اما و اگرهای بریتانیا برای ماندن در اتحادیه اروپا

۱۳۹۴/۱۱/۱۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۳۷۷۸۴

گروه جهان

6 سال قبل صحبت درباره خروج از اتحادیه اروپا برای انگلیس از جمله حرف‌های مگویی بود که نباید به زبان می‌آمد، اما امروز شرایط به جایی رسیده است که نخست‌وزیر انگلیس در دیدار با رییس شورای اروپا از بسته پیشنهادی خودش برای ماندن در اتحادیه اروپا پرده‌برداری می‌کند. این دیدار پیش از برگزاری نشست سران اتحادیه اروپا در تاریخ 18 و 19 فوریه برای بریتانیا اهمیت حیاتی دارد چراکه ماندن این کشور در اتحادیه اروپا منوط به قبول این شروط است.

به گزارش فایننشال تایمز، روز گذشته «دونالد تاسک» رییس شورای اروپا با «دیوید کامرون» نخست وزیر انگلیس دیدار کرد. به گفته سخنگوی نخست وزیر انگلیس، این دیدارها برای بررسی بسته پیشنهادی این کشور برای اصلاح برخی قوانین اتحادیه اروپا در «داونینگ استریت» برگزار شده است. پذیرش این بسته پیشنهادی به منزله تجدید نظر بریتانیا برای ماندن در اتحادیه اروپاست.

نخست‌وزیر انگلیس اواخر سال گذشته پس از نشست رهبران اروپایی در بروکسل گفته بود: «من معتقدم سال2016 میلادی، سالی خواهد بود که ما دستاوردی حیاتی خواهیم داشت و آن تغییر اساسی رابطه انگلیس با اتحادیه اروپا خواهد بود و درنهایت به دل‌نگرانی‌های مردم درباره عضویت ما در اتحادیه اروپا رسیدگی خواهد شد. بعد از آن این مردم انگلیس هستند که در مورد ادامه حضور کشورشان در اتحادیه اروپا یا خروج از این اتحادیه، تصمیم خواهند گرفت.»

دیوید کامرون پیش از این وعده داده بود که تا پایان سال2017 میلادی عضویت کشورش را در اتحادیه اروپا به همه‌پرسی بگذارد، اما او پیش از انجام این همه‌پرسی قصد دارد اصلاحات مورد نظرش انجام شود تا بتواند با دلایل کافی برای ماندن در اتحادیه اروپا تبلیغ کند. او برای نخستین بار در سال2013 میلادی اعلام کرد که تنها در صورتی از ادامه عضویت انگلیس در اتحادیه اروپا حمایت خواهد کرد که شرایط مربوط به عضویت این کشور در این نهاد تغییر کند.

در عین حال نتایج نظرسنجی موسسه پژوهشی «کومرس» که با همکاری روزنامه دیلی میل انجام شد، نشان داد که 54درصد از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی در صورت برگزاری همه‌پرسی درباره ادامه عضویت کشورشان در اتحادیه اروپا، با این موضوع موافق هستند. در این نظرسنجی که 22 تا 24 ژانویه انجام شد، 1006 انگلیسی شرکت داشتند. براساس نتایج این نظرسنجی 36درصد انگلیسی‌ها اعلام کردند که با خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا موافقند و در عین حال 10درصد از شرکت‌کنندگان گفتند که در این باره تصمیمی نگرفته‌اند. نتایج این نظرسنجی همچنین نشان داد، حدود یک‌سوم انگلیسی‌ها معتقدند که امنیت ملی این کشور در چارچوب اتحادیه اروپا بهتر تامین می‌شود. حدود 44درصد از انگلیسی‌هایی که در این نظرسنجی شرکت کردند، معتقدند که اقتصاد کشورشان از حضور در اتحادیه اروپا نفع می‌برد و 23درصد نیز بر این باورند که در صورت خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، اقتصاد این کشور وضعیت بهتری خواهد داشت.


4راه‌حل انگلیسی

بسته پیشنهادی ارائه شده از سوی بریتانیا حاوی اصلاحات چهارگانه‌یی است که طی دو روز یک‌شنبه و دوشنبه مورد بحث و بررسی این دو مقام قرار گرفته است. «تعریف مجدد روابط میان اعضای منطقه یورو و کشورهای غیر عضو این منطقه»، «حرکت به سمت رقابت‌پذیری اقتصادی»، «حاکمیت ملی و وحدت اروپا»، «تجدیدنظر در یارانه‌های اجتماعی برای پناهجویان اروپایی و آزادی تردد» 4پیشنهاد اصلاحی هستند که انگلیس به اتحادیه اروپا ارائه داده است. کامرون پس از دیدارش با رییس شورای اروپا با انتشار یادداشتی در صفحه توییترش گفت که «دیدار خوبی» با تاسک داشته و در جریان آن توافق شده است که قبل از انتشار بسته پیشنهادی انگلیس مذاکراتی میان دو طرف صورت گیرد.

انگلیس که در سال 1973 میلادی به اتحادیه اروپا پیوسته در حال حاضر به دنبال اصلاحات مورد نظرش ازجمله قوانین مهاجرت در این اتحادیه است. اصلاح سیستم پرداخت رفاهی به کارگران مهاجر اروپایی یکی از مهم‌ترین تقاضاهای جنجالی انگلیس در مذاکرات مجدد با اتحادیه اروپا به شمار می‌رود.

دونالد تاسک نیز پس از دیدارش با کامرون در مطلبی که روی صفحه توییترش منتشر کرد، گفت: در ارتباط با مذاکرات مجدد برای بازتعریف روابط لندن با اتحادیه اروپا هنوز توافقی صورت نگرفته است. کامرون در این دیدار خواستار اختیارات و قدرت بیشتر برای محدود کردن شمار مهاجران از اتحادیه اروپا به انگلیس شده است. به گفته سخنگوی نخست‌وزیری انگلیس قبل از انتشار این بسته پیشنهادی، قرار است مجددا مذاکراتی میان لندن و اتحادیه اروپا صورت گیرد. پیشرفت‌های زیادی از زمان دیدار کامرون با

«ژان کلود یونکر» و «مارتین شولتز» روسای کمیسیون و پارلمان اروپا در بروکسل صورت گرفته است، اما هنوز کارهای بیشتری باید انجام شود.

به گزارش شبکه اسکای‌نیوز، پس از پایان دیدار کامرون و تاسک، تیم مذاکره‌کننده اتحادیه اروپا همچنان در ساختمان نخست‌وزیری انگلیس برای ادامه مذاکرات مانده‌اند. به گفته این منابع، کامرون در این دیدار تاکید داشت که طرح پیشنهادی «ترمز اضطراری» باید قاطعانه‌تر اجرا شود و انگلیس باید قدرت و اختیارات بیشتری برای محدود کردن مهاجرت از کشورهای اروپایی داشته باشد. انگلیس از اتحادیه اروپا خواسته است تا مهاجران اروپایی که وارد این کشور می‌شوند، حداقل 4سال برای دریافت پرداخت‌های رفاهی منتظر بمانند. دیوید کامرون در همین حال تصریح کرده است که امنیت اقتصادی و ملی انگلیس با ادامه حضور در اتحادیه اروپای اصلاح شده بهتر تامین خواهد شد.


نگرانی‌های فرانسه از ترمز اضطراری

همزمان با تلاش‌های کامرون برای برقراری امنیت بیشتر برای انگلیس «فرانسوا اولاند» رییس‌جمهور فرانسه آشکارا نشان داده که از نشست‌های پشت‌پرده در خصوص هرگونه تضمین حق وتو برای انگلیس در اتحادیه اروپا مخالف است.

به گزارش نشریه فایننشال تایمز، پس از پایان این دیدار دوجانبه وظیفه جدید سران اتحادیه اروپا در از میان بردن نگرانی‌های فرانسه درباره تصمیم بریتانیا برای کشورهایی است که عضو اتحادیه اروپا نیستند. نگرانی‌های فرانسه پس از آن بالا گرفت که کمیسیون اروپا اعلام کرد با برقراری طرح «ترمز اضطراری» بریتانیا موافقت خواهد کرد. با این حال دفتر نخست وزیری انگلیس اعلام کرده که «هیچ معامله‌یی انجام نشده و تنها راه‌حل باقی‌مانده، کار سخت روی طرح‌های پیشنهادی‌ است.» مقامات فرانسوی هم در این مدت بیکار ننشستند و با فرستادن یک پیام محرمانه به بروکسل و برلین، دو خط قرمز جدید را برای عدم مخالفت در اتحادیه اروپا مطرح کردند: یکی از این خطوط ندادن حق و حقوق جدی به کشورهای غیراروپایی برای عضویت و دیگری ایجاد نکردن حق وتو به بهانه ادغام یا مدیریت شرایط اضطراری است.

با این حال اخبار تایید نشده‌یی در زمینه «دستیابی به موفقیت قابل توجه در زمینه مهاجرت وجود دارد.» این مساله ثابت می‌کند که طرح ترمز اضطراری بریتانیا در مورد مهاجران به زودی در جلسه بعدی اتحادیه اروپا به رأی گذاشته خواهد شد. با وجود آنکه هنوز جزییاتی از این طرح آشکار نشده است به نظر می‌رسد تنها دلیل تلاش اتحادیه اروپا برای مطرح کردن این خواسته، خریدن زمان برای جلوگیری از خروج بریتانیا از این اتحادیه است.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر