رویداد

۱۴۰۰/۰۷/۰۷ - ۰۰:۳۱:۱۲
کد خبر: ۱۸۲۶۰۰

سرنوشت آلمان بعد از مرکل

«آرمین لاشت»، نامزد حزب دموکرات مسیحی آلمان، در نخستین دوره خود برای صدر اعظمی آلمان در معرض از دست دادن منصبی است که «آنگلا مرکل» به مدت ۱۶ سال برای محافظه‌کاران به ارمغان آورد.

به گزارش «بلومبرگ»، «مرکل»، به تازگی و پیش از رقابتی‌ترین انتخابات آلمان در تقریبا ۲ دهه گذشته، برای آخرین بار در کمپین انتخاباتی به «لاشت» ملحق شد تا جانشین احتمالی خود را انتخاب کند. «مرکل»، «لاشت» را به عنوان شخصی معرفی کرد که مانند خود در پناهگاه بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا سیاستی ثابت خواهد داشت. در حالی که رای‌دهندگان تمایل به تغییر را نشان می‌دهند، صدراعظم دیرینه آلمان به دنبال نجات میراث خود است. دهه‌ها حزب محافظه‌کار اتحاد دموکرات مسیحی مرکل به اتفاق حزب اتحاد سوسیال مسیحی در مورد سیاست‌های آلمان تصمیم‌گیری کرده‎اند. «آرمین لاشت» به طبع جانشین مرکل خواهد بود، اما برای جلب حمایت رای‌دهندگان، به ویژه پس از اینکه تصویر او در حال خندیدن در هنگام بازدید از یک شهر سیل‌زده در ماه جولای، منتشر شد، تلاش می‌کند.

شمار هواداران «مارکوس سودر»، رییس باواریا بیشتر از «آرمین لاشت» است، اما بعید به نظر می‌رسد رقیب محافظه‌کارش، نامزدی حزب را به او واگذار کند.

حزب چپ میانه سوسیال دموکرات با محافظه‌کاران در ائتلاف شرکت دارد و در نظرسنجی‌ها از حمایت مساوی با آنان برخوردار است اما یک نظرسنجی در ماه گذشته شانس این حزب را برای نخستین ‌بار طی ۱۵ سال، بیشتر از حزب اتحاد دموکرات مسیحی نشان داد.

«اولاف شولتز»، وزیر دارایی آلمان، نامزد حزب سوسیال دموکرات برای پست صدراعظمی است و در حال حاضر شانس واقعی برای پیروزی را دارد. یکی دیگر از این احزاب، حزب سبز‌هاست؛ تکیه این حزب چپگرا بر تغییرات آب و هوایی و عدالت اجتماعی است و اوایل سال جاری میلادی در نظرسنجی‌ها از سایر احزاب پیشی گرفته بود. «آنالنا بائرباک» رییس این حزب هنوز در دولت نقشی ندارد، اما ممکن است بتواند حزبش را وارد ائتلاف کند. از جمله احزاب دیگری که ممکن است در دولت ائتلافی آینده شرکت داشته باشند می‌توان از دموکرات‌های آزاد لیبرال و سوسیالیست‌های حزب جدید چپ نام برد که در ۲۰۰۷ تاسیس شد. حزب راست افراطی آلترناتیو برای آلمان، در بخش‌های شرقی آلمان از حمایت زیادی برخوردار است، اما احزاب اصلی به دلیل سیاست‌هایش از این حزب فاصله می‌گیرند.

واردات ۸۶ درصد کالاهای اساسی با ارز ۴۲۰۰

از مجموع کالاهای اساسی وارد شده در سال جاری بیش از ۸۶ درصد با ارز ۴۲۰۰ تومانی تامین ارز و وارد شده که البته محدود به هفت قلم است.

به گزارش ایسنا، از سال ۱۳۹۷ که ارز ۴۲۰۰ تومانی به چرخه تجاری آمد تاکنون، هم مجموع واردات ایران کمتر و عمدتا به کالاهای اساسی و کالاهای واسطه‌ای تولید محدود شد و هم به تدریج لیست کالاهای دریافت‌کننده ارز ترجیحی کوتاه‌تر شده است؛ به‌طوری که از مجموع ۲۵ گروه کالای اساسی فقط هفت قلم مشمول ارز ۴۲۰۰ تومانی می‌شود، ولی با این حال حجم بالایی از واردات اقلام اساسی را به خود اختصاص داده است. بررسی آمار تجارت خارجی در نیمه اول سال جاری نشان می‌دهد که در این مدت مجموع واردات و صادرات به ۷۹.۱ میلیون تن به ارزش ۴۵ میلیارد دلار رسیده است که سهم واردات ۱۹.۱ میلیون تن به ارزش ۲۳.۱ میلیارد دلار بوده است. از مجموع واردات صورت گرفته ۱۴.۳ میلیون تن به ارزش ۸.۸ میلیارد دلار کالای اساسی در ۲۵ گروه از گمرکات ترخیص و وارد کشور شده است که این مقدار در مقایسه با نیمه اول سال گذشته از نظر وزنی ۲۱ درصد و ارزش ۵۷ درصد افزایش دارد. اما از ۱۴.۳ میلیون تن کالای اساسی وارد شده از ابتدای امسال تا پایان شهریور ماه، ۱۲.۴ میلیون تن به ارزش بالغ بر ۶.۹ میلیارد دلار با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد شده است که از نظر وزنی ۲۴ درصد و ارزش ۷۹ درصد نسبت به نیمه اول پارسال افزایش یافته است.

بر این اساس، حجم کالای اساسی وارد شده با ارز ۴۲۰۰ تومانی در سال جاری ۶۴.۹ درصد کل واردات از نظر وزن و ۲۹.۸ درصد از لحاظ ارزش در همین مدت است. همچنین کالای اساسی وارد شده با ارز ترجیحی ۸۶.۷ درصد وزن و ۷۸.۴ درصد ارزش کل کالای اساسی ترخیص شده در نیمه ابتدایی سال جاری بوده است. کالاهایی که با ارز ترجیحی وارد می‌شود، محدود به هفت قلم شامل گندم، جو، دانه‌های روغنی، روغن خام، ذرت، کنجاله سویا و بخشی از دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی است. گندم به وزن ۲.۱ میلیون تن و ارزش ۶۹۸.۵ میلیون دلار، ذرت ۴.۳ میلیون تن به ارزشی بیش از ۱.۴ میلیارد دلار، جو ۱.۹ میلیون تن با ۵۷۵.۸ میلیون دلار، دانه‌های روغنی ۱.۵ میلیون تن به ارزش یک میلیارد دلار، روغن خوراکی نیمه جامد، مایع و خام ۱.۱ میلیون تن به ارزشی بیش از ۱.۵ میلیارد دلار و کنجاله سویا با ۱.۲ میلیون تن به ارزشی بالغ بر ۶۸۴.۱ میلیون دلار، شش قلم از کالاهای اساسی مشمول و وارد شده با ارز ۴۲۰۰ در نیمه اول امسال است. همچنین دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی بیش از ۷۰۰۰ تن به ارزشی بالغ ۹۳۳ میلیون دلار در کنار شش قلم دیگر با ارز ترجیحی وارد کشور شده است. اما مانده کالاهای اساسی وارد شده در ۲۵ گروه، با ارز نیمایی بوده که محدود است؛ به گونه‌ای که از ۱۴.۳ میلیون تن کالای اساسی، ۱.۹ میلیون تن به ارزش ۱.۹ میلیارد دلار با ارز نیمایی ترخیص شده است. اقلامی مانند برنج، مرغ، گوشت، شکر، کاغذ، ماشین آلات و تجهیزات خطوط تولید، لاستیک، سموم و کودهای شیمیایی از جمله کالاهای اساسی وارداتی با ارز نیمایی است. کالاهای اساسی وارداتی با ارز نیمایی نسبت به نیمه اول پارسال از نظر وزن هفت و ارزش هشت درصد رشد داشته است.

 

ارسال نظر