دنیای فناوری

۱۳۹۹/۰۸/۲۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۳۱۹۴

قابلیت استوری به توییتر اضافه می‌شود

 توییتر ویژگی پیام‌ها‌ی حذف‌شونده پس از ۲۴ ساعت را که مانند استوری است، در سراسر جهان عرضه می‌کند. به گزارش مهر به نقل از آسوشیتدپرس، توییتر مشغول عرضه جهانی قابلیت جدید پیام‌هایی است که پس از ۲۴ ساعت حذف می‌شوند. این ویژگی جدید«فلیتز (Fleets) » نام دارد و شباهت زیادی به پست‌های حذف‌شونده اسنپ‌چت فیس‌بوک و اینستاگرام دارد. دلیل نام‌گذاری این ویژگی ماهیت سریع و زودگذر آن است و در پاسخ به نگرانی‌های برخی کاربران جدید توسعه یافته که احتمالاً ماهیت عمومی و دایمی توییت‌ها‌ برایشان جذاب نیست. توییت‌ها‌یی که تحت این ویژگی منتشر می‌شوند قابلیت بازنشر یا لایک ندارند. افراد می‌توانند به آنها پاسخ دهند اما این پاسخ‌ها در بخش دایرکت مسیج فرد منتشرکننده نشان داده می‌شود و عمومی نیست. این شبکه اجتماعی ویژگی «فلیتز» را قبل از عرضه جهانی در ایتالیا، هند و کره جنوبی آزمایش کرده است. ویژگی جدید توییتر در حالی عرضه می‌شود که جک دورسی مدیر ارشد این شبکه اجتماعی و مارک زاکربرگ مدیر ارشد فیس بوک با سوالاتی درباره شیوه کنترل اخبار جعلی انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا از سوی کمیته قضایی مجلس سنا  روبه رو شدند.

تیک‌تاک به والدین قابلیت کنترل فرزندانشان را می‌دهد

تیک‌تاک قابلیت جدیدی اضافه کرده و به والدین اجازه می‌دهد محتوایی که فرزندانشان تماشا می‌کنند را تحت کنترل بگیرند. به گزارش مهر به نقل از رویترز، اپلیکیشن اشتراک‌گذاری ویدیوی تیک‌تاک به والدین قابلیت کنترل بیشتری می‌دهد از جمله آنکه آنها می‌توانند از محتوایی اطلاع یابند که نوجوان در شبکه اجتماعی تماشا می‌کند. به گفته این شبکه اجتماعی چینی از این پس والدین می‌توانند درباره محتوا، کاربران، هشتگ یا اصواتی که فرزندانشان جست‌وجو می‌کنند، تصمیم بگیرند. همچنین والدین درباره عمومی یا خصوصی بودن حساب کاربری فرزندانشان نیز قابلیت تصمیم‌گیری خواهند داشت. تیک‌تاک مشغول گسترش ویژگی «جفت شدن با خانواده (Family Pairing)» است که اوایل سال جاری میلادی عرضه کرد تا والدین به حساب کاربری تیک تاک کودک متصل شوند.

هک رایانه‌های ویندوز دشوارتر می‌شود

 مایکروسافت اعلام کرد یک فناوری امنیتی طراحی کرده که شرکت‌های اینتل و AMD قصد دارند آن را در پردازنده‌ها‌ی رایانه شخصی تعبیه کرده و امکان مقابله با هکرها و حملات سایبری را تقویت کنند. به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، شرکت‌های تراشه‌سازی اینتل و AMD اعلام کردند فناوری جدید که مایکروسافت آن را پلوتون نامیده است، تا چند سال دیگر آماده خواهد بود. شرکت کوالکام از این رویکرد حمایت کرده اما اعلام نکرد آیا این طراحی خاص را در تراشه‌ها‌یش مورد استفاده قرار می‌دهد یا خیر. مایکروسافت و شرکت‌های تراشه‌سازی سال‌هاست به دنبال راه‌هایی برای تقویت پشتیبانی از رایانه از طریق قفل کردن اطلاعات مهمی مانند کلمات عبور و تاییدیه‌ها‌ی امنیتی در سخت‌افزار هستند تا بهره‌برداری از آسیب‌پذیری‌های یک برنامه رایانه‌ای یا بخشی از یک دستگاه و استفاده از آن ضعف امنیتی برای تحت کنترل قرار دادن کل دستگاه را برای هکرها دشوارتر کنند. طراحی مایکروسافت مستقیما در پردازنده رایانه تعبیه خواهد شد که هک رایانه و لپ‌تاپ را برای هکرها دشوارتر می‌کند و اگر این فناوری به‌طور گسترده مورد استفاده قرار گیرد، استحکام بیشتری در امنیت رایانه شخصی فراهم می‌کند. مزیت این فناوری نسبت به حفاظت نرم‌افزاری این است که دسترسی فیزیکی به دستگاه برای هک آن ضروری است در حالی که در حفاظت نرم‌افزاری رایانه از راه دور و از طریق اینترنت هدف حمله قرار می‌گیرد. این مساله در دوران پاندمی ویروس کرونا اهمیت بیشتری پیدا کرد زیرا کارمندان بسیاری از شرکت‌ها به جای کار در محیط‌های دفتری که توسط فایروال‌های تشکیلاتشان حفاظت می‌شوند، با دستگاه‌های خانگی به دورکاری مشغول هستند. اگرچه این تراشه‌ها‌ در حال حاضر برای حفاظت از پسوردها و سایر اطلاعات ضروری مورد استفاده قرار گرفته‌اند اما اغلب از واحد پردازنده مرکزی رایانه شخصی جدا هستند و ارتباط میان این دو تراشه از سوی هکرها به عنوان یک آسیب‌پذیری احتمالی شناسایی شده است. با ساخت مدار امنیتی در داخل پردازنده، دیگر  به چنین ارتباطی نیاز نیست و بخش‌های باز کمتری برای دسترسی غیرقانونی وجود خواهند داشت. مایکروسافت در تلاش است از این فناوری که در کنسول‌های بازی ایکس‌باکس برای جلوگیری از هک سخت‌افزار و استفاده مجانی از بازی‌های پولی به‌کار گرفته است، برای دشوارتر کردن هک رایانه‌های ویندوز استفاده کند. این فناوری توسط تیم مهندسان تراشه مایکروسافت طراحی شده است که با ورود این شرکت به طراحی پردازنده‌ها‌ی سفارشی و ساخت محصولاتی نظیر ایکس‌باکس توسعه پیدا کرده است. پانوس پانای، مدیر محصولات مایکروسافت اظهار کرده که این شرکت قصد دارد به توسعه فعالیت در حوزه تراشه‌ها‌ ادامه دهد اما بعید است مانند شرکت‌های اینتل، AMD و کوالکام به ساخت تراشه‌ها‌یی برای اهداف کلی بپردازد. ایده گنجاندن امنیت در تراشه‌ها‌ ایده جدیدی نیست و سازندگان تراشه در گذشته سیستم‌هایی ساختند و بخش‌های حفاظت‌شده‌ای را در پردازنده‌ها‌ی مرکزی آنها اختصاص دادند تا دسترس‌پذیری به کلمات عبور، کلیدها و تاییدیه‌ها‌ی دیجیتال را دشوار کنند. با این حال حملات سخت‌افزاری که چند سال قبل پردازنده‌ها‌ی اینتل را هدف گرفت، نشان داد هیچ راهکاری غیرقابل نفوذ نبوده است.

 

ارسال نظر