کشورهای پاسیفیک مشتری فرآورده‌های نفتی ایران

۱۳۹۵/۰۷/۲۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۲۹۸۸

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی اعلام کرد: کشورهای حوزه پاسیفیک از جمله چین، ژاپن و همچنین برخی کشورهای اروپایی، مشتری فرآورده‌های نفتی ایران هستند.

عباس کاظمی در گفت‌وگو با شانا با اشاره به صادرات پایدار فرآورده‌های نفتی گفت: امسال برای نخستین بار در تاریخ صنعت نفت به صادرات پایدار روزانه ٤٠٠هزار بشکه فرآورده دست پیدا کردیم.

وی ادامه داد: با وجود این دستاورد بزرگ به دلیل محدودیت بنادر نتوانستیم صادرات این میزان فرآورده را افزایش دهیم، در حالی که امکان صادرات روزانه ٥٠٠هزار بشکه فرآورده نفتی در کشور وجود دارد.

به گفته کاظمی، با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته و توسعه بندر ماهشهر تا پایان امسال به صادرات روزانه ٥٠٠هزار بشکه فرآورده نفتی دست پیدا خواهیم کرد.

وی، گاز، مازوت، سوخت هواپیما و گاز مایع را از فرآورده‌های نفتی صادراتی ایران برشمرد و گفت: امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران مسوولیت این صادرات را برعهده دارد و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، تامین و تسهیل‌کننده این صادرات و انتقال‌دهنده آن به بنادر است. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، با تاکید بر تاثیر برجام در این اتفاق بزرگ «صادرات فرآورده‌های نفتی ایران» گفت: پیش از تحریم نمی‌توانستیم به این میزان صادرات دست پیدا کنیم؛ چراکه مشتریان برای خرید با ما تعامل نداشتند؛ اما هم‌اکنون در بندر ماهشهر شاهد ترافیک نفتکش‌ها هستیم. وی افزود: هم‌اکنون در بندر ماهشهر شاهد ترافیک نفتکش‌هایی هستیم که در دوران پسابرجام برای خرید فرآورده‌های نفتی به ایران آمده‌اند. معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران اعلام کرد: برای نخستین‌بار در صنعت نفت ایران به صادرات پایدار فرآورده‌های نفتی دست پیدا کردیم و برای دریافت ارزی این صادرات هیچ مشکلی وجود ندارد. کاظمی در ادامه از کسب سهم ١٣درصدی ایران از صادرات فرآورده‌های نفتی در خاورمیانه پس از برجام خبرداد.

وی گفت: امروز شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با حضوری پررنگ در بازارهای منطقه‌یی فرآورده‌های نفتی، ضمن صادرات روزانه بیش از ٦٠میلیون لیتر فرآورده‌های نفت‌گاز و نفت کوره، سهمی معادل ١٣,٥درصد از مجموع صادرات فرآورده در منطقه خاورمیانه - که در سال ٢٠١٥ به عدد 9.2میلیون بشکه در روز رسیده است - را به خود اختصاص داده است. به گفته مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، در این رقم، صادرات گاز مایع این شرکت لحاظ نشده است.

وی ادامه داد: تجارت روزانه بیش از ٤٠٠هزار بشکه فرآورده‌های نفتی به چندین بازار هدف مختلف نیازمند دسترسی به سیستم حمل و نقل دریایی و زمینی بین‌المللی، سیستم مالی بین‌المللی و امکانات و تسهیلات بیمه‌یی مورد نیاز و مهم‌تر از همه اعتماد ایجاد شده برای شرکای تجاری کشور در سایه سیاست موفق حل و فصل مساله هسته‌یی است.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر