مشکلات سلامت کشور با پاشیدن پول حل نمی‌شود

۱۳۹۳/۱۰/۰۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۵۴۲

تسنیم: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به پیگیری برای رسیدگی به نسخه دوم بیماران از برگزاری جشن بیمه‌ها در دی و با حضور رییس‌جمهور خبر داد و گفت: معتقدیم باید‌ هزار روز زندگی را بیشتر تحت پوشش و حمایت قرار دهیم. علی ربیعی این‌طور توضیح داد: امروز بحث پزشکی اجتماعی و جامعه‌شناسی سلامت دارای اهمیت است، در طرح تحول سلامت هم که از آرزوهای امام راحل و مقام معظم رهبری بود امروز بیش از هفت میلیون نفر از فقرا، حاشیه‌نشینان شهرها و افراد خاموش جامعه توانسته‌اند دفترچه بیمه دریافت کنند، اما معتقدم با پاشیدن پول مشکل سلامت حل نمی‌شود. اگر می‌خواهیم طرح تحول سلامت موفق شود باید مساله اجتماعی شدن سلامت و مساله فرهنگ و رفتار و تغییر در سبک زندگی و موضوع مهم خودمراقبتی را به‌عنوان یک مولفه بنیادین در حوزه فرهنگ سلامت را هم مورد توجه قرار دهیم. ربیعی درباره اقدامات سازمان‌های بیمه‌یی برای ورود و پوشش معضلات «نسخه دوم» بیماران اظهار داشت: این مساله را باید مطالعه کنم ولی حتما قول می‌دهم این مورد را پیگیری کنم. وی همچنین در ادامه با اشاره به اینکه بیش از 70درصد مولفه‌های حوزه سلامت خارج از سیستم درمان کشور است، عنوان کرد: براین اساس اصلاح سبک زندگی، پزشکی اجتماعی و پیش بردن جامعه به سمت نشاط از اهمیت بسزایی برخوردار است.

ربیعی در توضیح اقدامات بیمه‌یی برای حوزه پیشگیری بیان کرد: باید اول از این مرحله عبور کنیم، درحال‌حاضر نیز منابع مالی را به زحمت و با فشار بسیار تهیه می‌کنیم و در مرحله بعد با جدیت بیشتری برای حوزه پیشگیری اقدام می‌کنیم زیرا معتقدیم باید ‌هزار روز زندگی را بیشتر تحت پوشش و حمایت قرار دهیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره جشن بیمه‌ها نیز گفت: منتظر تعیین زمان از طرف رییس‌جمهور هستیم ولی به احتمال زیاد این جشن در دی برگزار می‌شود. ربیعی در ادامه به جلسه خود با هاشمی وزیر بهداشت نیز اشاره کرد و گفت: در این جلسه آخرین تصمیمات درباره بودجه‌های حوزه سلامت پرداخته شد و کارگروهی نیز در این زمینه تشکیل شد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: با پول زیاد مشکل سلامت حل نمی‌شود، اگر می‌خواهیم طرح تحول سلامت موفق شود باید مساله فرهنگ، تغییر در سبک زندگی و خودمراقبتی را به‌عنوان یک مولفه بنیادین در حوزه فرهنگ سلامت مورد توجه قرار داد. وزیر رفاه به معیار تاثیرگذاری فعالیت افراد در جامعه اشاره کرد و گفت: مرحوم علامه جعفری می‌فرماید که انسانیت ما به اندازه تاثیری است که در زندگی دیگران داریم و انسانیت ما به اندازه اثری است که بر جامعه خود می‌گذاریم.

وی افزود: بحث ارتباطات سلامت امروز یک موضوع بسیار مهم است، از سوی دیگر ارتباط بین ذی‌نفعان جامعه سلامت و فرهنگ سلامت نیز دارای اهمیت است. ربیعی گفت: بیش از 70درصد پیامدهای نظام سلامت خارج از نظام سلامت و به تعبیری خارج از حوزه درمان است. وی افزود: امروز با مباحث مختلفی مانند بحث تغذیه، بحث فقر، سبک زندگی آسیب‌های محیط کار و دیگر موضوعات مواجه هستیم که همه اینها امری اجتماعی و موثر بر حوزه سلامت هستند، به همین منظور باید مفهوم اجتماعی شدن حوزه سلامت بیشتر مورد تاکید رسانه‌های این حوزه قرار گیرد. وی تصریح کرد: برخی از بیماری‌ها با مسایل اجتماعی گره خورده است و بسیاری از حوزه‌ها وجود دارند که به حوزه سلامت مرتبط هستند که باید با رویکرد اجتماعی برای آنها نیز چاره‌جویی کرد. وزیر رفاه افزود: بسیاری از واقعیت‌های اجتماعی وجود دارند که باید برای آنها در جامعه برنامه داشته باشیم، به‌طور مثال ما برای فقر غذایی با برنامه عمل کردیم. همچنین در زمینه فقر آموزش نیز ما امسال برنامه‌های خود را برای اینکه هیچ کودکی از تحصیل بازنماند معطوف کرده‌ایم.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر