رکورد ورشکستگی شرکتی به هنگ‌کنگ رسید

۱۳۹۵/۱۰/۱۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۸۵۶۰

گروه گوناگون این روزها اخبار زیادی از بحران‌ اقتصادی در جهان به گوش می‌رسد. این بحران بسیاری از کشورها را تحت‌تاثیر قرار داده و نوسان‌های بسیاری را ایجاد کرده است. این بحران حالا گریبان بسیاری از اقتصادهای بزرگ و کوچک را گرفته است. تاثیر اصلی این بحران، ‌کاهش میزان نقدینگی در سیستم بانکی کشورهاست. هر چند که تبعات آن تنها به یک مورد، ختم نمی‌شود.

با پایان یافتن سال 2016، گزارش‌های زیادی از اوضاع اقتصادی جهان منتشر شده است. یکی از این گزارش‌ها، به آمار ورشکستگی شرکت‌ها در کشورهای مختلف پرداخته است. در این گزارش به تعداد شرکت‌های تعطیل‌شده، اشاره شده و آنها را به تفکیک کمترین و بیشترین میزان ورشکستگی روی نمودار برده است.

آن‌طور که در این گزارش آمده، بیشترین رکورد ورشکستگی شرکت‌ها در امریکا به ثبت رسیده است. این کشور در سه ماهه منتهی به سپتامبر 2016 چیزی حدود 24 هزار و 457 شرکت را با تعطیلی روبه‌رو کرده است. هرچند که این آمار، فصلی است و در آمار ماهانه، هنگ‌کنگ بیشترین رقم را دراختیار دارد. اقتصاد هنگ‌کنگ، یک اقتصاد پویاست و این کشور از مهم‌ترین مراکز اقتصادی دنیا به‌‌شمار می‌رود اما بیشترین آمار تعطیلی شرکت‌ها در میان کشورهای مختلف را دارد. هنگ‌کنگ در ماه اکتبر شاهد تعطیلی 6 هزار و 460 شرکت بوده است. هرچند که در مقایسه با ماه گذشته تعداد کمتری از شرکت‌ها با ورشکستگی روبه‌رو شده‌اند. بیشترین رکورد ورشکستگی در این کشور 16 هزار و 200شرکت و کمترین عدد ثبت ‌شده، 409شرکت بوده است.

کشور دیگر مورد بررسی، تایوان است. این کشور در ماه نوامبر 2016، تعطیلی حدود 2 هزار و 132شرکت را تجربه کرده است. این کشور در مقایسه با ماه‌ قبل، شاهد ورشکستگی شرکت‌های بیشتری بوده است. در تایوان بالاترین عددی که برای ورشکستگی به ثبت رسیده 7هزار و 810 و کمترین تعداد آن یک‌هزار و 250 شرکت بوده است. هرچند که تعداد شرکت‌های ورشکست شده در تایوان اختلاف زیادی با هنگ‌کنگ دارد اما این کشور بازهم در میان کشورهایی است که بیشترین آمار تعطیلی شرکت‌ها را داشته‌اند.

در سالی که گذشت، اخبار زیادی مبنی بر افزایش صادرات آلمان و رشد اقتصادی این کشور به گوش رسید. اما باوجود این اخبار، نام آلمان در لیست کشورهایی قرار دارد که بیشترین ورشستگی شرکت‌ها را در سال 2016 داشته‌اند. در این کشور یک‌هزار و 789 شرکت در ماه آگوست تعطیل شده‌اند که این تعداد نسبت به ماه قبل، کاهش داشته است. بیشترین رقمی که برای ورشکستگی در این کشور ثبت شده، 3 هزار و 755 و کمترین آن، 416شرکت بوده است.

طبق گزارش‌های به ‌دست آمده رشد اقتصادی ترکیه در سالی که گذشت، بیش از انتظار بازار بود و به 4درصد رسید. با اینکه اقتصاد کلان ترکیه تا حدی رو به رشد است اما دست‌اندرکاران اقتصاد خرد در این کشور نگران روند اقتصادی هستند. آن‌طور که گزارش ورشکستگی شرکت‌ها هم نشان می‌دهد، این کشور در سال 2016 با افزایش تعطیلی شرکت‌ها روبه‌رو بوده است. در نوامبر 2016، نزدیک به یک‌هزار و 167شرکت در این کشور تعطیل شد. بیشترین ثبت ورشکستگی در ترکیه، حدود 3هزار و 113 و کمترین آن 11 شرکت در ماه بوده است.

ژاپن در شرایطی نامطلوب توانست خود را به عنوان یکی از قدرت‌های اقتصادی جهان تثبیت کند. این کشور معمولا در تولید ناخالص داخلی از قدرت‌های برتر جهان بوده است. ژاپن در نوامبر 2016، شاهد ورشکستگی 693 شرکت بوده است. این تعداد ثبت شده نسبت به ماه قبل خود افزایش نیز داشته است. در این کشور کمترین تعداد ثبت ورشکستگی 6 و بیشترین تعداد یک هزار و 965 شرکت در ماه بوده است.

همان‌طور که اشاره شد، بحران‌های اقتصادی قدرت خرید را کاهش داده و بازار را لبریز از کالاهایی می‌کند که مردم توان خرید آنها را ندارند. این معضل در طول زمان منجر به تعطیلی شرکت‌ها شده و در چرخه اقتصادی اختلال ایجاد می‌کند. طبق نظر کارشناسان، فاجعه‌یی که از ورشکستگی شرکت‌ها و به‌هم خوردن بازار در کشورها به وجود می‌آید به‌مراتب ویرانگرتر از سوانح طبیعی خواهد بود.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر