اخبار

۱۳۹۸/۰۴/۱۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۷۸۲۳

اروپایی‌ها نگران تبعات عملیاتی شدن اینستکس هستند

کارشناس مسائل بین‌المللی با اشاره به موانع پیش‌روی اروپا برای عملیاتی کردن اینستکس، گفت: اروپایی‌ها پیوندهای عمیق اقتصادی با امریکا دارند و نگران تبعات اجرایی کردن اینستکس هستند.

اردشیر سنایی در گفت‌وگو با ایبِنا درباره اولین تراکنش‌های در حال انجام ساز و کار تسهیل تجارت با ایران (اینستکس)، اظهار داشت: بعد از خروج امریکا از برجام در اردیبهشت ماه سال ۹۷، تلاش اروپا این بود که ایران را همچنان راضی به باقی ماندن در برجام برای حفظ این توافق نگاه دارد. از سوی دیگر ایران نیز انتظار داشته تعهداتی که تمامی اعضای باقی مانده در برجام به ویژه اروپایی‌ها برعهده گرفته‌اند، انجام شود.

وی، دو خواسته مهم و اصلی ایران از برجام را بهره‌مندی از مزایای اقتصادی این توافق و همچنین امکان فروش نفت و انجام مبادلات مالی رسمی عنوان کرد و افزود: فشار ایران بر اروپا برای پذیرش این دو خواسته حداقلی است و به نظر می‌رسد اروپا نیز تمام تلاش خود را برای برآورده کردن این خواسته‌ها انجام خواهد داد. البته این موضوع نه به این دلیل بود که منافع ایران برای آنها حائز اهمیت است بلکه به این دلیل است که آنها برجام را بزرگ‌ترین دستاورد دیپلماتیک خود می‌دانند. این استاد دانشگاه ادامه داد: اروپایی‌ها می‌خواهند به هر شکل ممکن از برجام به عنوان دستاورد بزرگ دیپلماتیک خود محافظت کنند تا مقابل یکجانبه‌گرایی امریکا در دوران ترامپ هم ایستادگی و مقاومت کنند. سنایی با بیان اینکه ابتدا قرار بود سامانه‌ای به نام SPV تشکیل شود و سپس این ساز و کار به «اینستکس» تغییر کرد، گفت: اروپایی‌ها وعده داده بودند تا در اسرع وقت این ساز و کار را عملیاتی کنند اما وقتی بعد از یک سال از خروج امریکا از برجام، اقدامی عملی از سوی آنها انجام نشد، ایران سعی کرد با اقداماتی در چارچوب برجام از برخی محدودیت‌های مشخص شده از جمله درباره میزان غنی‌سازی اورانیوم و تولید آب سنگین، اروپا را وادار به سرعت بخشیدن به راه‌اندازی این ساز و کار کند. وی با بیان اینکه ضرب‌الاجل‌های تعیین شده از سوی ایران باعث شد تا سه کشور اروپایی برای حفظ برجام به شکل کنونی آن تلاش بیشتری کنند، اظهار داشت: با این حال به نظر می‌رسد همچنان در مسیر عملیاتی شدن اینستکس مشکلاتی وجود دارد. از جمله این مشکلات این است که ایران انتظار خرید نفت توسط طرف اروپایی و امکان مبادله پولی مستقیم را در چارچوب اینستکس دارد اما ظاهرا طرف اروپایی توانایی اجرایی کردن این موارد را ندارد.

تقدیر از برگزیدگان جشنواره گِل و دل با حمایت بانک رفاه

 در آیین اختتامیه نخستین جشنواره عـکس روایت «گِل و دل» که با حمایت بانک رفاه صورت گرفت، از برگزیدگان عکاسی این جشنواره تقدیر به عمل آمد.

به گزارش روابط عمومی بانک رفاه کارگران، در این مراسم که با حضور اوحدی رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، فراهانی عضو شورای شهر تهران، سعیدی رییس اداره روابط عمومی بانک رفاه، تنی چند از مسوولان و فعالان عرصه فرهنگی و اجتماعی و همچنین هنرمندان و عکاسان در مجموعه باغ کتاب تهران با مـوضوع به تصویر کشیدن همدلـی‌ها و مهربانی‌ها در سیلاب‌های اخیر برگزار شد، بانک رفـاه علاوه بر حضور فعال تبلیغاتی، به پاس تقدیر از زحمات برگزیدگان بخش‌های عکاسی با دوربین‌های حرفه‌ای و موبایلی معرفی شده توسط هیات داوران، جوایزی به عکاسان برتر اهدا کرد.

در خاتمه این مراسم حاضران از نمایشگاه عکس‌های برگزیده بازدید کردند. گفتنی است بانک رفاه در راستای ایفای مسوولیت‌های اجتماعی خود، از اولین تا واپسین دقایق بحران سیلاب در استان‌های سیل زده بـا استفاده از تمامی ظـرفیت‌های خـود شامـل کمک‌های نقدی و غیر نقدی و نیز اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه ساخت و تعمیر مسکن وارد عمل شد و توانست برگ زرینی بر تالار افتخارات اجتماعی خود به ثبت برساند. بر این اساس بانک رفاه کارگران به عنوان یک بانک اجتماعی و عضوی تأثیرگذار از بدنه جامعه ایران اسلامی اقداماتی را برای کمک رسانی به مردم شریف استان‌های سیل زده انجام داده که اهمّ آنها به شرح موارد ذیل است:  اختصاص 17000 فقره تسهیلات به ارزش 1700 میلیارد ریال شامل 8500 فقره تسهیلات قرض الحسنه 50 میلیون ریالی، 8500 فقره تسهیلات تعمیرات مسکن 150 میلیون ریالی در قالب تسهیلات تعریف شده تکلیفی بانک با اولویت بخشی به مخاطبان و اقشار کم درآمد تحت پوشش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مانند مستمری‌بگیران سازمان بهزیستی و سازمان تامین اجتماعی قبل از ابلاغ بخشنامه بانک مرکزی ج.ا.ا و هیات محترم وزیران به بانک‌ها برای تعیین سهمیه تخصیصی تسهیلات به آسیب‌دیدگان ناشی از سیل، امهال و بخشش جرایم تسهیلات اعطایی به مشتریان آسیب‌دیده در استان‌های سیل‌زده، اختصاص یک روز حقوق کارکنان بانک رفاه معادل 17 میلیارد ریال، کمک به تأمین غذای گرم برای مناطق نیازمند و درگیر در سیلاب به مبلغ 3 میلیارد ریال، اختصاص 10 میلیارد ریال کمک نقدی برای اهدا به استان‌های آسیب دیده، تهیه و توزیع 50.000 پکیج غذایی شامل نان، برنج، کنسرو، آب معدنی، روغن و...، تهیه و توزیع 16000 پک بهداشتی شامل دستمال کاغذی، شامپو، صابون و...، اهدای 500 تخته پتو و همچنین 800 بسته لوازم التحریر، پوشش رسانه‌ای گسترده اقدامات برای ایجاد اعتماد عمومی در سطح جامعه و امیدبخشی در بین هموطنان، تخصیص و اعلام شماره حساب ویژه جهت جمع‌آوری کمک‌های نقدی کارکنان بانک برای کمک به سیل‌زدگان، تخصیص و اعلام شماره حساب 99999900 سازمان هلال احمر نزد بانک رفاه جهت جمع‌آوری کمک‌های مردمی در این زمینه معرفی شده است.

 

 

ارسال نظر