اعتقاد اعضای اتحادیه به روند کشف قیمت در بورس کالا

۱۳۹۴/۰۲/۰۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۸۴۹۶

باید تولیدکننده‌های واقعی را ردیابی کرد

رییس هیات‌مدیره اتحادیه تولیدکنندگان صنایع نساجی گفت: نباید اوضاع معاملات محصولات پتروشیمی قبل از تاسیس بورس کالای ایران را فراموش کرد؛ معاملاتی بدون پیگیری و رصد رفتار خریداران و فروشندگان، صدور حواله‌ها و امکان وجود رانت از ویژگی‌های بارز بازار پتروشیمی در گذشته بود که خوشبختانه امروز با وجود بورس کالای ایران آن معضلات تا حدود زیادی برطرف شده است.

محمد مروج‌حسینی رییس هیات‌مدیره اتحادیه تولیدکنندگان صنایع نساجی به «پایگاه خبری بورس کالای ایران» گفت: معاملات محصولات پتروشیمی در گذشته به‌صورت حواله‌یی بود، از این‌رو فروشندگان و خریداران قابل پیگیری نبودند، اما در‌حال‌حاضر به‌راحتی مبادلات محصولات پتروشیمی در بورس کالای ایران، میزان عرضه‌ها و حجم خرید شرکت‌ها را رصد کرد.

مروج‌حسینی با اشاره به ضوابط و قوانین مشخص در بورس کالای ایران افزود: اتحادیه تولیدکنندگان صنایع نساجی با وجود 400عضو فعال، مواد مورد نیاز خود را از بورس کالای ایران تهیه کرده و می‌کند، چون اعتقادی به سیستم حواله‌یی و رانتی گذشته ندارد.

وی با اشاره به ردیابی تولیدکننده‌های واقعی از طریق پروانه‌های بهره‌برداری، تاکید کرد: در‌حال‌حاضر برخی از واحدهای تولیدی نساجی در شهرستان‌های کوچک فعال هستند که از طریق سایت بهین‌یاب اقدام به خرید محصولات پتروشیمی کرده و سهمیه دریافت می‌کنند.

رییس هیات‌مدیره اتحادیه تولیدکنندگان صنایع نساجی تصریح کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌تواند با ردگیری پروانه‌های بهره‌برداری، فعالیت واحدهای تولیدی را دوباره مورد بررسی قرار داده و پروانه بهره‌برداری واحدهای غیرفعال را از سیستم بهین‌یاب حذف کند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در‌حال‌حاضر بازار پلی‌پروپیلن‌های نساجی با آرامش روبه‌رو بوده، به این ترتیب بازار پلی‌پروپیلن‌ها نیازمند گذر زمان است تا دوباره با رونق روبه‌رو شود.

مروج‌حسینی با اشاره به اینکه صنایع نساجی در دو سال گذشته شرایط سختی را پشت‌سر گذاشتند، گفت: عموما صنایع نساجی در نیمه دوم سال با شرایط بهتری نسبت به نیمه ابتدایی سال روبه‌رو هستند، با این‌حال پیش‌بینی می‌شود صنایع نساجی امسال نیز شرایط سختی را نسبت به سال گذشته در پیش رو داشته باشند.

رییس هیات‌مدیره اتحادیه تولیدکنندگان صنایع نساجی با اشاره به اینکه 6شرکت پتروشیمی در بورس کالای ایران پلی‌پروپیلن عرضه می‌کنند، گفت: علاوه بر این 6شرکت، پتروشیمی تندگویان نیز پلی‌استر موردنیاز صنایع نساجی را در بورس کالای ایران عرضه می‌کند، از این‌رو کارخانه‌های تولیدکننده زیرمجموعه اتحادیه تولیدکنندگان صنایع نساجی قادر هستند به‌راحتی حجم کالاهای مصرفی خود را از بورس کالا تهیه کنند.

مروج‌حسینی در ادامه یادآور شد: در‌حال‌حاضر قیمت پایه پلی‌پروپیلن‌ها در بورس کالای ایران براساس فوب منهای5درصد و ارز آزاد تعیین می‌شود و با قیمت بازارهای جهانی همخوانی دارد و از این‌رو اعضای اتحادیه روند کشف قیمت پلی‌پروپیلن‌ها در بورس کالای ایران را منطقی می‌دانند.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر