پیگیری مجلس برای اتصال دستگاه‌ها به مرکز ملی تبادل اطلاعات

۱۳۹۷/۰۵/۱۵ - ۰۰:۱۵:۵۴
کد خبر: ۱۲۷۰۵۵

مهر| رییس کمیته ارتباطات مجلس از پیگیری جدی مجلس برای اتصال همه دستگاه‌های اجرایی و دولتی به مرکز ملی تبادل اطلاعات (GSB) برای تحقق واقعی پروژه دولت الکترونیک در کشور خبر داد.

رمضانعلی سبحانی فر در با اشاره به آخرین وضعیت تحقق پروژه دولت الکترونیک در کشور و بررسی‌های صورت گرفته از سوی مجلس درباره عملکرد دولت، اظهار داشت: مطابق با جلسه‌ای که هفته گذشته درخصوص عملکرد دولت در اجرای پروژه دولت الکترونیک داشتیم، ابعاد مختلف اجرای این پروژه مورد بررسی قرار گرفت و گزارش‌ها نشان داد که بستر مناسبی برای دولت الکترونیک فراهم شده است.

رییس کمیته ارتباطات مجلس افزود: زیرساخت‌های دولت الکترونیک توسط وزارت ارتباطات فراهم شده اما همچنان بحث اتصال دستگاه‌ها به این شبکه موضوع مورد چالش است.

وی با بیان اینکه تکمیل شناسه خدمات دستگاه‌های اجرایی و مشاغل مرتبط از جمله مواردی است که برای تحقق شبکه دولت الکترونیک باید تکمیل شود، ادامه داد: موضوع اتصال دستگاه‌های دولتی به مرکز ملی تبادل اطلاعات از جمله مهم‌ترین چالش‌هایی است که دولت الکترونیک را به تعویق انداخته است.

سبحانی فر تصریح کرد: ما در مجلس از دستگاه‌های اجرایی و دولتی به جد خواهیم خواست که به مرکز ملی تبادل اطلاعات متصل شوند و در این زمینه نظارت و پیگیری خود را ادامه می‌دهیم. اسناد مرتبط با تحقق دولت الکترونیک در ایران سابقه‌ای حدود ۱۷ سال دارد به نحوی که آیین‌نامه اجرایی تحقق دولت الکترونیک در ایران مصوب شورای عالی اداری و براساس طرح توسعه کاربردی فناوری اطلاعات - تکفا- مربوط به ۱۵ تیرماه سال ۸۱ است که براساس آن دولت، مکلف به ارایه خدمات غیرحضوری به مردم در راستای بهبود کیفیت، کاهش هزینه‌ها و گردش سریع اطلاعات بین دستگاه‌های اجرایی شد.

اگرچه توسعه دولت الکترونیکی در ایران یکی از اصلی‌ترین محورهای سند تکفا به حساب می‌آید اما این طرح در سال ۸۴ متوقف شد و به تبع آن در اجرای دولت الکترونیک در کشور وقفه ایجاد شد.

البته تبصره «۱۳» قانون بودجه سال ۸۵ نیز، دستگاه‌های اجرایی را به ایجاد سامانه‌های الکترونیکی ارایه کلیه خدمات دولتی مکلف کرد و پس از آن در سال ۸۶ شورای عالی فناوری اطلاعات، سند نظام جامع فناوری اطلاعات کشور را به تصویب رساند تا بار دیگر توسعه دولت الکترونیکی به عنوان یکی از محورهای اصلی مد نظر قرار گیرد.

از سوی دیگر برنامه پنجم توسعه نیز محکم‌ترین قانون در حوزه دولت الکترونیک در ایران عنوان شد که دستگاه‌های اجرایی را ملزم به ارایه خدمات به صورت آنلاین و الکترونیکی تا پایان سال ۹۵ می‌کرد.

طبق این برنامه، ایران باید در شاخص توسعه دولت الکترونیک ایران در پایان برنامه پنجم در رتبه دوم منطقه قرار می‌گرفت که با گذشت حدود دو سال از اتمام این هدف‌گیری، هنوز این مهم، تحقق نیافته است.

 

 

ارسال نظر