تازه‌خبر

۱۳۹۴/۰۷/۱۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۳۰۰۰۳

نظارت بر داروهای قاچاق برعهده بیمه نیست

تعادل مدیرکل دفتر امور بیمه‌های تکمیلی، دارو و تجهیزات پزشکی سازمان بیمه سلامت ایران خبر داد: این سازمان ملزم به پرداخت هزینه داروهای موجود در فهرست داروهای مورد تعهد است.

بنا به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان بیمه سلامت ایران؛ مدیرکل دفتر امور بیمه‌های تکمیلی، دارو و تجهیزات پزشکی سازمان اظهار داشت: سازمان بیمه سلامت ایران در صورتی سهم داروهای تجویزی در نسخه را به داروخانه‌های کشور را پرداخت می‌کند که داروهای مذکور طبق مصوبه هیات‌وزیران و ابلاغ آن به دفتر بیمه‌های سلامت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در فهرست فارماکوپه دارویی کشور قرار داشته باشند. دکتر کیوان تاج‌بخش افزود: در این راستا شروط تعهد آنها نیز در نسخه‌نویسی باید توسط پزشکان رعایت شود، چراکه داروهای تحویلی به بیمه‌شدگان ازسوی داروخانه‌ها ممکن است با توجه به درخواست بیمه شده، توصیه پزشک یا موجودی داروخانه از برندهای مختلف باشد. وجود داروهای قاچاق در بازار دارویی کشور و نظارت بر آنها خارج از حیطه وظایف سازمان‌های بیمه‌گر بوده و برعهده سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. مدیرکل دفتر امور بیمه‌های تکمیلی، دارو و تجهیزات پزشکی همچنین یادآور شد: برای کنترل بیشتر بر امر تجویز و تحویل دارو، این سازمان اقدام به راه‌اندازی سیستم یکپارچه تایید نسخه دارویی در سطح کشور کرده است که براساس شماره ملی بیمه شده صورت پذیرفته و موجب کاهش احتمال تخلفات و سوءاستفاده‌ها می‌شود.


واردات 8 میلیون تست

هپاتیت B-C و HIV

تسنیم مدیرعامل سازمان انتقال خون با انتقاد به واردات سالانه 8میلیون تست هپاتیت B-C و HIV و بی‌توجهی به تولید داخلی در این حوزه گفت: واقعا نیاز نیست برخی خدمات و تجهیزات پیچیده و گران‌قیمت درهمه آزمایشگاه‌ها باشد، بلکه باید آزمایشگاه‌های مرکزی و بزرگ ساخت.

دکتر علی‌اکبر پورفتح‌الله مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران درسومین کنگره فناوری‌های نوین آزمایشگاهی با تاکید بر اهمیت چرخه اقتصادی آزمایشگاهی گفت: می‌توان خدمات آزمایشگاهی را برای کشورهای منطقه نیز ارائه داد و اگر بتوانیم معرف‌ها و مواد مورد نیاز آزمایشگاه مثل کیت و سایر ملزومات را تهیه کنیم و به تولید انبوه برسیم، می‌توان به صادرات آن نیز فکر کرد. متاسفانه توجه بیش ازحد به خدمات ما را از تولید ملزومات آزمایشگاهی غافل کرده است و این زنجیره کامل نیست و امروز حتی برای واردات این اقلام نیز مشکل داریم چه رسد به تولید آن.

مدیرعامل سازمان انتقال خون با اشاره به واردات سالانه 8میلیون تست هپاتیت B-C و HIV تاکید کرد: باید هم در زمینه خدمات هم در زمینه تولید اقلام مورد نیاز بازار منطقه‌یی را به دست آوریم. اگر اقتصاد چرخه آزمایشگاه مدنظر قرار گیرد، متوجه می‌شویم که واقعا نیاز نیست برخی خدمات و تجهیزات پیچیده و گران‌قیمت در همه آزمایشگاه‌ها وجود داشته باشد این کار مقرون به‌صرفه نیست درحالی که راه‌اندازی آزمایشگاه‌های مرکزی و بزرگ که از تمام کشور و سراسر دنیا بتواند پذیرای نمونه‌های آزمایش باشد به مراتب اقتصادی‌تر و کاربردی‌تر است و ارزانی خدمات و کنترل و تضمین کیفت قوی‌تر را به همراه خواهد داشت.


اسامی فرآورده‌های غذایی غیرمجاز

سازمان غذا و دارو، اسامی تعدادی از تولید‌کنندگان فرآورده غذایی که اقدام به جعل مستندات بهداشتی کرده‌اند را اعلام کرد و از مردم درخواست کرد درصورت مشاهده این محصولات، موضوع را به معاونت‌های غذا و دارو دانشگاه‌های علوم پزشکی اطلاع دهند.

روابط عمومی سازمان غذا و دارو در اطلاعیه‌یی فرآورده‌های غذایی عصاره گیاه زعفران کارخانه آقای نعمت‌الله رضایی با نام تجاری معراج، نمک با نام تجاری ماهبانو (پارسیان) و نمک تصفیه شده یددار با نام تجاری نگین را غیرمجاز و تقلبی معرفی کرد.

در این اطلاعیه همچنین محصولاتی چون آلبالو خشک، توت خشک، انجیل خشک و مغز گردو و... با نام تجاری نوکام (کامن نو)، رشته پلویی با نام تجاری هانی، ادویه‌جات شرکت صبا پخش میلاد با نام تجاری میلاد، دارچین با نام تجاری اکباتان تاک، سماق تک‌نفره با نام تجاری ارغوان، گلاب با نام تجاری ساغر گل ریزان به دلیل جعل مستندات مورد نظر اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو غیرمجاز شمرده می‌شوند. روابط عمومی سازمان غذا و دارو در ادامه با اعلان اینکه این معرفی اسامی به قصد مبارزه با ارائه محصولات غیرمجاز در سطح عرضه صورت می‌گیرد؛ از افرادی که محصولات نامبرده را در مراکز فروش مشاهده می‌کنند، خواست که معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور و نیروی انتظامی را مطلع سازند تا نسبت به جمع‌آوری آنها اقدام لازم را به عمل آورند.

در این اطلاعیه همچنین به نام تجاری «دادلی» تولید‌کننده محصول لواشک مخلوط (سیب، زردآلو، خرما) از شرکت چیچک باران بوستان به عنوان محصولی مجاز جهت تولید و عرضه اشاره شده است و ضمن تشکر از رسانه‌هایی که مباحث مرتبط با سلامت را درصدر اخبار خود قرار می‌دهند از کسانی‌ که نام این شرکت را به عنوان تولید‌کننده فرآورده غیرمجاز منتشر کرده بودند، خواست با توجه به ارائه مستندات لازم ازسوی مدیران آن مجموعه، جهت جلوگیری از تضییع حقوق مادی و معنوی نشان تجاری دادلی، نسبت به انتشار دارای پروانه بهداشتی بودن شرکت فوق اهتمام لازم را بکنند.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر