آثار توافق بر اقتصاد کشور و 3 اولویت اصلی بازار سرمایه

۱۳۹۴/۰۴/۲۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۲۴۵۶۸


به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، محمد فطانت، درباره آثار توافق تاریخی بر اقتصاد ایران و برنامه‌های سازمان بورس برای آینده بازار سرمایه اظهار داشت: طبق تحلیل‌های معتبر داخلی و خارجی مانند موسسه گلدمن ساکس، اقتصاد ایران بعد از نهایی شدن لغو تحریم‌ها بالاترین رشد دنیا را به خود خواهد دید. چرا که بر همگان عیان و واضح است که این کشور پهناور و دارای ذخایر غنی چه ظرفیت‌هایی داشته و چه تعداد علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در پروژه‌های متعدد و وسیع و در سطح جهانی دارد.

وی با تاکید براینکه باید از مقام معظم رهبری، دولت تدبیر و امید، شخص رییس‌جمهور و تیم مذاکره‌کننده قدردانی و تشکر ویژه کرد، ادامه داد: بنابراین ایران می‌تواند به یکی از کشورهای برتر در عرصه اقتصاد جهانی تبدیل شده و حتی به زعم کارشناسان بین‌المللی، در بین 11کشور اول دارای بیشترین رشد قرار گیرد.

این مقام مسوول خاطرنشان کرد: درباره آثار توافق بر بازار سرمایه هم انتظار این است که صنایع و شرکت‌ها براساس نوع فعالیت و جایگاهی که دارند طی دوره‌های زمانی کوتاه، میان مدت و بلندمدت از توافق تاریخی متاثر شوند. در کنار همین وضعیت است که شرایط جذب سرمایه‌گذاری خارجی به اقتصاد ایران فراهم شده و بازار سرمایه در اولویت توسعه قرار گرفته است.

فطانت ادامه داد: بنابراین درحالی برخی شرکت‌ها با وجود همه فشارها و تحریم‌ها عملکرد قابل قبولی داشته و با برنامه اقتصاد مقاومتی از محدودیت‌های موجود و چندین ساله عبور کرده‌اند که با لغو تحریم‌ها و ترسیم چشم‌اندازی مثبت، می‌توان شاهد توسعه فعالیت شرکت‌ها در عرصه ملی و بین‌المللی آن هم با هزینه‌ها و محدودیت‌های کمتر و همچنین رشد سودآوری و بهبود فضای کسب‌وکار و بهره‌وری بود.

وی خاطرنشان کرد: با این حال وجود ریسک‌های سیستماتیک و مشکلاتی درصنایع مانند نرخ خوراک پتروشیمی به‌طور کاملا واضح، اجازه اجرای پروژه‌ها و برنامه‌های مدنظر نمی‌دهد. این موضوع یکی از دغدغه‌های اصلی بازار سرمایه و فعالان است ولی انتظار می‌رود این‌گونه مسائل هم در آینده و به فراخور زمان و شرایط برطرف شده و در آینده نمود بیشتری یابد.

وی با تاکید بر تداوم حمایت‌های دولت و نظام از بازار سرمایه ادامه داد: واقعیت این است که در اولویت قرار گرفتن بازار سرمایه در اقتصاد کشور و موتور محرکه بودن این بازار، نظر همه دست‌اندرکاران ارشد دولت و نظام بوده و هست و باید این فرصت از سوی همه فعالان و مدیران مغتنم شمرده شود.

دبیر شورای عالی بورس در واکنش به این سوال که با توجه به علاقه سرمایه‌گذاران خارجی به حضور در بازارسرمایه ایران و ظرفیت‌های متعدد و پیدا و پنهان این بازار، چه اولویت‌های مهمی مدنظر قرار دارد؟ گفت: یکی از برنامه‌های اصلی که درآینده‌یی کوتاه‌مدت عملی خواهد شد برگزاری همایشی بین‌المللی با حضور سرمایه‌گذاران خارجی و اعلام رسمیOPEN UP بورس ایران (گشایش رسمی) است تا متقاضیان خارجی فعالیت در بازارسرمایه ایران ضمن آشنایی در عمل هم دارای امکان حضور و فعالیت داشته باشند.

فطانت ادامه داد: درکنار این رویداد مهم، باید ابزارهای متنوع و جدیدی طراحی و به کار گرفته شود که مقدمات این برنامه هم از قبل فراهم شده است. سومین اولویت اصلی هم تسریع در هرچه شفاف‌تر کردن بازارسرمایه و رفع همه مسائل و حواشی آن و توسعه استانداردها و امکان ارتباطی است.

وی در خاتمه تاکید کرد: با این حال با توجه به وجود درایت و پختگی در اصحاب بازارسرمایه، انتظار می‌رود هر یک از دست‌اندرکاران و مدیران به نوبه خود در توسعه هرچه بیشتر بازار سرمایه ایران عزیز حضوری فعال داشته و در جذب سرمایه‌گذاران خارجی و کمک به عملی شدن ابزارهای نوین نقش داشته باشند تا زمینه رشد اقتصادی کشور از طریق بازار سرمایه فراهم شود.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر