اراده جدی ایران برای گفت‌وگو با همه کشور‌های منطقه

۱۳۹۸/۰۹/۱۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۸۳۴۴
اراده جدی ایران برای گفت‌وگو  با همه کشور‌های منطقه

گروه ایران|

یوسف بن‌علوی، وزیر امور خارجه عمان روز گذشته در شرایطی با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در محل وزارت امور خارجه دیدار و گفت‌وگو کرد که مجموعه‌ای از موضوعات متنوع منطقه‌ای و بین‌المللی، ضرورت به کارگیری راهبردی معقول برای حل این مشکلات را یادآور می‌سازد. سفری که با توجه به شرایط حساس منطقه‌ای و راهبردی که ایران برای کاهش تعهدات هسته‌ای‌اش تدارک دیده بازتاب‌های فراوانی در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی پیدا کرد و دیدگاه‌های متفاوتی در خصوص چرایی این سفر مطرح شد.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان اما پس از این دیدار توییتی خطاب به کشورهای اروپایی نوشت: «اروپایی‌ها به‌ویژه انگلیس، آلمان و فرانسه و همچنین سوئد که به‌تازگی به «اینستکس» پیوسته است، به جای تهدید ایران یا دادن وعده‌های توخالی روی کاغذ درباره این سازوکار مالی، به کودکان ایرانی مبتلا به «ای‌بی» دارو برسانند.» توئیتی که به نوعی از شکل مذاکرات ظریف و بن علوی در تهران رونمایی می‌کند؛ مذاکراتی که احتمالا از یک طرف حول محور وعده‌های اقتصادی برای ایران در صورت تداوم برجام می‌چرخد و از سوی دیگر مبتنی بر تهدیداتی است که در خصوص کاهش تعهدات هسته‌ای ایران مطرح شده است. در کنار تلاش اروپاییان برای اقناع ایران جهت تداوم اجرای تعهدات برجامی‌اش، موضوع توسعه مناسبات ارتباطی ایران با عربستان یکی دیگر از پرونده‌هایی است که به نظر می‌رسد در جریان این سفر ابعاد و زوایای گوناگون آن تشریح شد.

وزیر امور خارجه در دیدار با یوسف بن علوی اراده ایران برای گفت‌وگو با همه کشور‌های منطقه را جدی خواند و افزود: پویش صلح هرمز در همین راستا ارایه شد.

یوسف بن‌علوی وزیر امور خارجه عمان که در ایران حضور یافته، دیروز با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران دیدار و گفت‌وگو کرد. در این دیدار در خصوص طیف گسترده‌ای از موضوعات دو‌جانبه، مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی گفت‌وگو و تبادل نظر شد. همکاری‌های سیاسی، اقتصادی، علمی و فناوری میان دو کشور در سطوح دو‌جانبه و چند‌جانبه از جمله موضوعات مورد گفت‌وگو بود.

ظریف وزیر امور خارجه ایران در این دیدار با اشاره به نقش خوب و سازنده کشور همسایه عمان، روابط دو کشور را جامع و بسیار خوب توصیف کرد و از گسترش و تعمیق هر چه بیشتر این روابط در همه زمینه‌ها استقبال کرد. ظریف با تاکید بر لزوم کاهش تنش‌ها در منطقه به‌ویژه در یمن افزود: جمهوری اسلامی ایران از هر حرکت و ابتکاری که با حسن‌نیت در راستای کاهش تنش‌ها در منطقه انجام پذیرد استقبال و به آن کمک خواهد کرد. وزیر امور خارجه ایران اراده کشورمان برای گفت‌وگو با همه کشور‌های منطقه را جدی خواند و افزود: پویش صلح هرمز در همین راستا ارایه شد.

یوسف بن‌علوی وزیر امور خارجه عمان نیز در این دیدار شرایط منطقه‌ای را نیازمند گفت‌وگو و تفاهم هر چه بیشتر دانست و افزود: در این زمینه برگزاری یک کنفرانس جامع و فراگیر با حضور همه کشور‌های ذی‌نفع می‌تواند مفید باشد.

  ائتلاف‌های منطقه‌ای بدون دخالت بیگانگان ضامن امنیت پایدار است

بعد از دیدار با ظریف وزیر امور خارجه عمان به دیدار علی شمخانی دبیر شورای امنیت ملی نیز رفت؛ شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ائتلاف‌های منطقه‌ای می‌تواند بدون حضور ودخالت بیگانگان ضامن امنیت پایدار در منطقه باشد.

نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی در دیدار یوسف بن‌علوی وزیر خارجه عمان با وی، با اشاره به تلاش ناکام امریکا برای ایجاد ائتلاف بین‌المللی به بهانه برقراری امنیت در خلیج فارس گفت: تنها ائتلاف‌هایی در منطقه راه گشا، امنیت ساز و پایدار می‌ماند که بیگانگان در آن نفوذ و دخالتی نداشته باشند. وی خاطرنشان کرد: کشوری که به هیچ‌یک از تعهدات خود نه در ارتباط با ایران و نه در مراوده با سایر کشور‌ها پایبند نیست نمی‌تواند قابل اعتماد باشد.

شمخانی ادامه داد: کشور‌هایی که بیشترین سهم را در ایجاد تنش و نا امنی در منطقه داشته‌اند و با به راه‌اندازی جنگ‌های متعدد و گسترش تروریسم، منطقه را به آشوب و نابودی کشاندند؛ هرگز به دنبال ثبات و امنیت خلیج فارس نبوده و صرفا تامین منافع خود و غارت منطقه را دنبال می‌کنند. دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه ادامه جنگ در یمن یکی دیگر از نشانه‌های رویکرد جنگ‌طلبانه و امنیت‌سوز قدرت‌های سلطه‌گر و عوامل منطقه‌ای آنها است، تصریح کرد: ادامه این نسل‌کشی جز در خدمت منافع دشمنان صلح و امنیت منطقه همچون امریکا و اسراییل نیست و عربستان باید با تسلیم در برابر خواست مردم مقاوم یمن بیش از این ثبات و امنیت منطقه را به خطر نیندازد. در این دیدار وزیر خارجه عمان با ابراز خرسندی نسبت به رایزنی مستمر دو کشور در موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی اظهار کرد: تنش در منطقه به نفع هیچ‌یک از کشور‌های حوزه خلیج فارس نبوده و باید از توسعه آن به هر نحو جلوگیری شود. بن‌علوی مواضع اصولی تهران و مسقط در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی را بسیار نزدیک و همگرا عنوان اظهار کرد: روابط گرم و صمیمی دو کشور در ابعاد سیاسی، اقتصادی و بازرگانی می‌تواند با برداشتن گام‌های جدید جهش قابل توجهی داشته باشد. وزیر امور خارجه سلطنت عمان، دستیابی به امنیت پایدار در منطقه را نیازمند توافق و تفاهم مجموعه کشور‌های منطقه و رفع سوءتفاهم‌های موجود عنوان کرد و اظهارداشت: عمان همواره آمادگی دارد از مجموعه ظرفیت‌های خود برای رفع تنش‌های موجود و ایجاد زمینه گفت‌وگوی سازنده میان کشور‌های منطقه بهره بگیرد.

 

 

ارسال نظر