راه‌اندازی تولید اراده و خواست نظام است

۱۳۹۵/۰۳/۲۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۴۵۴۵۹

گزارش علل کاهش تولید و راهکارهای پیشنهادی ازجمله کاهش تدریجی نرخ سپرده‌گذاری و کاهش سود تسهیلات در نظام بانکی متناسب با نرخ تورم، در جلسه کارگروه ملی تسهیل و رفع موانع تولید ارائه شد.

اسحاق جهانگیری دیروز در جلسه کارگروه ملی تسهیل و رفع موانع تولید با اعلام اینکه راه‌اندازی تولید اراده و خواست نظام است و حتما باید عملیاتی شود گفت: شرکت‌های بزرگ سرمایه‌گذاری باید مکلف شوند واحدهای تولیدی غیرفعال زیرمجموعه خود را احیا کنند.

جهانگیری با اشاره به گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر مشکلات واحدهای راکد و نیمه فعال در سطح استان‌ها که عمدتا با موانع بانکی روبه‌رو هستند، گفت: باید بانک‌های عامل، شعب استانی خود را مکلف کنند تا همکاری‌های لازم برای راه‌اندازی واحدهای تولیدی کوچک و متوسط که راکد یا نیمه فعال هستند صورت گیرد.


روش عملیاتی برای ارزیابی عملکرد بانک‌ها

معاون اول رییس‌جمهور از وزیر صنعت، معدن و تجارت، رییس سازمان مدیریت و رییس کل بانک مرکزی خواست روشی نظارتی برای ارزیابی عملکرد بانک‌ها تدوین کنند و گزارش عملکرد آنها را به صورت مستمر دریافت کنند.

جهانگیری همچنین با تاکید بر اینکه راه‌اندازی تولید یک اراده و خواست مهم در رأس نظام و نیز خواست رییس‌جمهور است و حتما باید عملیاتی شود، خواستار سرکشی نمایندگان کارگروه ملی تسهیل و رفع موانع تولید به واحدهای تولیدی و شهرک‌های صنعتی شد و گفت: لازم است نمایندگان کارگروه به این واحدها سرکشی کنند و ظرفیت فعالیت واحدها را مورد بررسی قرار دهند.

معاون اول رییس‌جمهور همچنین با اشاره به گزارش مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری مبنی بر اینکه تمام واحدهای تولیدی تحت کنترل این صندوق در حال فعالیت هستند، خاطرنشان کرد: اینکه هیچ یک از واحدهای تحت کنترل صندوق بازنشستگی کشوری تعطیل نشده‌اند اتفاقی بسیار خرسندکننده است زیرا یکی از دغدغه‌های موجود در بخش تولید داخلی، آن دسته از واحدهای تولیدی هستند که زیرمجموعه شرکت‌های بزرگ و هلدینگ‌ها قرار دارند که متاسفانه با عدم فعالیت یا ظرفیت پایین مواجه شده‌اند.

جهانگیری ادامه داد: در شرایطی که برخی افراد تلاش می‌کنند گرد یأس و ناامیدی در جامعه بپاشند و وانمود کنند که واحدهای تولیدی کشور با رکود و عدم فعالیت مواجه هستند، لازم است اقدامات مثبت و کارهای ارزنده نیز به مردم اطلاع‌رسانی شود تا افکار عمومی از این اتفاقات مثبت نظیر فعالیت واحدهای تولیدی تحت کنترل صندوق بازنشستگی کشوری آگاه شوند.

معاون اول رییس‌جمهور با یادآوری اینکه شرکت‌های سرمایه‌گذاری بانک‌ها، ستاد فرمان امام، بنیاد مستضعفان و شرکت‌هایی از این دست، از واحدهای تولیدی فراوانی برخوردار هستند که با مشکل مواجه شده‌اند، از وزارت صنعت، معدن و تجارت خواست گزارشی از میزان فعالیت و ظرفیت این واحدهای تولیدی را دریافت کنند.

وی افزود: لازم است وزارت صنعت، معدن و تجارت این شرکت‌ها را مکلف کند که واحدهای تولیدی زیرمجموعه خود را که با مشکل مواجه شده‌اند و در حال حاضر با ظرفیت پایین فعالیت می‌کنند یا بعضاً غیرفعال هستند را ساماندهی کرده و برای راه‌اندازی و احیای مجدد آنها برنامه‌ریزی کنند.

اقدامات حمایتی صندوق توسعه

معاون اول رییس‌جمهور همچنین اقدامات انجام شده و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته از سوی صندوق توسعه ملی در جهت کمک به اقتصاد داخلی را مثبت و سازنده ارزیابی کرد و گفت: صندوق توسعه ملی منابع خوبی برای حمایت از توسعه صادرات اختصاص داده که لازم است وزارت صنعت، معدن و تجارت از این فرصت استفاده کرده و این موضوع را پیگیری کند تا شاهد آثار مثبت آن در رونق بخشیدن به واحدهای تولیدی باشیم.

جهانگیری با اشاره به درخواست وزارت صنعت، معدن و تجارت برای استفاده از منابع ارزی صندوق توسعه ملی در جهت اجرای برخی طرح‌ها و پروژه‌های داخلی گفت: منابع صندوق توسعه ملی بر اساس قانون باید به طرح‌هایی اختصاص یابد که قرار است تجهیزاتی را وارد کند که امکان تولید آن در داخل کشور وجود ندارد.

وی افزود: البته امکان تولید برخی تجهیزات نیز در کشور وجود دارد اما تامین منابع مالی مورد نیاز آن میسر نیست که لازم است در این خصوص وزیر صنعت، معدن و تجارت، رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی و رییس کل بانک مرکزی جلسه‌یی برگزار کنند و روش و راهکاری پیدا کنند که برای اجرای اینگونه طرح‌ها بتوان از منابع صندوق توسعه ملی استفاده کرد.

معاون اول رییس‌جمهور با اشاره به اینکه امسال حتما بنا داریم از طریق فاینانس برای قطار شهری تهران و دیگر کلان‌شهرها، واگن و تجهیزات مورد نیاز را تامین کنیم از بانک مرکزی و وزارت کشور خواست در این زمینه بررسی‌های لازم را انجام دهند و درخصوص نحوه تامین مالی به جمع‌بندی برسند.

وی افزود: البته مذاکرات لازم با طرف خارجی انجام شده و باید راهکار و الگویی برای اجرای این کار طراحی شود. معاون اول رییس‌جمهور با اشاره به گزارش مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری مبنی بر اینکه برخی کارگران خارجی، فعالیت در برخی نفتکش‌ها را رها کرده‌اند، جایگزین کردن نیروهای ایرانی به جای کارگران خارجی را اقدامی مثبت و ارزنده دانست و گفت: ظرفیت‌های داخلی کشور باید حتی‌الامکان در اختیار نیروهای بومی باشد و اقتصاد مقاومتی نیز به همین معنا است. در این جلسه که وزرای صنعت، معدن و تجارت، امور اقتصادی و دارایی، رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، رییس سازمان توسعه تجارت و رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی نیز حضور داشتند، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری گزارشی از اهم برنامه‌ها و اقدامات انجام شده در حوزه سیاست‌های اقتصاد مقاومتی ارائه کرد و به تشریح اقدامات صورت گرفته در جهت تشکیل هلدینگ‌های تخصصی و تدوین ساختار و روابط استراتژیک شرکت‌های زیرمجموعه این صندوق پرداخت.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر