خریداران تلفن همراه نقره داغ شدند

۱۳۹۷/۰۵/۳۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۸۰۹۷
خریداران تلفن همراه نقره داغ شدند

گروه دانش و فن | مرجان محمدی|

 در پی افزایش یک‌باره نرخ دلار و پدیدارشدن متخلفانی که گوشی مشمول دلار 4200 تومانی را با دلار 8 هزار تومان قیمت گذاشتند، گوشی پیش‌فروش شده در خرداد ماه پس از 3 ماه تحویل داده نشده و خریداران نیز دیگر با آن پول نمی‌توانند گوشی بخرند. این در حالی است که گوشی تلفن همراه در بازار به کالایی نایاب تبدیل شده است و برخی از فروشندگان نیز برای فروش گوشی‌های مورد نظر کاربران رقم‌های بسیار بالایی را در خواست می‌کنند و معتقد هستند با دلاری که دایم در حال افزایش قیمت است و کالاهایی که با دلار 10 تا 12 هزار تومانی وارد شده، ‌این قیمت‌ها کاملا عادی و متعارف است، قیمت‌هایی که صد البته برای خریداران به هیچ عنوان قابل قبول نیست و بسیاری از آنها از خرید امتناع می‌کنند .

از سوی دیگر در بازار تلفن همراه گوشی دست دوم و کارکرده نیز بسیار کم شده است و به گفته فعالان و فروشندگان بازار تلفن همراه، وقتی توان خرید مصرف‌کنندگان کاهش پیدا کرده است آنها به گوشی‌های دست دوم روی آورده‌اند؛ گوشی‌های دست دومی که تا قبل از گران شدن دلار و نوسانات ارز مشتری چندانی نداشت ولی الان به دلیل شرایط بازار این گوشی‌ها مورد توجه واقع شده است .

  استقبال از گوشی‌های کارکرده

علی بیرامی از فروشندگان تلفن همراه در این خصوص به خبرنگار ما گفت: گوشی‌های دست دوم و کارکرده بعد از نوسان ارز و تنش در بازار تلفن همراه به یک‌باره با استقبال زیادی مواجه شده، ‌هرچند قیمت این گوشی‌ها نیز افزایش پیدا کرده است ولی برای کاربران و مصرف‌کنندگان تا حدودی مقرون به صرفه است .

وی معتقد است: برخی دلالان و سوءاستفاده‌کنندگان در بازار تلفن همراه از این شرایط به نفع خود استفاده کرده‌اند و ایجاد تنش در بازار قیمت‌ها را آنگونه که می‌خواهند به مصرف‌کنندگان اعلام می‌کنند .

بیرامی با اشاره به اینکه برخی از واردکنندگان رسمی تلفن همراه با افزایش نرخ ارز اقدام به واردات تلفن همراه نکرده‌اند، ‌گفت: همین مساله باعث شده است تا گوشی در بازار تلفن همراه کم شود، از سوی دیگر برخی نیز به امید افزایش قیمت بیشتر و سود بیشتر حاضر به تزریق گوشی به بازار نیستند و به نوعی گوشی‌ها را احتکار کرده‌اند .وی افزود: ‌گوشی‌های دست دوم و کارکرده نیز هرچند با افزایش قیمت مواجه شده است، اما بازهم به نسبت گوشی‌های آکبند قیمت مناسبتری دارد، ‌حال اینکه تا قبل از نوسان بازار با همین قیمت می‌شد گوشی آکبند خریداری کرد .

  فروش گوشی کارکرده به جای آکبند

این فعال بازار در ادامه از وجود گوشی‌هایی خبر داد که آکبند نیستند ولی به خریداران و مصرف‌کنندگان به عنوان گوشی آکبند فروخته می‌شود و افزود: مصرف‌کنندگان و خریداران باید در خرید گوشی دقت کنند و مراقب برخی دلالان و سودجویان باشند .

اما تمامی این مشکلات زمانی برای مصرف‌کنندگان بیشتر می‌شود که پیش فروش‌های اینترنتی که مدتی است در کشور مرسوم شده است نیز طبق وعده‌های داده شده به خریداران تحویل داده نمی‌شود .

بسیاری از برند‌های تلفن همراه قبل از اینکه آخرین مدل گوشی‌شان وارد کشور شود با پیش ثبت نام هیجانی ورودش را اعلام می‌کنند و تخفیف‌هایی نیز برای اولین خریداران در نظر می‌گیرند؛ اما این بار پیش فروش اخیر یک مدل از گوشی برند هواوی با نوسان شدید نرخ ارز همراه شد و این داستان سر دراز پیدا کرده است.در پی افزایش شدید نرخ ارز در کشور، پس از اینکه چندی پیش مشخص شد اغلب واردکنندگان گوشی دلار 4200 تومانی برای واردات دریافت کرده‌اند و کالای وارد شده را با نرخ روز دلار یعنی حدود 7 تا 8 هزار تومان به فروش می‌رسانند، برخورد با متخلفان آغاز شد؛ در این برخوردها برخی واردکنندگان دستگیر و کالاهای انبارهایشان توقیف شد و بلاتکلیفی ثبت سفارش جدید موبایل و نحوه محاسبه ارز گوشی‌های در گمرک مانده نیز به این عوامل اضافه شد تا در نهایت بازار موبایل با کمبود تزریق گوشی مواجه شود.

در ماجرای این پیش فروش بحث برانگیز، در خردادماه امسال برند هواوی در ایران پیش فروش غیرحضوری گوشی هواوی y5 prime 2018 را از طریق فروشگاه‌های‌ اینترنتی با قیمت 729 هزار تومان با موعد تحویل تیر 97 انجام داد که این کالاها هنوز تحویل خریداران نشده است.تعداد تقریبی گوشی‌های پیش فروش شده 1500 عدد گوشی است.

 کالای مورد نظر موجود نیست

فروشگاه اینترنتی بامیلو هم که به عنوان فروشگاه اصلی برای پیش فروش به مشتریان معرفی شده بود پس از تاخیر در تحویل کالا، در تماس مکرر خریداران برای پیگیری ارسال کالا، نوسان نرخ ارز و تامین نشدن کالا توسط شرکت واردکننده را دلیل ارسال نشدن کالا عنوان کرده است. تاخیر در ارسال کالا باز هم ادامه می‌یابد و اما فروشگاه در 16 تیر 97 از تامین شدن کالا و شروع ارسال از روز‌های آتی برای تمامی خریداران خبر می‌دهد که این وعده نیز محقق نمی‌شود.

در نهایت فروشگاه در مرداد ماه 97 در پیامک دیگری به خریداران اعلام می‌کند که خریداران می‌توانند سفارش را لغو کنند زیرا امکان تامین کالا تا 6 ماه آینده وجود ندارد. همچنین شماره‌ای برای پیگیری به مشتریان داده می‌شود. در تماس با شماره‌ای که برای پیگیری معرفی شده، اپراتور پاسخ‌گو در این باره پاسخ داد که «این موضوع بررسی شده و خریداران باید موضوع را از فروشگاه اینترنتی پیگیری کنند زیرا طبق اطلاع موجودی انبار فروشگاه به اتمام رسیده است.» معمولا در روال این نوع پیش ثبت نام‌ها، فروشگاه اینترنتی به تعداد سفارشی که از خریداران برای گوشی موردنظر گرفته به واردکننده کالا درخواست تامین کالا می‌دهد.

ماجرای این پیش فروش به سادگی تمام نمی‌شود زیرا در این بین حقوق خریداران ضایع شده است و در نتیجه تغییرات یک‌باره نرخ ارز در کشور اکنون برخی مصرف‌کنندگان گوشی موبایل نیز مانند بسیاری از بازارهای دیگر متحمل هزینه شده‌اند.

یکی از خریداران در این باره به فارس، گفت: «ماه‌ها پولم را نگه داشته‌اند و اکنون می‌گویند گوشی نداریم. مجموع هزینه‌های دریافت‌شده از پیش ثبت‌نام این گوشی رقم زیادی است که در این مدت در اختیار فروشگاه بوده است. اگر همان موقع گوشی دیگری خریده بودم بهتر بود زیرا با گرانی‌ها اخیر گوشی هم مواجه نمی‌شدم. پول گوشی‌ها را از پیش گرفته‌اند و اکنون که گوشی گران شده راضی نمی‌شوند جنس پیش فروش کرده را با قیمت معامله شده به مردم بدهند.» خریدار دیگری گفت که برای پیگیری حقش در اینماد enamad.ir و اتحادیه کسب و کارهای مجازی ecunion.ir از این فروشگاه شکایت کرده‌ است زیرا لوگوی آنها روی سایت این فروشگاه قرار دارد و مدعی‌اند که مرجع رسیدگی به شکایت‌ از این کسب و کارها هستند.

 تحویل گوشی به محض تامین

اما این فروشگاه با ارایه توضیحاتی اعلام کرد: «کمپینY5 یک کمپین ویژه پیش فروش اختصاصی بوده که به مناسبت رونمایی از یک محصول جدید، در بامیلو برگزار شد. بامیلو پیش از این نیز تجربیات مشابه و موفق دیگری نیز در پیش فروش محصولات داشته است.

در رابطه با کمپین Y5، متاسفانه به علت مشکلات پیش آمده برای تامین کننده کالا، تاکنون امکان تحویل کالا توسط ایشان محقق نشده است. اگرچه همچنان سفارش‌ها پا برجا بوده و به محض تامین کالا توسط تامین کننده، به مشتریان محترم تحویل خواهد شد.با وجود اینکه موضوع کاملا خارج از اراده و اختیار بامیلو بوده است و با توجه به شرایط معمول در پیش فروش کالاها که احتمال آن گهگاه وجود دارد بامیلو برای جلب رضایت مشتریان عزیز و همچنین عذرخواهی بابت تاخیر اتفاق افتاده، تمامی

مصرف‌کنندگانی که این کالا را سفارش داده‌اند یک کد خرید به عنوان هدیه‌ای جهت عذرخواهی از این پیشامد غیرقابل کنترل دریافت کرده‌اند. اگرچه خریداران در صورت انصراف از خرید به هر دلیل، می‌توانند تمام وجه خود را در کوتاهترین زمان ممکن بازپس بگیرند.بامیلو به‌ عنوان بزرگ‌ترین مارکت پلیس ایران همه سعی خود را انجام داده تا در نوسانات غیرمترقبه بازار، با انعقاد تفاهم نامه‌های همکاری با تامین کنندگان امکان خرید محصولات با قیمت‌های ویژه را برای مشتریان فراهم نماید و در رابطه با این کمپین نیز تلاش کرده تا موضوع پیش آمده در کوتاهترین زمان ممکن همراه با رضایت مشتریان رفع شود.»

 خلف وعده وزیر ارتباطات

 به نظر می‌رسد راه‌حل منطقی برای پایان این ماجرا همان تحویل گوشی با نرخ پیش ثبت نام هر چند با تاخیر به خریداران باشد. در این ماجرا هم تامین کالا و خریدار از افزایش نرخ دلار متضرر شده‌اند اما در نهایت با این شیوه، ضرر بین هر دو طرف تقسیم می‌شود.در هر صورت بازار تلفن همراه بسیار آشفته و نابسامان است و وعده‌های وزیر ارتباطات نیز تاکنون نتوانسته تاثیر مثبتی بر این بازار بگذارد، ‌تقریبا یک ماه است که وزیر ارتباطات در صحبت‌های خود خبر از تزریق گوشی‌های قاچاق به بازار می‌دهد؛ خبری که به دفعات اعلام شده است ولی تا به امروز این مهم صورت نگرفته است و برخی دلالان و سود جویان هر روز راحت‌تر از روز گذشته اقدام به بالابردن قیمت‌ها می‌کنند. قیمت‌هایی که گویی سقف ندارد و بی‌توجه به جیب خریداران و مصرف‌کنندگان روز به روز بالاتر می‌رود .

 

ارسال نظر