8میلیارد دلار پول نفت از هند طلب داریم

۱۳۹۴/۰۳/۲۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۲۲۳۷۱

گروه ایران

با نزدیک شدن به دومین سال از فعالیت‌های دولت یازدهم، دولتمردان از هر فرصتی برای ارایه گزارش عملکرد دولت به مردم و رسانه‌ها استفاده می‌کنند. یکی از چهره‌های موثر کابینه یازدهم که اتفاقا نقش‌های متفاوتی را در دولت تدبیر و امید بازی می‌کند، محمدباقر نوبخت است که جدای از عنوان سخنگویی، ردای معاونت رییس‌جمهوری و ریاست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی را نیز به تن کرده است. در روزی که رییس‌جمهور نوزدهمین سفر استانی‌اش را به پایان رساند، به کرمانشاه سفر کرد تا پیگیر برنامه‌های دولت برای «رونق تولید» و «بهبود وضعیت معیشتی» مردم این منطقه شود. تلاش دولتمردان برای ارتباط با مردم در شرایطی به سختی دنبال می‌شود که رسانه ملی به‌عنوان آینه تمام نمای مطالبات ملی ایرانیان، حاضر نیست تریبون لازم برای انعکاس تصمیم‌سازی‌های اجرایی دولت را دراختیار کابینه تدبیر و امید قرار دهد.


تلاش دولت برای درهم شکستن تحریم‌ها

باتوجه به نزدیک شدن به موعد نهایی برای توافق هسته‌یی، سرنوشت نهایی مذاکرات و تاثیر آن در اقتصاد و معیشت ایرانیان، یکی از مهم‌ترین پرسش‌هایی است که رسانه‌های گروهی به‌دنبال یافتن پاسخی برای آن هستند، این است که آیا دولت در برابر فشار گروه‌های دلواپس و تندرو از مواضع اصولی خود عقب‌نشینی می‌کند یا اینکه برای استیفای منافع ایرانیان در برابر هر نوع حرکت خارج از محدوده قانونی می‌ایستد؟

معاون رییس‌جمهوری و رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور در پاسخ به پرسش‌های مطرح شده درباره موضع دولت درخصوص مذاکرات هسته‌یی تاکید می‌کند که دولت با حفظ عزت ملی و رعایت حقوق مردم ایران برای در هم شکستن تحریم‌های ظالمانه تلاش می‌کند.


مطالبه 8میلیارد دلاری ایران از هند

محمدباقر نوبخت در جریان سفر به کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: «البته چرخیدن امور کشور را منحصر به رفع تحریم‌ها نکرده‌ایم، زیرا دولت برای شرایط تحریم هم برنامه‌هایی دارد.» اما برنامه‌هایی که دولت برای عبور از تحریم اقتصادی و ورود به دوران پساتحریم اندیشیده، کدام است؟ به‌نظر می‌رسد بخش قابل‌توجهی از این تلاش‌ها مربوط به بازگرداندن قطار تصمیم‌سازی کشور به مسیر عقلانیت و خردورزی است. سخنگوی دولت بااشاره به عدم دسترسی به بخش بزرگی از مطالبات و منابع ارزی حاصل از درآمدهای نفتی گفت: «یکی از مشکلات ما همین مورد است به‌طوری که اکنون از کشور هندوستان بابت فروش نفت افزون بر 8میلیارد دلار طلب داریم که به‌دلیل محدودیت ناشی از تحریم‌های ظالمانه نمی‌توانیم به این منابع دسترسی داشته باشیم اما امیدواریم با رفع تحریم‌ها، منابع ارزی حاصل از فروش نفت در خارج را به کشور وارد و در بانک مرکزی نگهداری کنیم تا در شرایط مقتضی برای بهبود شرایط اقتصادی کشور به‌کار گرفته شود.»


عدم تحقق 50 درصدی بودجه

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور همچنین در پاسخ به سوالی که آیا در بودجه امسال با کسری روبه‌رو خواهیم بود یا خیر، اظهار کرد: «قطعا تا پایان امسال کسری بودجه صفر خواهد شد.» نوبخت گفت: «اگر بخواهیم هزینه نکنیم باتوجه به فرض تحقق نیافتن درآمدها، کسری بودجه‌یی هم نخواهیم داشت اما از 100درصد درآمدها، امروز بخش زیادی از منابع تحقق نیافته ولی سعی می‌کنیم تا پایان ماه جاری، رقم دقیق عدم تحقق را از طریق خزانه اعلام کنیم.» نوبخت با این حال از تحقق نیافتن 50درصدی منابع پیش‌بینی شده در قانون بودجه امسال خبر داد.


توضیح ربیعی درباره حذف یارانه پردرآمدها

معاون رییس‌جمهوری تاکید کرد که به‌دلیل تحقق نیافتن درآمدها، در 2ماهه اخیر دولت نتوانسته برای بخش عمرانی کشور اعتباراتی تزریق کند ولی دیروز (25خرداد) 76هزار میلیارد ریال به بخش عمرانی تخصیص یافت. رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور در پاسخ به این سوال که تکلیف حذف یارانه اقشار پردرآمد که مدت‌هاست در دستورکار دولت قرار دارد به کجا رسید؟ گفت: برای این کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار است بررسی‌های لازم را انجام دهد. وی افزود: قرار است به‌زودی علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این مورد اطلاع‌رسانی کند.


بهره‌برداری از 250طرح بزرگ اقتصادی تا پایان سال

یکی از نشانه‌های توفیق یا عدم توفیق دولت‌ها در پروژه‌های عمرانی سازماندهی شده، بازمی‌گردد که نوبخت درباره این بخش هم توضیح داد. معاون رییس‌جمهور درمورد طرح‌هایی که در بخش عمرانی قرار است به بهره‌برداری برسد، گفت: «دولت برای تکمیل 250طرح بزرگ در کشور تا پایان امسال برنامه‌ریزی کرده است.» سخنگوی دولت اظهار کرد: «برخی از پروژه‌های کلان در کشور در تعهدات بخش غیردولتی است اما آن دسته از طرح‌هایی که مربوط به دولت و بودجه ملی است، موردتوجه دولت قرار خواهد گرفت گرچه امسال سه شرط برای طرح‌ها ازسوی دولت تعیین شده که پیشرفت بالای 80درصد، کمک به توازن منطقه‌یی و ادغام‌سازی دست‌کم دو طرح برای بررسی آنها تعیین شده است.» نوبخت تاکید کرد که همه 2هزار و 900طرح شاخص و البته ناتمامی که در کشور وجود دارند با این سه شاخص‌ها مورد بررسی و توجه دولت واقع می‌شوند.


2500طرح نیمه‌تمام در کرمانشاه

باتوجه به اهمیت استان کرمانشاه و نقشی که در فرآیند توسعه استان‌های غربی کشور دارد، معاون رییس‌جمهوری ابراز امیدواری کرد که باتوجه به تزریق اعتبارات 76هزار میلیارد ریالی به حوزه عمرانی کشور، استان کرمانشاه نیز از این اعتبارات با درایت استاندار و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان به نحو مطلوبی بهره‌برداری کند. در استان کرمانشاه افزون بر 2هزار و 500طرح ریز و درشت در زمان 2دولت سابق کلنگ‌زنی شد که همه آنها ناتمام و نیمه‌کاره هستند و ازجمله طرح‌های شاخص می‌توان به طرح احداث پالایشگاه 100هزار بشکه‌یی آناهیتا، کارخانه خودروسازی صحنه، دهکده المپیک، منطق ویژه اقتصادی در شهرستان‌های اسلام‌آبادغرب و قصرشیرین و نیز راه‌آهن غرب اشاره کرد. دولت یازدهم تلاش می‌کند با پردازش اطلاعاتی طرح‌های نیمه‌تمام زودبازده، اقدام به اتمام آن دسته از طرح‌هایی کند که قادر است برای استان در بخش‌هایی چون ایجاد اشتغال، رونق تولید و بهبود محیط‌های کسب‌وکار و... ارزش افزوده ایجاد کند. الگویی از توسعه که می‌توان آن را برای سایر مناطق کشورمان نیز به‌کار گرفت.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر