سال تحصیلی جدید را بدون کسری آغاز خواهیم کرد

۱۳۹۷/۰۵/۲۷ - ۰۰:۰۲:۰۲
کد خبر: ۱۲۷۸۵۱
سال تحصیلی جدید را بدون کسری آغاز خواهیم کرد

آموزش و پرورش با بحران کسری بودجه، محرومیت دانش‌آموزان از تحصیل و امکانات آموزشی عادلانه به‌ویژه در مناطق محروم، کمبود معلم و فضای آموزشی و... رو به رو است. این موضوعی است که هم کارشناسان آموزشی و هم مسوولان وزارت آموزش و پرورش بر آن تاکید دارند.

اما دیروز وزیر آموزش‌ و پرورش گفت که سال تحصیلی جدید را بدون کسری از نظر فضا، تجهیزات و نیروی انسانی آغاز خواهیم کرد.

محمد بطحایی در حاشیه بازدید از فرآیند برگزاری مرحله نهایی چهارمین جشنواره نوجوان خوارزمی در مشهد، در پاسخ به سوالی در مورد نگرانی‌ها درباره تجمیع مدارس روستایی، اظهار کرد: آنچه من می‌توانم اطمینان دهم این است که سیاست‌های سامان‌دهی نیروی انسانی ما به هیچ عنوان نباید به ادامه تحصیل بچه‌ها لطمه بزند.

او ادامه داد: بنابراین چنانچه ما سیاست‌های تجمیعی و ساماندهی نیروی انسانی هم در برخی مواقع داشته باشیم خانواده‌های محترم و اولیای دانش‌آموزان مطمئن باشند شرط اصلی برای ما این است که بچه‌ها با مشکل تحصیل مواجه نشوند و این تجمیع مانع از ادامه تحصیل دانش‌آموزان نشود. بطحایی در مورد میزان تجمیع مدارس روستایی، تصریح کرد: نمی‌توان آماری در این زمینه بیان کرد. ما اختیاراتی را به استان‌ها دادیم که استان‌ها متناسب با اختیارات خود در جاهایی که ساماندهی نیروی انسانی و تجمیع موجب ارتقا و بهره‌وری شود، استفاده کنند بنابراین ممکن است در جایی حتی امسال نسبت به سال گذشته ما نیروی انسانی بیشتری در اختیار مدرسه قرار دهیم.

 سال تحصیلی را بدون کسری

 آغاز خواهیم کرد

وی در پاسخ به پرسشی در خصوص کمبود نیروی انسانی در مقطع دوازدهم، گفت: به لطف خداوند و تلاش همکاران من از ماه‌ها پیش آغاز کردند در حوزه نیروی انسانی تاکنون هیچ مشکلی نداریم و ان‌شاءالله در مهر ماه 97 از نظر فضا، تجهیزات و نیروی انسانی ما با شور و اشتیاق و بدون کسری سال تحصیلی را آغاز خواهیم کرد. وزیر آموزش و پرورش در خصوص اجرای طرح «ایران مهارت» برای آموزش مهارت‌های حرفه‌ای کوتاه‌مدت به دانش‌آموزان پایه متوسطه اول، خاطرنشان کرد: یکی از ماموریت‌های اجرای این طرح توسعه همه ساحت‌های تربیت و شناسایی همه استعدادهای دانش‌آموزان در زمینه‌های مختلف است.

او افزود: بر این اساس این طرح یکی از مهم‌ترین وظایفی است که باید با شتاب بیشتری دنبال کرده و محقق‌سازیم. بچه‌های ما در زمینه‌های مختلف صاحب استعداد هستند این زمینه‌ها مطابق آنچه تا به امروز بوده، تنها در حوزه و ساحت علمی نیست، بچه‌های ما در زمینه‌های بسیاری دارای استعداد هستند که متاسفانه تا امروز نظام آموزش‌وپرورش ما صرفا در زمینه‌های علمی توانسته تمرکز داشته و صرفا بر این موضوع تکیه کرده است، البته در مواردی هم جشنواره‌هایی که مشوق بچه‌ها در سایر زمینه‌های مهارتی بوده وجود داشته، اما میزان آن اندک بوده است. بطحایی اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین سیاست‌هایی که وزارت آموزش‌وپرورش به ویژه بعد از تاکیدات رییس‌جمهور در آغاز سال تحصیلی جاری برای وزارت آموزش‌وپرورش تعیین کردند، این است که مهارت‌ها و مهارت‌آموزی بچه‌ها در زمینه‌های مختلف مورد شناسایی و توسعه و گسترش قرار گیرد و ابزار و امکانات لازم برای بچه‌ها در این زمینه‌ها فراهم شود و ان‌شاءالله بتوانیم آنگونه که سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش در ساحت‌های شش‌گانه تاکید بر توسعه متوازن تربیت داشته در همه زمینه‌ها استعدادهای بچه‌ها را شناسایی کنیم و بتوانیم زمینه‌های رشد و باروری آنها را مهیا کنیم.

او با اشاره به اولویت‌های وزارت آموزش‌وپرورش در این زمینه، عنوان کرد: بر اساس آنچه شرایط اقتصادی کشور ما ایجاد می‌کند مهم‌ترین اولویت‌ها در آن دسته از استعدادهایی است که منتج به کارآفرینی شود همان‌گونه که در همین جشنواره و فروشگاه و بازار کنار آن مشاهده کردید بسیاری از دست‌ساخته‌های بچه‌ها در زمینه‌های مختلف قابل ارایه و استفاده و تبدیل آن به حوزه‌های اقتصادی و اشتغال است، بنابراین، این زمینه اولویت اول را برای آموزش‌و پرورش دارد.

وزیر آموزش و پروش اضافه کرد: ما به سراغ آن دسته از استعدادهایی در گام اول می‌رویم که خلاقیت بچه‌ها منتج به کارآفرینی و کارآفرینی آنها منتج به زمینه‌های اشتغال موثر شود.

 شرکت 10 درصد دانش‌آموزان متوسطه کشور در طرح ایران مهارت

علی زرافشان معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش نیز در مورد اجرای طرح مهارت‌آموزی حرفه‌ای کوتاه‌مدت «ایران مهارت» برای دانش‌آموزان اول متوسطه، اظهار کرد: این طرح از سال گذشته به صورت آزمایشی در 8 استان کشور برای 10 درصد دانش‌آموزان اجرا شد.

او ادامه داد: در سال تحصیلی 98-97 حدود 10 درصد دانش‌آموزان متوسطه کشور در طرح ایران مهارت شرکت خواهند کرد. زرافشان ابراز امیدواری کرد: با این نوع برنامه‌ها فضای نشاط و شادابی را در عرصه‌های مختلف مدارس برگردانیم و بتوانیم دانش‌آموزان توانا و با مهارت داشته باشیم. زرافشان در خصوص برگزاری چهارمین جشنواره نوجوان خوارزمی، تصریح کرد: در این جشنواره که از سطح مدارس آغاز می‌شود، 85 درصد دانش‌آموزان که حدود 2 میلیون و 800 هزار نفر را شامل می‌شوند، در 6 رشته مسابقه دادند و باتوجه به شرکت دانش‌آموزان در رشته‌های مختلف حدود 8 میلیون نفر رشته در این مسابقات شرکت کردند. معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش‌وپروش با بیان اینکه جشنواره نوجوان خوارزمی حقله مفقوده بین دوره ابتدایی و متوسطه دوم را تکمیل کرده است، بیان کرد: ما در دوره اول متوسطه جشنواره‌ای نداشتیم که با توجه به نگاه وزیر آموزش‌وپرورش به حذف آزمون‌های زاید و تعیین روش‌های جایگزین برای کشف استعدادهای دانش‌آموزان، اینگونه جشنواره‌ها یکی از بهترین جاهایی است که می‌توان  استعداد دانش‌آموزان را شناسایی و از آنها حمایت کرد.

 

ارسال نظر