فرانسه با تصویب قانونی، دور ریختن غذاهای فروشنرفتهیی را که همچنان قابل استفاده هستند از سوی فروشگاههای بزرگ
ممنوع میکند.
به موجب این قانون که باید مورد تصویب نهایی سنای این کشور قرار گیرد، رستورانهای بزرگتر از 400مترمربع باید از ماه جولای 2016میلادی غذاهای فروخته نشده و قابل استفاده خود را در اختیار موسسات خیریه و رستورانهای عام المنفعه قرار دهند. پیشنویس این قانون میگوید: مواد غذایی فروش نرفته و قابل مصرف باید به سازمانهای خیریه اهدا شود یا برای استفاده به عنوان غذای حیوانات یا کود کشاورزی اختصاص یابد. مجازات مخالفت با این قانون به حداکثر 2سال زندان و جریمه مالی 75هزار یورو (66 هزار دلار) میرسد.
بنابر آمار رسمی هر فرد سالانه 20کیلو غذا را در این کشور دور میریزد که هزینهیی بین 12 تا 20 میلیارد یورو برای این کشور در بر دارد. این در حالی است که «ژاک کرسر»، عضو فدراسیون تجارت و توزیع در فرانسه میگوید: این قانون اشکال دارد چون فروشگاههای بزرگ تنها مسوول 5درصد از کل هدر رفتن غذا هستند. بخش عمده این هرزرفت در خانهها، رستورانهای سازمانی مانند رستورانهای مدرسهها و ادارهها صورت میگیرد. اتحادیه اروپا به اعضای خود پیشنهاد کرده است که راهکارهایی برای پیشگیری از هدر رفتن غذا تدارک ببینند. راهکارهایی که بتواند تا سال 2025میلادی میزان دورریز خوراکیها را دستکم تا 30درصد کاهش دهد. آلمان نخستین کشوری بود که در اروپا چنین طرحی را با عنوان «بهتر از آنکه دور ریخته شود» در سال 2012 به معرض اجرا گذاشت. این کشور همچنین در تقسیم غذای دورریز اما قابل مصرف رستورانها و فروشگاههای بزرگ به وسیله اینترنت پیش روست. اما مساله بعدی تدارک دیدن ساختار توزیع این غذاهاست. این قانون برای تایید نهایی نیازمند رایگیری در مجالس نمایندگان و سنای فرانسه است.