اقتصاد کلان

۱۳۹۹/۱۲/۰۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۶۳۱۸

اختصاص 8 میلیارد دلار  ارز 4200 تومانی

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مصوبه‌ای مقرر کردند در سال ١۴٠٠، هشت میلیارد دلار ارز ۴٢٠٠ تومانی به کالاهای اساسی و دارو اختصاص یابد. نمایندگان‌ مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزییات لایحه بودجه ١۴٠٠ با پیشنهاد حجت‌الاسلام حسین‌زاده بحرینی در ردیف ۴ بند ب تبصره یک ماده واحده موافقت کردند که براساس آن، دولت و دستگاه‌های ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری از جمله بانک مرکزی مجاز به تخصیص، فروش، تهاتر یا مبادله منابع ارزی حاصل از صادرات نفت، گاز و میعانات گازی، فرآورده‌های نفتی و گازی (اصلی و فرعی و سایر منابع) به غیر از نرخ سامانه معاملاتی الکترونیکی ETS به جز برای واردات کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی تا سقف ۸ میلیارد دلار نیستند. دولت موظف است بر اساس ارزیابی شرایط اقتصادی، اجتماعی و بین‌المللی کشور نسبت به افزایش تدریجی نرخ ارز ترجیحی موارد فوق‌الذکر تا نرخ سامانه معاملات الکترونیکی ETS اقدام نموده و مابه‌التفاوت منابع وصولی را به ردیف درآمدی شماره ۱۶۰۱۳۶ و جدول شماره ۵ این قانون واریز کند. منابع واریزی از ردیف شماره ۷۱- ۵۳۰۰۰۰ جدول شماره ۹ این قانون صرف تأمین معیشت دارو و تجهیزات پزشکی می‌شود. در جریان بررسی این پیشنهاد محمدباقر قالیباف گفت که منظور از کالاهای اساسی در این پیشنهاد همان نهاده‌های دامی است.

گزارش دیوان محاسبات از اعتبارات کرونایی

عملکرد مبالغ پرداختی از محل صندوق توسعه ملی جهت مقابله با بیماری کووید ۱۹ در دیوان محاسبات کشور مورد بررسی قرار گرفت.

به نقل از دیوان محاسبات کشور، یافته‌های این گزارش تا تاریخ ۲۳ بهمن ماه ۱۳۹۹ نشان می‌دهد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از کل مبلغ اختصاص یافته یک میلیارد یورویی، مبلغ ۷۷۰ میلیون یورو معادل ۱۷ هزار و ۲۹۸ میلیارد تومان از حساب صندوق توسعه ملی برداشت و معادل ریالی آن را به حساب خزانه‌داری کل کشور واریز نموده است.

وضعیت پرداخت‌های انجام شده از محل وجوه مذکور حاکی است مبلغ ۱۴ هزار میلیارد تومان (معادل ۸۵.۹ درصد وجوه پرداختی) به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اختصاص یافته که مبلغ ۱۱.۴ هزار میلیارد تومان آن در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی استان‌ها قرار گرفته است. شایان ذکر است مبلغ ۱۳۸۰ میلیارد تومان جهت خرید لوازم حفاظت فردی، کیت آزمایشگاهی و تجهیزات پزشکی سرمایه‌ای به هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران پرداخت شده که تجهیزات خریداری شده میان دانشگاه‌های علوم پزشکی استان‌ها توزیع شده است. همچنین مبلغی بالغ بر ۱۷۰۰ میلیارد تومان بابت بیمه بیکاری مشمولین سازمان تأمین اجتماعی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اختصاص یافته و بالغ بر ۶۰۰ میلیارد تومان نیز جهت پوشش هزینه‌های درمانی سایر دستگاه‌ها پرداخت شده است.

لازم به ذکر است ۸۶۷ میلیارد تومان از وجوه فوق تا تاریخ مذکور نزد خزانه‌داری کل کشور باقی‌مانده و توزیع نشده است.

متناسب‌سازی حقوق  غیرقابل برگشت است

رییس سازمان برنامه و بودجه کشور تصریح کرد که موضوع همسان‌سازی حقوق بازنشستگان غیر قابل بازگشت است و حتی در دولت بعد نیز ادامه خواهد یافت.

نمایندگان بازنشستگان غیرهیات علمی دانشگاه فرهنگیان و فنی حرفه‌ای در دیداری با رییس سازمان برنامه و بودجه کشور، ضمن تقدیر از وفای به عهد در اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان؛ خواستار تشکیل کارگروهی برای نظارت بر اجرای این موضوع شده و رعایت عدالت در همسان‌سازی حقوق تمامی بازنشستگان شدند. آنها عنوان کردند سفره‌هایشان کوچک شده اما تعداد نفرات دور آن با حضور فرزندان بیکار و نوه‌هایشان بیشتر شده است. محمدباقر نوبخت نیز دراین دیدار با بیان اینکه سازمان برنامه خود را در قبال دغدغه‌های مردم و تجمعات اعتراضی آنها به ویژه بازنشستگان مسوول می‌داند، گفت: اگرچه در دولت یازدهم توانستیم نرخ ارز را ثابت نگه داشته و نرخ تورم را یک رقمی کنیم اما در دولت دوازدهم به جهت تشدید تحریم‌ها و شرایط سخت جنگ اقتصادی، ارزش پول ملی کاهش یافت و از همین رو کوشیدیم با اقداماتی همچون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان، فاصله حقوق آنان با شاغلین را کم کنیم. در هیات دولت نیز مقرر شد که این موضوع کماکان بررسی شود و همه مشکلات اجرایی به تدریج مرتفع و احقاق حق شود تا هیچ احدی از این نظام پرداخت جا نماند. وی اجرای قانون همسان‌سازی حقوق را غیرقابل بازگشت خواند که حتی در دولت بعد هم ادامه خواهد یافت. براساس گزارش سازمان برنامه، معاون رییس‌جمهور افزود: اگرچه مجلس هنوز لایحه دو فوریتی دولت برای این منظور را با گذشت دو ماه اعلام وصول نکرده اما دولت برای اطمینان خاطر بازنشستگان محترم می‌تواند لایحه‌ای برای دایمی کردم اجرای همسان‌سازی حقوق را نیز به مجلس ارایه دهد.

 

ارسال نظر