درخواست ورود23 اپراتور بین‌المللی به کشور

۱۳۹۴/۰۷/۲۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۳۰۵۸۰

گروه دانش و فن مرجان محمدی

افزایش میزان سرمایه‌گذاری، گردش اقتصادی و جمع خرده سرمایه‌ها ازجمله اهداف ارائه مجوز جدید درحوزه اینترنت است، به‌طوری که طبق آخرین مطالعات انجام‌شده برآورد‌ها این است که تا ۱۰سال آینده ۱۵درصد سهم بازار تلفن همراه به اپراتورهای مجازی اختصاص یابد. این درحالی است که تاکنون ۲۳ اپراتور بین‌المللی از ۱۸ کشور جهان برای حضور در اپراتور مجازی موبایل ایران به عنوان سرمایه‌گذار در کنسرسیوم‌های ایجاد شده، شرکت کرده‌اند و تاکنون ۵۱ تقاضا برای دریافت این مجوزها داشته‌ایم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درحاشیه مراسم روز جهانی پست در جمع خبرنگاران گفت: تاکنون ۱۲ متقاضی شرایط دریافت پروانه فعالیت اپراتور مجازی موبایل را داشتند، اما درصدد هستیم درصورت تکمیل تمامی مدارک متقاضیان، این پروانه‌ها به صورت یکجا و در یک روز برای تمامی متقاضیان صادر شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات موضوع کاهش بسته‌های اینترنتی توسط اپراتورهای موبایل که ازسوی برخی کاربران اعلام می‌شود را نپذیرفت و گفت: تا به امروز هیچ تخلفی در زمینه کم‌فروشی اینترنت موبایل روی بسته‌های دیتا ازسوی اپراتورها گزارش نشده است.

واعظی افزود: اعتبار اپراتورهای تلفن همراه بیشتر از آن است که بخواهند با این وضعیت درآمدی کسب کنند و آنها به خاطر دریافت چند ریال از کاربر، اعتبار خود را زیر سوال نخواهند برد.

وی با بیان اینکه در گذشته کاربران برای بازکردن یک صفحه اینترنت دقایق بسیاری را صرف می‌کردند، افزود: امروز با وجود افزایش سرعت اینترنت روی گوشی‌های موبایل شاید این احساس به وجود آید که حجم بسته‌های اینترنتی سریع به اتمام می‌رسد، اما این به معنای تخلف اپراتورها در حجم بسته‌های اینترنتی نیست. وزیر ارتباطات از طراحی سامانه‌یی خبر داد که کاربران اینترنت می‌توانند از صحت حجم بسته‌های اینترنتی خود و نیز میزان مصرف و باقی‌مانده آن مطلع شوند و گفت: این سامانه در سایت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و تمامی اپراتورهای موبایل تا دوهفته آینده فعال می‌شود و کاربران می‌توانند با دانلود این اپلیکیشن از صحت حجم و سرعت اینترنت خود آگاه شوند. واعظی گفت: هم‌اکنون این اپلیکیشن برای اینترنت ثابت ADSL نهایی شده و کاربران می‌توانند از این امکان استفاده کنند. وی با بیان اینکه این سامانه آزمایشی بوده و در صورت اعلام ایرادها، مشکلات آن برطرف خواهد شد، تاکید کرد: کاربران موبایل باید به این نکته نیز توجه داشته باشند که به‌روزرسانی اپلیکیشن‌‌هایی که به صورت اتوماتیک به‌روز می‌شوند، هزینه کیلوبیتی دارند و براین اساس کاربران باید در بخش ستینگ گوشی خود بخشی را که به‌روزکردن اپلیکیشن با اجازه دارنده گوشی است را فعال کنند.


مخابرات به دولت باز نمی‌گردد

وزیر ارتباطات در مورد موضوع بازگرداندن شرکت مخابرات به دولت که چند روز اخیر ازسوی یکی از نمایندگان مجلس مطرح شد نیز گفت: طی دوسال اخیر بارها موضع خود را در مورد مخابرات اعلام کرده‌ام. واعظی افزود: ما به هیچ عنوان به دنبال دولتی کردن مخابرات نیستیم و تاکنون نیز کوچک‌ترین قدمی در این زمینه برنداشته‌ام.

وی با بیان اینکه تمامی اقداماتی که تاکنون انجام شده در راستای توسعه شرکت مخابرات و خدمات‌دهی به مردم بوده است، خاطرنشان کرد: انحصاری که هم‌اکنون دراختیار مخابرات است، به کل فعالیت‌های آینده شبکه ارتباطی کشور آسیب می‌زند. برای مثال شبکه ملی اطلاعات به توسعه مخابرات نیاز دارد و هم‌اکنون بسیاری از شرکت‌های مخابراتی دنیا روی ‌ای‌پی به مردم سرویس می‌دهند و ما نیز باید روی شبکه مخابرات نوآوری ایجاد کنیم.

وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه ما با هیچ جایی کشمکش نداریم، در مورد افزایش تعرفه‌های مخابرات گفت: در گذشته ۳۰میلیون مشترک تلفن ثابت ماهانه ۳۰تومان آبونمان پرداخت می‌کردند، اما امروز به‌طور متوسط هر خط تلفن ثابت ۷۵۰تومان آبونمان ماهانه دارد. آنچه در این رابطه افزایش داده شده، به اندازه افزایش تعرفه‌ها درآمدزایی دارد. واعظی گفت: ما مخابرات را تنها در بخش تلفن ثابت نمی‌بینیم و پروانه این شرکت بخش تلفن همراه را نیز دربردارد و این اپراتور می‌تواند درآمد موبایل را خرج توسعه کند و نمی‌شود که با درآمد خود تنها قسط‌هایشان را پرداخت کنند. وی افزود: خیلی متاسفم از اینکه برخی به جای آنکه به دنبال جیب مردم باشند، می‌گویند چرا تعرفه‌ها افزایش پیدا نمی‌کند، درحالی که باید برعکس باشد و حتی شما از ما به خاطر عدم افزایش تعرفه‌ها تشکر کنید.

ما پاسخگوی کارهای مجلس نیستیم

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: اینکه مجلس درحال جمع‌آوری امضا برای بازپس‌گیری مخابرات است، ما پاسخگوی آن نیستیم، اما این ایراد از ابتدا نیز به مجلس وارد بود که خصوصی‌سازی مخابرات به اشتباه انجام شد و نباید انحصار سیم مسی درچند دهه در انحصار یک شرکت باقی بماند، بلکه باید تنها سوئیچ‌های مخابراتی به بخش خصوصی واگذار می‌شد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه نسبت به صدور مجوز ارائه خدمات تلویزیون اینترنتی در کشور توسط سازمان صدا و سیما واکنش نشان داد و گفت: آنچه مربوط به پخش برنامه‌های تلویزیونی و محتوا است، مربوط به سازمان صدا و سیما می‌شود و این سازمان تنها می‌تواند رگولاتر محتوای برنامه‌های تولید شده خود باشد. وی در مورد واگذاری مجوز ارائه خدمات تلویزیون اینترنتی توسط سازمان صدا و سیما به ۵ اپراتور درکشور گفت: ارائه خدمات ای‌پی‌تی‌وی، ‌ای‌پی مدیا و ویدئوی درخواستی به دلیل وابستگی به شبکه‌های ارتباطی باید با مجوز وزارت ارتباطات انجام شود. وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه هرگونه ارائه خدمات تصویر مبتنی بر شبکه‌های ارتباطی ملزم به دریافت مجوز از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است، گفت: قانون موضوع پخش برنامه‌ها و ارتباطات را در دو تعریف کاملا استاندارد ارائه کرده است و براساس این قانون تنها پخش برنامه‌های تلویزیونی و محتوای برنامه‌ها دراختیار سازمان صدا و سیماست و اگر این موضوع بخواهد وارد شبکه ارتباطات کشور شود، باید از ضوابط این وزارتخانه پیروی کند.


فضای فرکانسی در اختیار حاکمیت است

واعظی تصریح کرد: فضای فرکانسی کشور در مالکیت حاکمیت است و براساس قانون اختیار بهره‌برداری از این فضای فرکانسی دراختیار سازمان‌هایی قرار گرفته است و این سازمان‌ها به هیچ عنوان حق واگذاری این فضای فرکانسی را به شخص ثالث ندارند.

وزیر ارتباطات درخصوص آخرین وضعیت ارائه پروانه فعالیت اپراتورهای ارتباطات ثابت (FCP) گفت: محدودیتی در واگذاری این پروانه‌ها به بخش خصوصی نداشته‌ایم و درجهت ساماندهی فعالیت بیش از ۱۴۰۰ فعال حوزه اینترنت قرار است این پروانه‌ها به زودی صادر شود.

وی با بیان اینکه صدور مجوز برای ۸ شرکت تاکنون قطعی شده است، اضافه کرد: مابقی متقاضیان نیز می‌توانند با تکمیل شرایط خود از این موقعیت استفاده کنند.

واعظی با اشاره به اقداماتی که برای ورود بخش خصوصی به عرصه پست کشور انجام شده است، گفت: اقدامات موثری درحوزه پست دولتی ایران انجام شده و اگرچه طی دوسال اخیر ما به دنبال برخی از اهداف بودیم که به آن نرسیده‌ایم، اما این مسیر ارتقای پست باید ادامه پیدا کند.

وزیر ارتباطات افزود: درآمد جهان از سرویس‌های پستی حدود یک‌ونیم تریلیون دلار برآورد می‌شود و ساس ارزیابی‌های بازار ایران، ۱۵میلیارد دلار این درآمد می‌تواند سهم درآمد پست ایران باشد.

وی با تاکید بر برنامه‌های این وزارتخانه برای رونق کسب‌وکار شرکت پست گفت: برای ایجاد رقابت در این بازار، ورود اپراتور خصوصی پست را به عنوان اپراتور دوم پست تعریف کرده‌ایم و بررسی‌های آن در مجلس به پایان رسیده و قرار است به زودی در صحن علنی مجلس مطرح شود. وی گفت: هم‌اکنون بخش خصوصی که درحوزه پست فعالیت می‌کنند، نظام‌مند شده‌اند تا آمادگی حضور برای اپراتور خصوصی پست را داشته باشند. این اقدام درجهت ارتقای کیفیت خدمات پستی و کاهش تعرفه‌ها صورت می‌گیرد.


تدابیر شبکه ارتباطی برای اربعین حسینی

وزیر ارتباطات در مورد وضعیت شبکه ارتباطی در مواجهه با بحران نیز گفت: ما یک فرکانس جداگانه‌ را برای مواقع بحران تعریف و تعدادی آنتن BTS را برای این موارد تعبیه کرده‌ایم و ان‌شا‌ء‌الله در بدترین حالت ممکن نیز در مواقع بحران به مشکلی برنخوریم. واعظی در مورد ترافیک ارتباطی در ایام اربعین در کشور عراق نیز گفت: کمیته‌یی از دوماه گذشته با مسوولیت شرکت ارتباطات زیرساخت و عضویت اپراتورهای تلفن همراه و مخابرات راه‌اندازی شده است تا آمادگی ارائه خدمات در این ایام را داشته باشیم. وی گفت: ۵۰درصد موضوع از طرف ما قابل حل است، اما ۵۰درصد مابقی نیز مربوط به اپراتورهای عراقی می‌شود که آنها آمادگی ارائه خدمات برای این جمعیت عظیم را ندارند و به همین دلیل به دنبال مدیریت بحران در این زمینه هستیم.


ایرانسل امسال بورسی نمی‌شود

واعظی در مورد واگذاری سهام شرکت ارتباطی ایرانسل که قرار بود مردادماه امسال در بورس انجام شود نیز گفت: واگذاری ایرانسل کنسل نشده است، اما به تعویق افتاده است.

وی افزود: شرکت‌های بزرگ باید این آمادگی را در داخل خودشان به وجود بیاورند که بتوانند وارد بورس شوند، اما درشرایطی که تمامی شرکت‌های مختلف دنیا برای همکاری و سرمایه‌گذاری در ایران آماده مشارکت هستند، نباید در این شرایط به این شرکت فشار بیاوریم که وارد بورس شود.

وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه باید در این زمینه سنجیده عمل کنیم، گفت: موضوع رفتن ایرانسل به بورس چیز خاصی نیست که یک دغدغه و مساله باشد و باید بیشتر سعی کنیم فضای اقتصادی جامعه را برای سرمایه‌گذاری خارجی آرام‌تر نگه داریم.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر