ایجاد امنیت در فضای همکاری‌های اقتصادی

۱۳۹۷/۱۱/۲۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۹۴۳۹

همزمان با افزایش تحرکات ترامپ و چهره‌های تندروی کابینه‌اش برای دمیدن در آتش ایران هراسی، ایران از طریق افزایش دامنه ارتباطی با کشورهای مختلف تلاش می‌کند تا ضمن توسعه مناسبات ارتباطی و اقتصادی این پیام را به افکار عمومی بین‌المللی مخابره کند که ایران آماده توسعه مناسبات همه‌جانبه با جهان پیرامونی است. بر اساس این دستور کار مشخص علی لاریجانی رییس مجلس دهم نیز راهی توکیو می‌شود تا از دل دیدار، گفت‌وگو و مذاکره با رییس و جمعی از اعضای نمایندگان مجلس مشاوران ژاپن راه‌های بهبود مناسبات تجاری و اقتصادی میان 2کشور را مرور کند.  سفری که لاریجانی در بدو ورود به ژاپن در فرودگاه اهداف اصلی آن را گسترش همکاری پارلمانی و تجاری عنوان کرده بود. علی لاریجانی در بدو ورود به فرودگاه هانادا توکیو در جمع خبرنگاران به این نکته اشاره کرد: این سفر به منظور گسترش همکاری‌های پارلمانی میان دو کشور و همچنین رایزنی در مورد مسائلی که مورد علاقه دو کشور به ویژه موضوعاتی مانند مبارزه با تروریسم و ایجاد امنیت در فضای همکاری‌های دو جانبه و اقتصادی صورت گرفته است. رییس مجلس شورای اسلامی افزود: حجم سطح روابط دو کشور در گذشته مطلوب بوده، اما ضروری است زمینه گسترش آن فراهم و افزایش یابد. وی یاد آور شد: بخشی از مذاکرات در مورد گسترش همکاری‌های اقتصادی در زمینه‌های مختلف صنعتی و تجارتی خواهد بود. لاریجانی ادامه داد: روی همکاری‌های دانشگاهی فرهنگی و مذاکره با ایرانیان مقیم تمرکز خواهیم کرد.  رییس مجلس دهم در دیدار با رییس و جمعی از نمایندگان مجلس مشاوران ژاپن گفت: ضروری است میان ایران و ژاپن گام‌های بلندتری برداشته شود.

   مناسبات 90 ساله با ژاپن

لاریجانی در این دیدار با ابراز خرسندی از دیدار رییس مجلس مشاوران گفت: روابط ایران و ژاپن دیرینه بوده و بطور مداوم در حال حاضر که نودمین سال برقراری روابط سیاسی دو کشور سپری می‌شود نیز روابط دوستانه است.

رییس مجلس دهم با بیان اینکه فرصت خوبی است که میان ایران و ژاپن گام‌های بلندتری برداشته شود، افزود: برخی از کشورها ممکن است به دنبال ایجاد اختلال در روابط باشند که نباید اجازه داد. او با یادآوری اینکه در طول تاریخ، تنشی میان ایران و ژاپن به وجود نیامده است، تصریح کرد: علت آن نزدیک بودن فرهنگ دو کشور است. لاریجانی با بیان اینکه در ایران نگاه مثبتی به کشور ژاپن وجود دارد، گفت: در بخش‌های مختلف صنعتی، فنی و تجاری علاقه‌مند به همکاری با شما هستیم.

رییس قوه مقننه کشورمان با تأکید بر اینکه از توسعه روابط تجاری میان دو کشور استقبال می‌کنیم، ادامه داد: زمینه‌های مناسبی برای سرمایه‌گذاری ژاپن در ایران در زمینه‌های مختلف مانند نفت، گاز، پتروشیمی و صنعت داروسازی وجود دارد. او با یادآوری اینکه می‌توان در زمینه روابط بلندمدت میان دو کشور تلاش کرد، ادامه داد: روابط اقتصادی ضروری است پایدار باشد. لاریجانی از تلاش‌های سازنده کشور ژاپن برای تداوم توافق هسته‌ای قدردانی کرد و گفت: تمام کشورهای دنیا نیز این نظر را دارند و چین و روسیه نیز چنین نظری دارند البته باید در این زمینه اقدامات عملی داشت و به چارچوبی دست یافت.

   حمایت ژاپن از توافق هسته ای

در ادامه چوایچی داته رییس مجلس مشاوران ژاپن در دیدار با هیات پارلمانی ایران با بیان اینکه ایران دارای تمدنی بزرگ و غنی و بزرگ‌ترین کشور خاورمیانه است، گفت: ایران با ژاپن روابط دیرینه‌ای داشته و در دیدار اخیر نخست وزیر ما با دکتر روحانی؛ رییس‌جمهور، بیش از پیش فعال‌تر شده است.

وی با بیان اینکه دولت آقای روحانی به دنبال تعاملات سازنده با مجامع بین‌المللی بوده و این مایه خرسندی است، افزود: ژاپن از توافق هسته‌ای حمایت کرده است.

رییس مجلس مشاوران ژاپن ادامه داد: انتظار می‌رود تعامل دو کشور از نظر سیاسی، اقتصادی و فرهنگی افزایش یابد.

چوایچی داته بر ضرورت توسعه روابط پارلمانی تأکید کرد و گفت: امیدواریم این سفر فرصتی برای افزایش تعاملات میان دو کشور را فراهم کند و سفر دو روزه پربار باشد.

رییس مجلس مشاوران ژاپن یادآور شد: تعاملات دو کشور می‌تواند از طریق مبادلات فرهنگی و ورزشی بیش از پیش افزایش یابد و درک متقابل مبنای توسعه دو کشور را شکل دهد. مجلس مشاوران ژاپن مانند مجلس سنا است و قدرت بیشتری از مجلس نمایندگان دارد.

در پایان این مراسم علی لاریجانی و هیات پارلمانی از صحن علنی مجلس مشاوران ژاپن بازدید کردند، سپس رییس مجلس دهم از یک ایستگاه مترو بازدید و با طراحی و چگونگی ساخت ایستگاه‌های چندمنظوره مترو آشنا شد و از آنجا به ایستگاه مونوریل رفت و از کیفیت کارکرد مونوریل چرخدار و میزان استفاده مردم بازدید شد.

 

 

ارسال نظر