اخبار بورس

۱۳۹۶/۰۱/۲۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۶۳۹۷۹

حذف واسطه‌های کیف به دست

مدیرعامل بورس کالای ایران از راه‌اندازی بازار مشتقه زعفران در آینده نزدیک خبر داد و گفت: واسطه‌های کیف به دست، زعفران ایرانی را به قیمت ناچیز از کشاورز می‌خرند و به سایر کشورها ارسال می‌کنند.

به گزارش «تعادل» حامد سلطانی‌نژاد در نشست خبری دیروز خود با خبرنگاران، ارزش کل بازار سرمایه را 195.5هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: ارزش محصولات صنعتی و معدنی ۴۲درصد از محصولات بورس کالا را در سال ۹۵ شامل شد، ضمن اینکه محصولات کشاورزی نیز ۸درصد از کل بازار بورس کالای ایران را به خود اختصاص داده است.

مدیرعامل بورس کالای ایران با اشاره به معاملات سلف و نقش آن در تامین مالی کوتاه‌مدت افزود: شاهد تامین مالی 15هزار و 700میلیارد تومانی سلف برای صنایع مختلف بودیم، همچنین بازار نقدی ۵۸ درصد و سلف نیز ۴۲ درصد از معاملات بورس کالا را به خود اختصاص می‌دهند.

وی تصریح کرد: عمده تامین مالی در محصولات صنعتی و معدنی با سهم ۷۴درصدی صورت گرفته و محصولات پتروشیمی و کشاورزی در رتبه بعدی تامین مالی از طریق اوراق سلف قرار دارند. در عین حال در حوزه سلف موازی، سال ۹۵ شاهد تامین مالی ۳۱۸۰میلیارد تومانی با استفاده از ابزار سلف موازی در بورس کالای ایران بودیم که نسبت به سال ۹۴ رشد ۴۵۷ درصدی را تجربه می‌کند.

سلطانی‌نژاد گفت: معاملات گواهی سپرده به عنوان یک ابزار جدید در بازار، امکان معاملات مستمر را به وجود می‌آورد که در این راستا، معاملات ذرت و جو رکورد خوبی از معاملات گواهی سپرده در سال گذشته به جای گذاشته‌اند که امیدواریم این رقم افزایش یابد.

وی اظهار داشت: برای اینکه بتوانیم تبدیل به مرجعیت قیمتی در بازار کالاها شویم، باید بازار مشتقه قوی داشته باشیم که لازمه آن نیز بازار نقد مستمر است؛ در این حالت باید از گواهی سپرده به خوبی استفاده کرد تا معاملات مستمر اوراق بهادار مبتنی بر کالا را داشته و فرآیند کشف قیمت در بازار نقد را با استفاده از گواهی سپرده مدیریت کنیم.

سلطانی‌نژاد با بیان اینکه تنها زمانی که ارزش معاملات مشتقه بالاتر از معاملات نقدی بوده، سال ۹۱ بوده خاطرنشان کرد: در سال ۹۱ بخشی از رشد را می‌توان در قالب تورم تعبیر کرد، ولی در سال ۹۵ با وجود اینکه شاهد تورم بالا نبودیم، ولی بازار مالی کشور رشد قابل توجهی را به خود اختصاص داده است.

وی با تحلیل ارزش معاملات قراردادهای آتی نیز تصریح کرد: رکورد ارزش معاملات در این حوزه شکسته شده که به عدد ۳۹هزار میلیارد تومان در معاملات مشتقه بورس کالای ایران رسیدیم. در این میان، بورس کالای ایران سهم ۴۲درصدی را از کل ارزش معاملات بازار سرمایه در سال ۹۵ به دست آورد.

مدیرعامل بورس کالا خاطرنشان کرد: در حوزه محصولات ذرت و جو فهرست ۸۵هزار نفری در حوزه گندم و جو را داریم که در فرآیند قیمت تضمینی شرکت کرده و محصول خود را در مکانیسم بورس کالا به فروش رساندند و مابه‌التفاوت قیمت رقابتی و قیمت حمایتی را با توجه به ساز و کار تعریف شده از سوی بورس تجربه کرد. بر این اساس ۸۵ انبار در حوزه کشاورزی پذیرش شده است که این یکی از راهکارهای توسعه بورس‌های کالایی به‌شمار می‌رود.

سلطانی‌نژاد از راه‌اندازی بازار مشتقه زعفران در آینده نزدیک خبر داد و گفت: واسطه‌های کیف به دست، زعفران ایرانی را به قیمت نازل از کشاورزان خریداری کرده و به سایر کشورهای همسایه ارسال می‌کنند.

وی اظهار داشت: در بازار فیزیکی بیشتر از ۴۲۲تن محصول گندم مورد معامله قرار گرفته است، همچنین جوجه یک‌روزه که نقش موثری در قیمت مرغ در کشور دارد، نیز قرار است در بورس کالا مورد معامله قرار گیرد.


طرح‌های سرمایه‌گذاری صندوق‌های جسورانه

مدیر سابق اداره نظارت بر بازارهای سازمان بورس با بیان اینکه چند طرح مخاطره‌پذیر برای سرمایه‌گذاری صندوق‌های جسورانه در مرحله نهایی هستند، گفت: از زمان عقد تفاهمنامه با معاونت علمی فناوری ریاست‌جمهوری مجوز یک شرکت دانش‌بنیان برای حضور در بازار سرمایه اخذ شد.

به گزارش «تعادل» محمودرضا خواجه‌نصیری با اشاره به تسهیل فرآیند حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در بازار سرمایه در گفت‌وگو با ایلنا اظهار داشت: تاکنون اقدامات موثری در این زمینه انجام شده است و شرکت تامین سرمایه آرمان از زمان عقد تفاهمنامه همکاری میان معاونت علمی- فناوری ریاست‌جمهوری اقدامات مطلوبی در حوزه‌های فناوری اطلاعات و ‌های‌تک انجام داده است.

وی تاکید کرد: فرآیند پذیرش شرکت‌ها در این زمانه طولانی است اما در این مدت مجوز فعالیت یک شرکت اخذ شده است.

وی از نهایی شدن فرآیند ارزیابی چندین طرح مخاطره‌پذیر برای سرمایه‌گذاری صندوق‌های جسورانه خبر داد و گفت: در حال حاضر فرآیند ارزیابی این طرح‌های ریسک‌پذیر به مرحله نهایی رسیده و تا دو ماه آینده نتایج اعلام می‌شود.

مدیر سابق اداره نظارت بر بازارهای سازمان بورس همچنین با تاکید بر اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در سال جاری گفت: توسعه و گسترش فعالیت‌های صندوق‌های جسورانه از جمله اقدامات قابل توجهی بوده که در راستای توسعه صنعت دانش‌بنیان و اشتغالزایی صورت گرفته است.

خواجه‌نصیری با بیان اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان نقش چشمگیری در ارتقای نوآوری تولیدات محصولات جدید بهبود فرآیند تولید و در نهایت توسعه اقتصادی دارند، گفت: افزایش تعامل شرکت‌های دانش‌بنیان و بازار سرمایه علاوه بر تامین مالی مورد نیاز این شرکت‌ها شرایط تامین مالی آنها را پایدارتر می‌کند.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر