ورود سازمان بازرسی به بازار سکه، ارز، مسکن و خودرو

۱۳۹۷/۰۳/۲۸ - ۰۱:۳۵:۲۱
کد خبر: ۱۲۳۷۰۰
ورود سازمان بازرسی به بازار سکه، ارز، مسکن و خودرو

در شرایطی که طی روزهای اخیر نارضایتی‌های گسترده‌یی در خصوص گرانی برخی اقلام مصرفی و تولیدی از سوی مردم و مصرف‌کنندگان مطرح می‌شود، رییس سازمان بازرسی کشور از ورود این سازمان به بازار سکه، ارز، مسکن و خودرو خبر داد و گفت: ان‌شاءالله مردم به زودی نتیجه ورود سازمان بازرسی به این بازارها را احساس می‌کنند.

ناصر سراج در حاشیه امضای تفاهمنامه با رییس سازمان مبارزه با فساد جمهوری آذربایجان اظهار کرد: ما اوایل هر سال برنامه‌های کل سال را برنامه‌ریزی و ابلاغ می‌کنیم. سه نوع برنامه‌ریزی مستمر، فوق‌العاده و موردی داریم. برنامه‌ریزی مستمر ابتدای هر سال ابلاغ می‌شود و برنامه‌ریزی فوق‌العاده نیز بر اساس درخواست مسوولان عالی کشور انجام می‌شود.

او با بیان اینکه امسال بر اساس فرامین مقام معظم رهبری در چهار بازار سکه، خودرو، مسکن و ارز وارد شدیم و اقدامات اساسی انجام دادیم، گفت: ان‌شاءالله مردم نتیجه آن را به زودی احساس می‌کنند. بیش از ۷میلیون و ۶۰۰هزار ثبت‌نام سکه داشتیم که متاسفانه ۵۰نفر ۵درصد از این ثبت‌نام‌ها را در اختیار دارند.

سراج خاطرنشان کرد: این حجم انبوه خرید سکه‌ها قطعا در بازار طلا تاثیر می‌گذارد. در بازار ارز نیز به دقت وارد شدیم و اقدامات خوبی انجام دادیم. در حوزه مسکن نیز ورود کردیم و در عرض یکی، دو ماه قیمت مسکن توسط دلالان بالا رفت که امیدواریم با همکاری وزارت مسکن بتوانیم در این حوزه اقدامات خوبی انجام دهیم.

او با اشاره به ورود این سازمان در بازار خودرو اظهار کرد: وضعیت بازار خودرو نیز تقریبا مانند بازار مسکن بود و پول‌های سرگردان و نقدینگی بیش از حد باعث شد که برخی خودروها حتی تا صد میلیون تومان گران شوند. به عنوان مثال خودرو سوزوکی حدود ١٠٠میلیون تومان، خودرو ٢٠٠٨، ٧٠ الی ٨٠ میلیون تومان و خودرو استپ‌وی حدود ٣٠میلیون تومان گران شد.

 فرآیند کنترل قیمت‌ها

رییس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: در همین ارتباط سازمان ورود و سایت‌های‌شان را بررسی کرد. امیدواریم، بتوانیم ضمن کنترل قیمت‌ها شاهد کاهش قیمت هم باشیم. معتقدیم این قیمت‌ها حبابی است و قیمت واقعی نیست و مصرف‌کنندگان واقعی نیز در این بازارها وجود ندارند و اکثرا دلال‌ها هستند که بازار را ملتهب می‌کنند که امیدواریم با کمک دولت این مشکلات برطرف شود. سراج با اشاره به اینکه روز دوشنبه جلسه ستاد مبارزه با فساد اقتصادی و سازمان بازرسی کل کشور برگزار می‌شود، تصریح کرد: نمایندگان سه قوه در این جلسه حضور دارند و امیدواریم در این جلسه در خصوص ٤ بازار خودرو، مسکن، ارز و سکه تصمیم‌گیری شود.

او به موضوع خودروهای خارجی و گران شدن بیش از حد آن اشاره کرد و گفت: متاسفانه سایت وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) هک شد و حدود ٥ هزار خودرو مدل بالا و گران قیمت وارد کشور شد که از این تعداد حدود ٤هزار خودرو ترخیص و وارد بازار شده است و هزار خودرو همچنان در گمرک است که امیدواریم در این خصوص نیز تصمیم‌گیری شود. رییس سازمان بازرسی کل کشور عنوان کرد: اختلاف قیمت این خودروها به نزدیک نیم‌میلیارد تومان می‌رسد، مانند ولوو و بی‌ام‌و که هیچ یک از این خودروها قیمت واقعی ندارند. امیدواریم با همکاری سه قوه این بازار را کنترل و قیمت‌ها را به قیمت واقعی برسانیم.

 گزارش عملکرد سازمان بازرسی در سال ۹۶

رییس سازمان بازرسی کل کشور عملکرد این سازمان در سال ۹۶ را تشریح کرد.

ناصر سراج در نشستی به مناسبت فرارسیدن هفته قوه قضاییه به عملکرد سال ٩٦ سازمان بازرسی کل کشور اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ٥٤ هزار و ٧٧١ شکایت و اعلامات به سازمان واصل شده که نسبت به سال ٩٥، ١٣درصد افزایش داشته که از این تعداد حدود ٥٠هزار شکایت و اعلام را بررسی و به مبادی ذی‌ربط و شکات اعلام کردیم. او به عملکرد این سازمان در خصوص مناقصات و مزایده‌ها اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ٤١هزار و ٥١٧ثبت اطلاعات اولیه در رابطه با مناقصات و مزایده‌ها در کشور داشتیم که بیشتر اینها را از طریق فضای سایبر کنترل کردیم و ٨ هزار و ٥٩٥ مزایده را به خاطر حجم بالای مناقصات و مزایده‌ها به صورت فیزیکی مورد کنترل قرار دادیم و ٢٥٨مورد هم در خصوص مناقصات درخواست لغو یا تجدیدنظر داشتیم.

به گفته سراج، سازمان بازرسی در سال ٩٦ موفق به انجام ٧٥٨ مورد اصلاح و بهبود امور، ٢٨٨٣نفر محکومیت اداری و انتظامی، ٦٠٠نفر محکومیت کیفری، ٣٠ مورد ابطال مصوبات توسط دیوان عدالت اداری و ٣٨ مورد جلوگیری از تخریب و تصرف اموال و اراضی و تغییر کاربری به ارزش ١٠٠میلیارد و ٦٧٦ میلیون و ٩٩٠هزار ریال به مساحت ٥ میلیون و ٨٣٨ هزار و ٣٦٨ مترمربع شده است. سراج همچنین به اثربخشی‌های مالی سازمان در سال گذشته اشاره کرد و گفت: در سال قبل این سازمان ٣٠ هزار و ٧٠٧ میلیارد ریال کسور مطالبات و انتقال وجوه، ٥٢٨میلیارد ریال و ٩٩هزار یورو استرداد وجوه و اموال و همچنین ٧٢٢میلیارد ریال و ١٦میلیون و ٧٠٠هزار یورو جلوگیری از تضییع اموال داشته است. همچنین این سازمان در سال ٩٦ موفق شد ضمن جلوگیری از یک‌هزار و ٣٧٣میلیارد ریال فرار مالیاتی و ٢٤١میلیارد ریال قاچاق، یک‌هزار و ٥١٤ میلیارد نیز درآمد دولت را افزایش دهد.

 

ارسال نظر