نگران‌کننده سیستم بانکی تلاش‌های گسترده‌ای انجام شود. براین اساس، لازم است که بدون نگرانی و عجله کردن در تصویب این قانون، اجازه داده شود که قانونی کارآمد‌تر و حداقل در سطح قانون قبلی تصویب شود و مشکلات به گونه‌ای نباشد که نهادهای موازی و مشکلات پیچیده‌تر را شاهد باشیم بلکه باید تلاش شود که مطابق استانداردهای بین‌المللی، قانون نظام بانکی تصویب شود.

   تشکیل کمیته بررسی طرح بانکداری در مجلس

از سوی دیگر یک کارشناس بانکی از تشکیل کمیته بررسی طرح بانکداری مجلس با حضور مدیران عامل بانک‌ها خبر داد.حمید تهرانفر در گفت‌وگو با ایبِنا درباره جلسه اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با مدیران عامل بانک‌های کشور، اظهار داشت: روز گذشته جلسه‌ای با حضور اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و مدیران عامل بانک‌ها در خصوص طرح بانکداری در مجلس برگزار شد.وی افزود: طرحی با عنوان طرح بانکداری در مجلس شورای اسلامی تهیه شده که قرار است جانشین قانون پولی و بانکی کشور و قانون بانکداری بدون ربا و بسیاری دیگر از موارد متفرقه در این خصوص باشد و با تجمیع تمام این قوانین، قانونی جدید ارایه شود.تلاش قابل تقدیری انجام شده و چندین سال هم طول کشیده، البته قرار بود تا دولت لایحه‌ای در این خصوص به مجلس ارایه کند اما به دلیل اینکه اقدامی از سوی دولت انجام نشد، نمایندگان مجلس خود دست به کار شده و در نتیجه مجلدی تهیه شده که تقریبا ابعاد مختلف در آن مطرح شده است.

به گفته تهرانفر، مدیران عامل بانک‌ها مباحث مختلفی نسبت به قسمت‌های مختلف این طرح از جمله کلیات و برخی نکات ارایه کرده‌اند و این طرح امتیازات و مشکلاتی دارد که مدیران عامل بانک‌ها نسبت به آن نقطه نظراتی داشتند.وی با اشاره به اینکه این جلسه چندین ساعت طول کشید و ابعاد مختلفی مطرح شد، گفت: مقرر شد تا کمیته‌ای متشکل از اعضای کمیسیون اقتصادی و بانک‌ها بند به بند این طرح را بررسی کنند. این کمیته متشکل از نمایندگان مجلس و بانک‌هاست زیرا بانک‌ها در تهیه این طرح نقش موثری نداشته‌اند و بیشتر مرکز پژوهش‌های مجلس، بانک مرکزی و ... بودند و روز گذشته اولین جلسه‌ای بود که با حضور بانک‌ها برگزار شد.وی تاکید کرد: البته دیدگاه بیشتر افراد حاضر در جلسه این بود که در حال حاضر، زمانی نیست که این موضوع اعلام شود زیرا مشکلاتی وجود دارد که طرح این موضوع خود مزید بر مشکلات فعلی خواهد بود.

 

ارسال نظر