مدیران 3 بانک بورسی به شورای حقوقی بورس فراخوانده شدند

۱۳۹۵/۱۱/۲۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۶۰۸۰۶

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: اسامی هیات‌مدیره شرکت‌هایی که اطلاعات مخدوش به سهام‌داران بدهند، در سایت سازمان بورس قرار داده می‌شود.

به گزارش «تعادل»، شاپور محمدی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران، با بیان اینکه مدیران عامل 3بانک بزرگ بورسی ملت، تجارت و صادرات با اتفاقاتی که در خصوص وضعیت سهام آنها و همچنین ضرردهی سهام‌داران‌شان رخ داده، به شورای حقوقی سازمان بورس فراخوانده شده‌اند، اظهار کرد: در این هیات، جلساتی با مدیران این بانک‌ها برگزار شد و آنها نیز توضیحاتی ارائه دادند.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به این پرسش که آیا این مدیران در شورای حقوقی بازار سرمایه متخلف شناخته شده‌اند یا خیر؟ تصریح کرد: هنوز بررسی وضعیت این بانک‌ها و علت زیان‌دهی سهام‌داران به پایان نرسیده است؛ ضمن اینکه برخی مسائل اتفاق افتاده درخصوص صورت‌های مالی بانک‌های بورسی، خارج از اختیار مدیران عامل بانک‌ها بوده است.

وی همچنین در نشست کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران هم با تاکید بر لزوم سودآور شدن شرکت‌های بورسی و تمرکز سازمان بورس بر عملیاتی شدن این برنامه، ادامه داد: راه‌اندازی صندوق ثبات بازار سرمایه که قانون آن را مکلف کرده در دستور کار سازمان بورس قرار دارد تا وظیفه نقد‌شوندگی بازار سرمایه را به خوبی ایفا کند.

سخنگوی سازمان بورس، با بیان اینکه برخی مدیران شرکت‌های بورسی حاضر به ارائه اطلاعات شفاف شرکت‌های تحت مدیریت خود نیستند، خاطرنشان کرد: اگر این روال ادامه یابد، نام مدیرعامل، اعضای هیات‌مدیره و بازرس آن شرکت‌ها را در سایت سازمان بورس قرار داده و به مردم و سهام‌داران اعلام می‌کنیم این شرکت‌ها حاضر به ارائه اطلاعات شرکت و شفاف‌سازی نیستند.

وی با تاکید بر بررسی تخلفات مدیران شرکت‌های بورسی که اصل شفافیت را رعایت نمی‌کنند، اظهار داشت: اگر مدیری عامدانه اطلاعات را در اختیار قرار ندهد یا اطلاعات مخدوش به سهام‌داران بدهد، به کمیته تخلفات سازمان بورس فراخوانده می‌شود و حتی اگر لازم باشد، برخوردها، رنگ و بوی قضایی هم خواهد گرفت. محمدی با بیان اینکه باید بانکداری ایران سودآور شود و از پرداخت تسهیلات تکلیفی دوری کند، گفت: اینکه بانک‌ها به سپرده‌های مردم سودهای بالا بدهند، سپس به برخی افرادی که سفارش شده‌اند تسهیلات سنگین با سودهای پایین بدهند و درنتیجه سهام‌داران ضرر بدهند، نامش بانکداری نیست.

وی درباره اوراق اسناد خزانه و سود بالایی که این اوراق به خریداران می‌دهد، بیان کرد: ما حاضریم برای میزان خرید و فروش اوراق بدهی و تعداد برگه‌های قابل خرید و فروش، سقف تعیین کنیم. اگرچه نرخ اوراق بدهی بر افزایش مجدد سود سپرده‌ها از سوی بانک‌ها اثر گذاشته، اما تمام تقصیرها به گردن بازار سرمایه نیست. نمی‌توانیم بگوییم یک تریلیارد تومان سپرده و نقدینگی بازیچه تنها چندهزار میلیارد تومان برگه بدهی و اسناد خزانه شده است. البته من معتقدم باید به جای خرید و فروش برگه‌های بدهی در بازار سرمایه، «سهام» معامله شود.

ضمن اینکه به‌شدت به این موضوع پایبندم که تا پایان امسال هیچ برگه دیگری جز اسناد خزانه اسلامی «آموزش و پرورش» و «سلامت» منتشر نشود که مجموع آنها نیز تنها 3 هزار میلیارد تومان است و اثر چندانی بر تشدید رکود تولید نخواهد داشت؛ پس از آنها هیچ برگه دیگری منتشر نخواهد شد. متاسفانه دولت دارد از اسناد خزانه به جای اینکه برای تقویت اقتصادی بنگاه‌ها استفاده کند، کسری بودجه خود را جبران می‌کند.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر