تارنمای خبری «کونکسیون» فرانسه گزارش داد که مردم این کشور سالانه 10میلیون تن مواد غذایی به ارزش 16میلیارد یورو (بیش از 62 تریلیون تومان) را دور میریزند. کونکسیون براساس آمار آژانس محیط زیست فرانسه نوشت که هر مصرفکننده فرانسوی سالانه به طور متوسط 29کیلوگرم مواد غذایی به ارزش 108یورو را دور میریزد. علاوه بر این پژوهشگران معتقدند که سه درصد از گازهای گلخانهیی فرانسه را این مواد غذایی دور ریخته شده، تولید میکنند. براساس پژوهش آژانس مذکور، مصرفکنندگان با سهمی 45درصدی بیشترین اسراف را در زنجیره تامین مواد غذایی انجام میدهند. 13درصد مواد غذایی در جریان تولید، 14درصد آن در زمان فرآوری و 28درصد هنگام توزیع هدر میرود. میوه و سبزیجات بیشترین مواد غذایی هستند که به هدر میروند. این محصولات در مرحله بهرهبرداری آسیب میبینند و پیش از آنکه به مرحله فروش برسند به دور ریخته میشوند. بیشتر محصولات حیوانی را مصرفکنندگان دور میریزند و توزیعکنندگان بیشتر گندم را هدر داده و سیب زمینی بیشترین سهم را در هدررفت مرحله فرآوری به خود اختصاص میدهد. این میزان مواد غذایی دور ریخته شده در فرانسه میتواند سالانه 10میلیون نفر را تغذیه کند، این درحالی است که درحال حاضر 6 میلیون فرانسوی نمیتوانند از پس تامین هزینه یک رژیم غذایی سالم برآیند. گزارش سال گذشته آژانس محیط زیست فرانسه موجب شد تا قانونی تصویب شود که براساس آن سوپرمارکتها موظفند مواد غذایی مازاد خود را به موسسات خیریه ببخشند. این درحالی است که براساس گفتههای پیشین بیژن بیدآباد، اقتصاددان ایرانی به طور کلی ضایعات در فرآیندهای تولید به دلیل ضعف تکنولوژی و مدیریت تولید و انبار و فروش و نبودن تجهیزات فراوری و نگهداری و سردخانهیی و حمل مناسب برای بستهبندی و ذخیره و عرضه به بازارهای مصرف صورت میگیرد و شیوههای مصرف غلط توسط مصرفکنندگان و تبدیل مواد غذایی به عنوان بخشی از زبالههای خانگی، مهمترین بخشهای اتلاف غذا در سطح جهان است. در عین حال طبق آمار سالانه سازمان ملل متحد، تعداد گرسنگان جهان در ۲۵سال گذشته 216میلیون نفر کاسته شده و به ۷۹۵میلیون نفر رسیده اما رقم همچنان بالاست. هر چند هنوز 12.9درصد از مردم کشورهای درحال توسعه از سوءتغذیه رنج میبرند اما این رقم نسبت به ربع قرن پیش که 23.3درصد بود، کاهش داشته است.