بیت‌کوین از سقوط نجات یافت

۱۴۰۱/۰۶/۲۰ - ۰۲:۲۲:۰۰
کد خبر: ۱۹۲۵۰۰
بیت‌کوین از سقوط نجات یافت

آمار مربوط به بازارهای مشتقه و همین طور رشد ناگهانی نرخ تسلط بیت کوین، در مجموع نشان از شکل‌گیری یک تغییر کم‌سابقه در بازار این ارز دیجیتال دارند؛ این موضوع تحلیل‌گران را بر آن داشته که بگویند هم‌زمانی این تغییرات با جهش ۱۰درصدی بیت‌کوین، می‌تواند نقطه پایان چرخه نزولی اخیر را مشخص می‌کند. همبستگی بین قیمت بیت‌کوین و بازار سهام امریکا از اواسط ماه مارس (اسفند ۱۴۰۰) به‌‌شکلی غیرمعمول بالا بوده است؛ یعنی این دو کلاس دارایی در این مدت حرکات قیمتی و نوساناتی شبیه به هم داشته‌اند. این داده‌های شاید بتوانند نادیده‌گرفته‌شدن جهش ۱۰درصدی بیت‌کوین به بالای 21هزار دلار میان معامله‌گران را توجیه کنند؛ با وجود این، فعالیت‌های معاملاتی اخیر و آمارهای مربوط به بازارهای مشتقه، با قدرت از رشد اخیر قیمت حمایت می‌کنند. افزایش اخیر قیمت بیت‌کوین یک روز پس از آن اتفاق افتاد که دفتر سیاست‌گذاری حوزه علوم و فناوری کاخ سفید، گزارشی در رابطه با مصرف انرژی شبکه‌های ارز دیجیتال منتشر کرد. در این گزارش به اجرای استانداردهایی قابل‌اطمینان در جهت افزایش بهره‌وری انرژی در این حوزه توصیه شده است. ضمن اینکه کارشناسان کاخ سفید به سازمانی‌های دولتی امریکا پیشنهاد کرده‌اند تا با ارایه کمک در زمینه‌های فنی، ارتباط و مشارکت خود را با صنعت استخراج ارزهای دیجیتال آغاز کنند. با این حال، این همبستگی بسته به احساسات و ارزیابی سرمایه‌گذاران از میزان ریسک موجود در بازار، دست‌خوش تغییر می‌شود. برای مثال، بین مه تا ژوییه ۲۰۲۱ (اردیبهشت تا تیر ۱۴۰۰)، این همبستگی عمدتاً معکوس بود؛ یعنی در حالی که بازار سهام رشد می‌کرد، ارزهای دیجیتال با سقوط مواجه می‌شدند. ابتدای سال ۲۰۲۲ تا ۶ سپتامبر (۱۵ شهریور) بیت‌کوین ۶۰.۵ درصد از ارزش خود را از دست داده است. بنابراین، طبیعتاً اگر میل سرمایه‌گذاران به معامله دارایی‌های پرریسک بیشتر شود، آن دسته از دارایی‌های ریسکی که نوسانات قیمتی بیشتری را تجربه می‌کنند، عملکردی بهتری هم از خود به نمایش خواهند گذاشت. عوامل دیگری هم بر نوسانات بازار تأثیر می‌گذارند و به همین خاطر هیچ راهی برای پیش‌بینی دقیق مسیر قیمت‌ها وجود ندارد. با این حال، افزایش میل فعالان بازار به سرمایه‌گذاری روی دارایی‌های پرریسک، می‌تواند عملکرد بهتر بیت‌کوین نسبت به بازار سهام را توجیه کند و شکاف به وجود آمده بین دو شاخص را به میزان قابل‌توجهی کاهش دهد.

    معامله‌گران حرفه‌ای انتظار جهش  روز گذشته  بیت‌کوین را نداشتند

روز گذشته ۱۲۰میلیون دلار موقعیت معاملاتی شورت (فروش یا برای کسب سود در جهت کاهش قیمت) در بازار بیت‌کوین لیکویید شده است که بالاترین رکورد از ۱۳ ژوئن (۲۳ خرداد) محسوب می‌شود. مشخصاً به این خاطر که بیت‌کوین طی دو هفته منتهی به ۷ سپتامبر (۱۶ شهریور) ۱۳درصد کاهش قیمت داشته، کسی انتظار چنین جهشی را از این ارز دیجیتال نداشته است؛ اما می‌توان حدس زد معامله‌گران شورت پس از لیکوییدشدن موقعیت‌های معاملاتی خود تا چه حد غافل‌گیر شده‌اند. علاوه بر این، شواهد دیگری را هم می‌توان از داده‌های مربوط به لیکوییدشدن معامله‌گران در صرافی‌های مختلف استخراج کرد. برای مثال، صرافی‌های مشتقه بایننس و بای‌بیت که معامله‌گران خرد در آنها فعالیت زیادی دارند، ۱۷درصد از موقعیت‌های معاملاتی لیکویید‌شده را به خود اختصاص داده‌اند؛ در حالی که سهم این دو صرافی از بازار فیوچرز (آتی) بیت‌کوین حدود ۳۰درصد است. این آمارها شکی به جا نمی‌گذارد که نهنگ‌های بزرگ فعال در بازار فیوچرز صرافی «OKX»  و «FTX» جزو این معامله‌گران لیکویید‌شده هستند. آمار دیگری که جهش ۱۰درصدی بیت‌کوین را متمایز می‌کند، نرخ تسلط بیت‌کوین است؛ شاخصی که ارزش بازار این ارز دیجیتال را با سایر ارزهای دیجیتال مقایسه می‌کند. در حال حاضر نرخ تسلط بیت‌کوین از سطح ۳۹درصد به بالای ۴۰.۵درصد جهش کرده است؛ حرکتی که مشابه آن (از نظر میزان جهش) از ۱۱ مه (۲۱ اردیبهشت)، زمانی که قیمت بیت‌کوین به زیر 26 هزار دلار سقوط کرده بود، دیده نشده است. پس از آن ۳۱ روز طول کشید تا حمایت 28 هزار و 500 دلاری در روز ۱۲ ژوئن (۲۲ خرداد) شکسته شود. افزایش نرخ تسلط بیت‌کوین می‌تواند هم در جریان جهش‌های صعودی و همین طور هم‌زمان با اصلاحات نزولی عمیق قیمت اتفاق بیفتد، بنابراین، استفاده از این شاخص به‌تنهایی کمک چندانی به معامله‌گران برای تفسیر بازار نمی‌کند.

    ترس حکم بر بازارها  در حال از بین رفتن است

شاخص انحراف دلتا ۲۵ درصد که معیاری برای سنجش احساس ترس و طمع در بازارهای آپشن بیت‌کوین است، اکنون به قدری بهبود پیدا کرده که بتوان گفت در آستانه حرکت از ناحیه ترس به محدوده خنثی است. اگر معامله‌گران قراردادهای اختیار معامله بیت‌کوین نگران سقوط قیمت باشند، این شاخص به بالای ۱۲درصد می‌رسد و از طرفی اگر این معامله‌گران برای افزایش قیمت در آینده هیجان داشته باشند، این شاخص به زیر منفی ۱۲درصد تغییر موقعیت خواهد داد. شاخص انحراف دلتا ۲۵ درصد بیت‌کوین پس از رسیدن به اوج ۱۸درصدی در ۷ سپتامبر (۱۶ شهریور) اکنون روی سطح ۱۲درصد قرار دارد که مرز بین محدوده خنثی و نزولی در نظر گرفته می‌شود. علاوه بر این، جهش روز جمعه بیت‌کوین نشان می‌دهد که معامله‌گران حرفه‌ای بازارهای آپشن دیگر برای معامله قراردادهای اختیار فروش بیت‌کوین قیمت‌های بالایی تقاضا نمی‌کنند. این سه شاخص در کنار یکدیگر جهش ۱۰درصدی بیت‌کوین را توجیه می‌کنند. ۱۲۰میلیون دلار موقعیت شورت لیکوییدشده عمدتاً در صرافی‌های رخ داد‌ه است که معامله‌گران خرد کمتری دارند، رشد ۱.۵ وحد درصدی نرخ تسلط بیت‌کوین و صعودی‌ترشدن دیدگاه معامله‌گران بازارهای آپشن نیز همگی نشان می‌دهند که ممکن است بیت‌کوین بالاخره به کف چرخه نزولی خود رسیده باشد.

    نهنگ‌ها مشغول واریز بیت‌کوین  به صرافی‌های فیوچرز هستند

داده‌های جدید از رفتار نهنگ‌ها نشان می‌دهد که این سرمایه‌گذاران بزرگ در حال تلاش برای جلوگیری از کاهش بیشتر قیمت بیت‌کوین هستند. انتقال بیت‌کوین به صرافی‌های بزرگ و بازکردن موقعیت‌های معاملاتی در پایین‌تر سطح قیمت می‌تواند نشانه‌ای از شروع روند صعودی باشد. به گزارش ‌کوین تلگراف، بر اساس داده‌های پلتفرم آنچین کریپتوکوانت، سرمایه‌گذاران بزرگ در این ماه حجم زیادی از بیت کوین‌های خود را به صرافی‌های مشتقه منتقل کردند. نهنگ‌ها کاهشقیمت بیت‌کوین به پایین‌ترین سطح خود را از اواخر ژوئن (اوایل تیر)، به‌خوبی پاسخ دادند. مارتیون، تحلیلگر کریپتوکوانت، روز ۷ سپتامبر (۱۶ شهریور) در بخش به‌روزرسانی‌های بازار کوئیک‌تیک به افزایش قابل‌توجه میانگین ماهانه تعداد تراکنش‌های انجام‌شده میان صرافی‌های اسپات و صرافی‌های مشتقه اشاره کرد. او عقیده دارد که نهنگ‌ها در حال پوشش ضررهای هستند و دارایی‌های خود را با هدف بازکردن موقعیت‌های معاملاتی فیوچرز به صرافی‌ها انتقال داده‌اند. مارتیون در شروع تحلیل خود نوشت: «افزایش میانگین جریان ورود سرمایه از صرافی‌های اسپات به صرافی‌های مشتقه (در میانگین متحرک ۳۰ روزه)، یک نشانه رایج از رسیدن به کف قیمت (در چند روز تا چند هفته آینده) است. حدس بزنید چه شده است؟ این اتفاق در حال رخ‌دادن است.» این اتفاق پیش از آخرین کاهش قیمت بیت‌کوین در حال رخ‌دادن بود. پیش از این، صرافی‌های مشتقه شاهد افزایش جریان ورودی اتریوم در آستانه رویداد ادغام بودند که قرار است تا هفته آینده انجام شود. مارتیون توضیح می‌دهد که به همین دلیل، بازارهای اتریوم تقریباً از سه روز پیش در حال پیش‌دستی از بیت‌کوین هستند. در این شرایط فرض بر این است که نهنگ‌ها برای بازکردن موقعیت‌های معاملاتی فیوچرز لانگ، بیت‌های خود را به صرافی‌های مشتقه منتقل می‌کنند. آنها می‌توانند با حفظ موقعیت معاملاتی خود یک کف قیمت موضعی را تشکیل دهند. در عین حال، اتریوم عمدتاً به‌دلیل تبلیغات مربوط به ادغام، در ۸۰ روز گذشته در بازار پیشتاز بوده است. این تبلیغات در اواخر این ماه به پایان خواهد رسید که می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر بازار ارزهای دیجیتال داشته باشد. این تأثیر اینگونه تحلیل‌ها را نیز در بر می‌گیرد. 

     خروج عمده نقدینگی همچنان ادامه دارد

در همین زمان، مشاهدات ویل‌مپ بر فروش احتمالی 5هزار بیت‌کوین متمرکز شده است که از پیش از کریسمس ۲۰۱۳ (دی ۹۱) غیرفعال بوده‌اند. این مشاهدات پس از جابه‌جایی مشکوک 5 هزار بیت‌کوین پس از ۹ سال خواب زمستانی در هفته‌های اخیر صورت گرفته است. علاوه بر این، ویل‌مپ بر اساس داده‌های مبتنی بر انباشت حجم زیاد بیت‌کوین در گذشته، به وجود چندین سطح حمایت کلیدی آنچین در این منطقه تأکید کرد. این سطوح حمایت دردناک در صورت کاهش قیمت بیت کوین، 19هزار دلار، 16 هزار دلار و 13هزار دلار خواهند بود. طبق داده‌های آنچین 19 هزار دلار، 16هزار دلار و 13هزار دلار سه سطح حمایت بیت‌کوین خواهند بود. 


 

ارسال نظر