کاهش نرخ دلار علت ریزش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه

۱۳۹۷/۱۱/۱۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۸۹۶۹
کاهش  نرخ  دلار علت ریزش قیمت‌ها در  بازار طلا  و  سکه

 دلار از چهارشنبه تا شنبه 500 تومان کاهش یافت

گروه بانک و بیمه |

به دنبال راه‌اندازی کانال مالی ایران و اروپا، نرخ دلار روز شنبه 13 بهمن 97 با 200 تومان کاهش نسبت به روز پنجشنبه به 11 هزار و 800  تومان رسید. براین اساس، با توجه به کاهش 300 تومانی روز پنجشنبه و 200 تومانی روز پنجشنبه، از چهارشنبه 10 بهمن تا روز شنبه 13 بهمن 97، نرخ دلار روی هم 500 تومان کاهش یافته و از 12 هزار و 300 به 11 هزار و 800 تومان رسیده است.

به گزارش تعادل، روز شنبه نرخ لحظه‌ای دلار در سامانه سنا نیز 11هزار و 400 تومان و یورو 13 هزار و500 تومان اعلام شد سامانه سنا نرخ‌های میانگین روز پنج شنبه را برای دلار امریکا 12 هزار و 21 تومان، یورو 14 هزار و 47 تومان، درهم 3 هزار و 304 تومان، یوان 1هزار و 815 تومان و پوند 15 هزار و 750 تومان، لیر ترکیه 2276 تومان اعلام کرد.

در صرافی ملی و صرافی‌های بانکی نیز دلار 11 هزار و 550 و یورو 13 هزار و 700 تومان اعلام شده است. در بازار طلا نیز به دنبال اعلام اونس جهانی طلا در سطح 1318 دلار و همچنین نرخ دلار نقدی 11 هزار و 550 تومان در بازار تهران، نرخ طلا و سکه نیز کاهش یافت.

هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید، روز شنبه 13 بهمن ۹۷ به ۴ میلیون و 75 هزار تومان کاهش یافت این در حالی است که قیمت هر قطعه سکه بهار آزادی در روز پنجشنبه در محدوده ۴ میلیون و ۲۷۰ هزار تومان بود.

همچنین قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم ۴ میلیون و 30 هزار تومان، نیم سکه ۲ میلیون و ۲5۰ هزار تومان، ربع سکه ۱ میلیون و ۳60 هزار تومان و سکه یک گرمی ۷50هزار تومان معامله شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز ۳66 هزار تومان و مظنه مثقال 17 عیار 1 میلیون و 583 هزار تومان قیمتگذاری شد.

  کاهش دلار علت اصلی ریزش قیمت‌ها در بازار طلا

قیمت سکه در بازار آزاد نسبت به هفته قبل کاهش یافته است و کشتی آرای، رییس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر، علت اصلی کاهش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه را کاهش قیمت ارز می‌داند.

محمد کشتی آرای درباره وضعیت بازار طلا و سکه در روز شنبه اظهار داشت: قیمت‌ها در بازار کاهش چشم‌گیری نسبت به هفته قبل داشته است. وی از کاهش تقاضا برای خرید طلا و سکه همزمان با کاهش قیمت‌ها در این بازار خبر داد و گفت: هر زمان قیمت‌ها در بازار نزولی باشد، تقاضا برای خرید کم می‌شود.

رییس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر تاکید دارد که قیمت جهانی طلا افزایش یافته است ولی به دلیل کاهش قیمت ارز در بازار آزاد، قیمت طلا و سکه سیر نزولی را پیش گرفته‌اند.

گفتنی است، صرافی‌های بانک‌ها قیمت دلار را با کاهش نسبت به نرخ پایانی روز پنجشنبه، 11 هزار و 550 تومان اعلام کرده‌اند. این صرافی‌ها دلار را از مردم با قیمت 11 هزار و 450 تومان خریداری می‌کنند.

قیمت فروش یورو نیز در صرافی‌های بانک‌ها، 13 هزار و 700 تومان اعلام شده است قیمت خرید یورو نیز در این صرافی‌ها 13 هزار و 600 تومان است.

در این رابطه عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با کارآمد خواندن سیاست‌های دولت در کاهش نوسان ارزی در بازار گفت: تعامل دولت و مجلس به کارآمدی هرچه بیشتر سیاست‌های بانک مرکزی کمک کرد.

هادی قوامی، عضو شورای سابق پول و اعتبار با اشاره به وضعیت بازار ارز در روزهای اخیر گفت: اکنون تقریبا نوسان کمی در بازار ارز وجود دارد که البته حاصل مدیریت کارآمد بانک مرکزی و تصمیمات دولت و مجلس در این حوزه است.

نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تعامل دولت و مجلس در خصوص مسائل مختلف اعم از بودجه و همچنین مسائل مربوط به واردات و صادرات می‌تواند در به حداقل رساندن نوسانات و تقریبا کارآمد‌سازی مدیریت بانک مرکزی کمک کند، افزود: در حال حاضر دولت باید با محدودسازی یا به صفر رساندن واردات بدون انتقال ارز، بازار را کنترل کرده و واردات کالاهای اساسی و دارو را با دقت بیشتری انجام دهد تا به این ترتیب ساماندهی بازار رخ دهد.

قوامی با تاکید بر اینکه ارز دولتی باید به دست تولید‌کننده واقعی برسد، تصریح کرد: این نوع سیاست به مدیریت تقاضای ارز انجامیده و می‌تواند کمک‌کننده سازماندهی بازار باشد. وی با بیان اینکه در ارتباط با واردات کالاهای اساسی نیز باید سیاست‌ها تغییر کند، گفت: اگر ما در حمایت‌های معیشتی با کمبود تولید در داخل مواجه هستیم باید حمایت‌ها را به سمت تولیدکننده هدایت کنیم تا به این وسیله ضمن بی‌نیازی از واردات فاصله میان تولید و مصرف را از میان‌برداریم که در این حوزه کاهش تقاضای ارز نیز رخ می‌دهد و محدودیت‌های بانک مرکزی را برای انتقال یا تخصیص ارز کاهش می‌دهد.

این نماینده مردم در مجلس دهم با تاکید بر اینکه یک سری سیاست‌ها می‌تواند به بانک مرکزی کمک کند تا بازار ارز با ثبات‌تر شده و نیازهای کشور بر اساس اولویت‌ها تامین شود، تصریح کرد: البته تشویق به یک سری صادراتی که منتهی به انتقال ارز به داخل می‌شود و صادرکنندگانی که در این وضعیت نقش موثری دارند تا ارز حاصل از صادرات را به نیازهای واقعی اختصاص داده و مازاد آن را در اختیار سامانه نیما بگذارد نیز در ساماندهی ارزی مهم هستند.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی یادآور شد: ساماندهی ارزی در بازار نیازمند مجموعه اقداماتی است که باید از سوی مردم، صادرکنندگان، دولت و مجلس انجام شود.

  پیش‌بینی بازگشت دلار به کانال ۱۰ هزار

همچنین مجیدرضا حریری، نایب‌رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران وچین با اشاره به ایجاد سازوکار مالی ایران و اروپا اینس تکس گفت: هر رخنه‌ای در دیوار تحریم ترامپ موفقیت است و پیش‌بینی می‌کنم دلار به کانال ۱۰ هزار تومان بازگردد.

وی درباره سازوکار مالی ویژه اروپا با ایران موسوم به INSTEX (اینس‌تکس) گفت: هر نوع گشایش و رخنه‌ای در دیوار تحریمی که دونالد ترامپ رییس‌جمهور امریکا برای ایران طراحی کرده، یک موفقیت محسوب می‌شود.

وی با اشاره به مسائل واقعی تجاری، مشکلات داد و ستدها و نقل و انتقالات بانکی گفت: این ساز و کار از نظر روانی نیز بر بازار تاثیر مثبت خواهد گذاشت. نایب‌رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین تصریح کرد: ساز و کار تعریف شده «اینس تکس» که بیشتر نوعی شرکت حسابداری و هابی برای تسویه و مبادله است، حتی اگر بخواهد در سطح غذا و داور با ایران کار کند، گامی به جلو محسوب می‌شود زیرا کشورهای اروپایی طی هشت ماه گذشته حتی یک قدم در این راستا برنداشته بودند.

حریری اعلامیه ثبت اینس تکس در فرانسه را که مدیری آلمانی دارد و انگلیسی‌ها بر روند آن نظارت دارند سیاسی توصیف کرد و افزود: با این حال از نظر تکنیکال، راه‌های قابلیت تعمیم این ساز و کار به سایر صندوق‌های اختصاصی دیگر کشورها وجود دارد.

عضو اتاق بازرگانی تاکید کرد: اگر بتوانیم حلقه‌ای از صندوق‌های اختصاصی دیگر کشورها به ساز و کار «اینس تکس» اروپا تشکیل دهیم، به‌طور حتم شرایط کشور نسبت به چند ماه اخیر بسیار بهتر خواهد شد.

وی با طرح این سوال که در حال حاضر موضوع اصلی این است که با این ساز و کار، تجارت درباره کالاهایی که تحت تحریم یک‌جانبه امریکا قرار دارند، چگونه خواهد بود، اظهار داشت: انتظار اصلی ما این بود که اروپایی‌ها به صراحت موضع خود را درباره تجارت کالاهایی که مشمول تحریم امریکا هستند، اعلام کنند. اگر با این ساز و کار نیز نتوان تحریم امریکا را دور زد، نکته منفی این ساز و کار خواهد بود زیرا که در نهایت ما در تامین کالا و مواد مورد نیاز خود به مشکل می‌خوریم.

نایب‌رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین در عین حال افزود: بازار ارز در ایران طی ماه‌های گذشته علاوه بر شرایط و مشکلات ساختاری و قدیمی اقتصادی، تحت تاثیر فضای روانی نیز بوده است و در صورتی که به درستی مدیریت شود، راه‌اندازی این ساز و کار اثر مثبتی بر بازار خواهد داشت.

حریری ادامه داد: بانک مرکزی در ماه‌های گذشته و از زمان ریاست عبدالناصر همتی نشان داده که به راحتی می‌تواند بر موج‌های مثبت سوار شود و به نظرم این‌بار می‌تواند هوشیارانه‌تر از قبل سوار بر این موج شود.

عضو اتاق بازرگانی گفت: دلار در ۱.۵ ماه گذشته در کانال ۱۰ هزار تومانی ثبات داشت ولی به دلیل تعلل اروپایی‌ها در زمینه این ساز و کار مالی و همچنین تصویب نشدن لوایح مرتبط با FATF افزایش یافت. امیدوار هستیم بتوانیم اثر روانی در بازار ارز را کنترل کنیم. وی افزود پیش بینی من این است که دلار بعد از راه‌اندازی «اینس تکس» به کانال ۱۰ هزار تومان بازگردد.

  ادامه کاهش وابستگی به دلار

از سوی دیگر، وزارت خزانه داری امریکا اعلام کرد که کشورهای جهان تا پایان نوامبر، ۱۰۵ میلیارد دلار از اوراق قرضه در اختیار خود را به فروش رسانده‌اند.

به گزارش اسپوتنیک، چین که بزرگ‌ترین دارنده اوراق قرضه وزارت خزانه‌داری امریکا در جهان است، برای ششمین ماه متوالی، میزان اوراق قرضه در اختیار خود را کاهش داده است؛ به گونه‌ای که حجم اوراق قرضه وزارت خزانه‌داری امریکا که در اختیار این کشور است از ۱.۱۳۸ ترییون دلار در اکتبر ۲۰۱۸ به ۱.۱۲۲ تریلیون دلار در ماه نوامبر کاهش یافته است. این پایین‌ترین سهم چین از اوراق قرضه وزارت خزانه‌داری امریکا از ماه می‌سال گذشته است. چین و ژاپن در حال حاضر بزرگ‌ترین دارندگان این اوراق هستند. میزان اوراق در اختیار ژاپن نیز با ۴۷ میلیارد دلار کاهش به ۱.۰۴ تریلیون دلار رسیده است. توکیو از سال ۲۰۱۴ تاکنون ۱۶ درصد اوراق قرضه در اختیار خود را به فروش رسانده است.

روسیه دیگر کشوری است که به سرعت در حال کاهش حجم اوراق در اختیار خود است؛ به گونه‌ای که حجم این اوراق با ۸۵ درصد کاهش در مقایسه با ژانویه ۲۰۱۸ به ۱۲.۸ میلیارد دلار در ماه نوامبر کاهش یافته است.

طی ۱۲ ماه اخیر بدهی امریکا با ۱.۵ تریلیون دلار افزایش به ۲۲ تریلیون دلار تا پایان ماه ژانویه امسال رسیده است.

  امارات طلاهای ونزوئلا را خرید

همچنین یک شرکت اماراتی اعلام کرد ۳ تن طلا از ونزوئلا خریداری کرده است.

به گزارش رویترز، موسسه نور کپیتالدر بیانیه‌ای اعلام کرد این آخرین خرید طلا از ونزوئلا تا زمانی خواهد بود که این کشور به ثبات نسبی سیاسی برسد و استانداردهای بین‌المللی بر این کشور حکمفرما شود. پیش‌تر رویترز گزارش داده بود ونزوئلا سه تن طلا را به مقصد امارات بارگیری کرده است و این احتمال وجود دارد که در روزهای آینده ۱۵ تن طلای دیگر از این کشور روانه امارات شود.

یک مقام ارشد دولت ونزوئلا اعلام کرد این کشور در نظر دارد تا ماه فوریه ۲۹ تن طلا را به امارات بفروشد تا نقدینگی لازم برای واردات کالاهای اساسی را تامین کند. سه منبع آگاه که خواسته‌اند نام‌شان فاش نشود به رویترز گفته‌اند در اعتراض به تصمیم دولت، دو نفر از مقامات ارشد ونزوئلا که حاضر به امضای قرارداد فروش طلا به امارات نشدند، از سمت خود استعفا دادند.

دولت امریکا که در تلاش برای به رسمیت شناخته شدن خوآن گایدو، رهبر مخالفان ونزوئلا توسط کشورهای جهان است به معامله گران و بانکداران اطلاع داده است که از معامله طلا با دولت فعلی این کشور پرهیز کنند. مارکو روبیو، سناتور امریکایی در توییتی اعلام کرد موسسه نور کپیتال امارات به دنبال خرید طلای بیشتری از ونزوئلا است.

به دنبال تحریم‌های امریکا و ابر تورم که به فروپاشی اقتصاد ونزوئلا منجر شده است، دولت این کشوردر تلاش برای فروش طلاهای خود به منظور تامین ارز برآمده است. فروش گسترده طلاها به افزایش سرعت بی‌ارزش شدن بولیوار، واحد پول ونزوئلا منجر شده است.

طبق آمارهای بانک مرکزی ونزوئلا، این کشور تا پایان ماه نوامبر سال ۲۰۱۸ در انگلیس و ونزوئلا ۱۳۲ تن ذخیره لا داشته است.

 

 

ارسال نظر